mačja hruška TJAŠKA

Moderator: jernejch

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 02, 2010 7:57 pm

mačja hruška TJAŠKA

Tjaška in Tjaš, najlepša mucka pod soncem, mačja sestrica in bratec, stara sta dobre 4 mesece. Sta razglistena, razbolhana, prvič že cepljena proti kugi/kužnim boleznim, sta sterilizirana oz. kastriran. Tjaška in Tjaš sta prijazna in crkljiva mala mucka in tudi zelo rada predeta. Sta prijazna kot pr norcih ;)
Iščeta varen dom in odgovornega, ljubečega skrbnika. Zelo zelo se imata rada, zato si res želita skupnega doma.
Ne oklevajte - pokličite me za več informacij in dogovor za obisk in ogled muckov! Posvojitev dveh prijaznih in cortkanih muckov, ki se imata za povrh še tako zelo rada, je nekaj najlepšega, kar se vam lahko zgodi. Kontakt: 041-991-682

Pogoji posvojitve: izključno notranje bivanje, kvalitetna prehrana, veterinarska oskrba po potrebi, podpis posvojitvene pogodbe.

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr sep 08, 2010 5:26 pm

Re: Mucka TJAŠKA & TJAŠ

Nova fotka šarmerja Tjaša:
Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne sep 12, 2010 2:10 pm

Tjaš je v novem domu :good:
Dom išče še Tjaška. Zlata nežna mala mehka muca, puhasta kepica, lubica moja .... pa do črnuščka Tina tudi 8)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne sep 12, 2010 2:39 pm

:)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne sep 12, 2010 3:31 pm

:dance: Čestitam za nov Tjašev dom! :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 14, 2010 8:48 am

Tjaška je iz dneva v dan bolj prijazna, če je to sploh še možno :kiss:
Mala, okrogla mušniska, cartasta, da je kaj, svojemu človeku sledi kot mali kuža, še sedenje na wc-ju mora bit združeno s cartanjem :)
Po odhodu Tjaša v nov dom si je izbrala drugega "lupčka" - črnuhca Tina, se pa zelo zelo dobro razume prav z vsemi mojimi mački (no izjema je Minimuc, njemu ni do romantike... ;)

Tjaška išče svoj dom in svojega človeka in, zelo zelo zelo zaželeno (v Tjaškino dobro in v dobro posvojitelja!) bi rada za doto odpeljala s seboj v nov dom tudi Tina. Kdor jo pride pogledat in se izkaže za odličnega posvojitelja, jo bo odnesel s seboj, tako zelo sladka je.
Več informacij na 041-991-682.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne sep 19, 2010 2:26 pm

aja...prosim za spremembo naslova teme v:
mačja hruška TJAŠKA :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 20, 2010 11:00 am

Re: mačja hruška TJAŠKA

jej, hruškastost je pa očitno v družini (če se ne motim, sta Tjaška in Tjaš sestrica in bratec naše Leie :) )

pa tudi sicer se zdi, kot bi našo pikico opisovala :) upam, da bo šla čim prej v nov dom, kjer bo osrečevala svoje ljudi, kot to tale familija zna ;)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 20, 2010 11:21 am

če je bila Leia prej Žana - ja, potem so bratci/sestrice :)
In tale moja hruškica od Tjaške je eno majceno, okroglo, za znort, ampak res za znort, prav za popapcat jo, prijazno bitje. :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 20, 2010 11:38 am

oaza88 je napisal/-a:če je bila Leia prej Žana - ja, potem so bratci/sestrice :)

Ja, ja, prav sem skombinirala :D
Potem je še vedno tako drobcena? No, naša pridno raste, me včasih kar zaskrbi, kje se bo to ustavilo :D
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 21, 2010 6:59 am

ne ne, Tjaška ni več drobcena, je ful okrogla - samo manjše rasti pa je. Ena taka mala bunkica cartasta. :kiss:
In še vedno išče dom, še vedno je nihče ni opazil, ker se tega, kako zelo zlata maca je, pač ne da fotografirat.... :girlsad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ptuj

