Ravno sem mešala solate za družinski piknik, teden ni nazaj opoldan, ko so nam javili, da so kanti za smeti našli majcenega mucka. Naročila sem, da šre malo pobrskajo po kanti in tudi po sosedovih, saj bi res bilo čudno, da bi bil en sam. No, pa je bil res samo en, en strašno majceni micek...

Pripeljali so mi bitjece, ki je bolj spominjalo na miško tko mucka. Ob najdbi je imel micek 88 gramčkov... Pravzaprev je bil, glede na vse skupaj, v zelo dobrem stanju, niti dehidriran ni bil, niti porezan ali karkoli, samo tako neznansko majcen... Še nikoli ni sem imela v rokah tako micenega mačjega bitjeca. Po pravici priznam, da me je bilo kar strah, da se mi bo zdrobil med prsti, tako majcen, nežen in krhek je bil....
Kje so njegove sestrice in bratci, kaj se je zgodilo z njimi, ne bomo vedeli nikoli...

Današnje tehtanje je pokazalo 145 gramov, micek je danes odprl oba učka, najprej desnega (ja, vem, to je zelo pomemben podatek

) Z njegovimi zadnjimi tačkami nekaj ni ok, stopalca ima obrnjena navznoter. To pa ga ne ovira, da ne odbrzi v mojo smer, ko ga uspem prebudit za vsak obrok (lumpek mali, ko bi ti vedel, kolikokrat si me s tem na smrt prestrašil

) Upam, da bo šlo vsak dan samo še navzgor in da bo iz male miške nekoč en velik zdrav mačkon (ali mačkonka) čudovitega karakterja