Odgovor To sep 21, 2010 8:00 am

oaza88 je napisal/-a:ne ne, Tjaška ni več drobcena, je ful okrogla - samo manjše rasti pa je. Ena taka mala bunkica cartasta. :kiss:
In še vedno išče dom, še vedno je nihče ni opazil, ker se tega, kako zelo zlata maca je, pač ne da fotografirat.... :girlsad:

Saj bo. Za vsakega muca se najde kavč. Enkrat se bo tudi za njo.
Tudi tigri, tudi črni, tudi tisti in takšni so lahko posebni. Skozi naše oči, skozi naše srce. <3

http://mojizakladi.blogspot.com/
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To sep 21, 2010 9:39 am

oaza88 je napisal/-a:ne ne, Tjaška ni več drobcena, je ful okrogla - samo manjše rasti pa je.

Saj to sem imela v mislih, pa sem se narobe izrazila :)

Ja, tudi zanjo pride pravi, tak, ki bo cenil svojo malo hruškico ...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 30, 2010 12:43 pm

moja mala lubica tehta 3,4 kg : )

majcena kosmata kepica, ki so jo bile samo oči - na čase na smrt prestrašene, na čase divje in jezne...
(drobtinica iz Pisma Tjaški ...)

đizs kaj mam pa jst tole bitjece rada...!!!

:kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 06, 2010 8:55 pm

Pismo Tjaški

Draga Tjaška.

Bil je 15. maj 2010, ko si, skupaj z dvema bratcema, prišla v mojo oskrbo. Bila si majcena kosmata kepica, ki so jo bile same oči - na čase na smrt prestrašene, na čase divje in jezne... Prve tedne svojega življenja si preživela v povsem neprimernem okolju za malo nežno mačje bitjece - v skladišču velikega podjetja. Nisi poznala topline človeške roke. Tvoje izkušnje z ljudmi niso bile prijetne; skupaj z ostalimi člani svoje mačje družine si morala bežati njimi. Človeški glasovi, ki si jih slišala, niso bili prijazni in prijetni. Človek ti je bil ena sama velika grožnja …

In tako si prišla k meni, nezaželena od vseh in vsakogar do tistega trenutka…majcena kosmata kepica, ki so jo bile same oči. Bala si se moje roke; umikala si se, bežala pred mano, pa tudi jezno gledala, pihala name, me sekala in praskala. Nežno sem čebljala s tabo, ure in ure. Sem ti govorila, da roka lahko tudi boža, da od zdaj naprej nimaš več nobenega razloga za skrb, da se ti ni treba ničesar več bat, da ne boš nikoli lačna, žejna, da te ne bo nikoli več zeblo, … In počasi, čisto počasi, si mi začenjala verjeti. Malo po malo …

Prišel je trenutek, ko sem te lahko vzela v svoje naročje brez prask. Najprej si v teh trenutkih postala vsa trda, napeta – kot bi še vedno pričakovala, da te bo roka nekega trenutka spet grobo prijela in vrgla proč. A počasi, čisto počasi, si mi ne le verjela, ampak mi tudi zaupala. Še vedno pa te je prestrašil hrup, še vedno si se bala ostalih ljudi, še vedno sem morala biti s teboj še posebej nežna in pomirjujoča. Tvoje oči so bile še vedno velike, a v njih nisem več videla strahu in niso bile več niti divje niti jezne. Vanje so se naselile iskrice zaupanja in miru. Počasi, počasi jih je postajalo vedno več.

Bil je 15. maj 2010, ko si, skupaj z dvema bratcema, prišla v mojo oskrbo. Bila si majcena kepica … zdaj pa si že prava mala mačja gospodična. Zrasla si in se lepo poredila. Tvoja dlaka je nežna, mehka, gosta, topla in dišeča. Tvoje male šapice delajo zvezdice, ko te božam. Vso ljubezen, ki ti jo dajem, mi vračaš tisočkratno. S svojo prijaznostjo, nežnostjo, pa z goro mačje preje, ki mi jo napredeš prav vsak dan. S trenutki, ko mi s svojim toplim telescem greješ naročje in ko mi zaupljivo gledaš v oči. In ko me zdraviš, ko me boli glava. In ko me imaš rada tudi, ko sem žalostna ali slabe volje.

Posvojitelji enega od tvojih bratcev so v svoj dom skupaj z njim sprejeli drugo muco, ki je bila tudi v moji oskrbi. Posvojitelji drugega tvojega bratca so v nov dom odpeljali samo njega. Srce mi je pokalo, ko sem te gledala, kako si se jim skušala prikupit, ljubica moja mala najlepša…pa so šli in tvoj bratec z njimi. Sam. Saj nisi ostala sama, ne ne, to ne in niti za kanček ljubezni nisi prikrajšana, pa vseeno … Te gledam, mucica moja mala - tako zelo lepa, tako zelo mehka, tako zelo nežna in tako zelo prijazna si - in mi ni jasno, kako to, da te še vedno ni opazil pravi …

Bil je 15. maj 2010, ko si prišla k meni in še vedno iščeš svoj dom. Že 144 dni iščeš svoj dom in čakaš na pravega, svojega človeka. Rada bi ti rekla – glej, Tjaška, še 7 dni počakaš – 7 je pravljično število, veš – pa bo. Čez 7 dni boš odšla v čisto svoj dom in nekoga boš zelo, zelo osrečila. Pa če mine 7 dni in še naslednjih 9 – 9 je tudi pravljično število, veš – bom čakala s tabo. In naprej. Dokler bo treba.

Ti nisi samo najlepša tigrica na svetu – ti si pravi biser. Tako zelo rada te imam, Tjaška mala! Boš videla - našla ti bom najboljši dom. Našla ti bom najboljšega človeka, boš videla. Zaslužiš si samo najboljše in prav nič manj, ti lepa, mehka, nežna, prijazna Tjaška…

Poljubček na smrček,
tvoja Ana.

P.s.: dosegljivi sva na 041-991-682, aneda, Tjaška :)

V Kranju, 06.10.2010
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 06, 2010 9:06 pm

Daj raje robčke dodaj, da ne smrkam kle v rokav :)

Tjaška, kavč bo. Ekstra lep in udoben. Boš videla. Če ga najdejo še tako brezupni primeri, kot so napol gluhe jamralke in grizoči smrdavsi, ga bo zihr za prmej dobila tudi taka lepa in fina gopoična.

Pa hruška je krasna reč, a veš. Lepša in veliko bolj okusna kot, recimo, buča :P

P.S: Uni tvoji pa daj dva tri ekstra buca, ker ti je tako lepo spisala. Vidiš, da zna, ko se le mejčkan potrudi :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 06, 2010 9:13 pm

Oaza, 144 dni pa res ni ful velik. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 06, 2010 11:41 pm

Šmrrrrrrc, kolk lepo!

Leia pošilja enega lupčka sestrici :kiss:
Pa tele šapaste zvezdice so zgleda tudi v družini :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ptuj

Odgovor Če okt 07, 2010 8:51 am

Cats je napisal/-a:Daj raje robčke dodaj, da ne smrkam kle v rokav :)

Se strinjam :'(
..drugače pa zelo lepo napisano in vedi 144 dni ni tako velika doba, sem prepričana, da tudi za njo obstaja kavč.. Kmalu.. :)
Tudi tigri, tudi črni, tudi tisti in takšni so lahko posebni. Skozi naše oči, skozi naše srce. <3

http://mojizakladi.blogspot.com/
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če okt 07, 2010 10:50 am

Lepo si napisala.

Naj potrdim, da je Tjaška prijazna, se je tudi k meni prišla počohat, pa rada ovohava rabljene čevlje :blush: :D :lol:
Naslednja

Vrni se na DZZŽ Kranj arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov