Tele krasne bejbice so se skotile 5.3., njihovo mamo, ki je bila skupna last ene parih sosedov, je 4 dni nazaj povozilo. Včeraj zvečer me je poklicala "kvazi lastnica" te muce, ta, ki ji je pripravila prostor za kotitev in prosila za pomoč. Dala sem ji najbolj nujne prve napotke in začela organizirati zadeve okrog prevzema micekov. Ko sem jo pol urce kasneje poklicala, da ji sporočim, da grem zdaj od doma do nje, je rekla, da je mož odločil, da jih bojo kar sami spravili pokonci in da jih ne dajo. Povedala sem ji, kaj vse pomeni pravilna oskrba takih sirotic in govorila potem tudi z njenim možem, da bi ga prepričala, da nam jih predajo v oskrbo. Ampak veste, ni panike, maček ima itak 9 življenj in to, da je mama mačka zapravila vseh 9 naenkrat pri prvem srečanju z avtomobilom, je pač zgolj in samo nesrečno naključje. Pa še sinu bo strašno hudo, če bojo šli od hiše še teli mački... Skratka, vsako pojasnjevanje, razlaganje in prigovarjanje je naletelo na več kot gluha najpametnejša moška ušesa ever, dokler se ni odločil, da je to to in enostavno prekinil. Do enih ponoči sem dežurala, če bi se ipak premislili in me poklicali ponovno, pa nič.... Zjutraj sem poslala klicateljici SMS, kako so in jo po njenem odgovoru dopoldan še poklicala. V dolgem pogovoru, v katerem sem slišala in pojasnila svega i svašta, sem jo uspela spravit vsaj toliko k pameti, da je rekla, da bi bilo res najboljše, da grejo v našo oskrbo in da se bo ponovno pogovorila še s sinom in možem. Popoldan mi je sporočila, da se strinjata tudi onadva, da jih odpeljemo, pa smo s polo in Lukom šli ponje.
Tamale so glede na vse skupaj, vključujoč bivanje prve skoraj tri dni po mamini smrti kar zunaj in hranjenje z razredčenim kravjim mlekom, v presenetljivo dobrem stanju in srčno upam, da tako ostane tudi naprej ...

Dve krasni črnuhici in ena krasna tigrička pri prvem obroku v skrbništvu pod našim okriljem

Pa še ena gasilska

EDIT (jernejch): Fotke vidite v polinem postu. Tehnologija ...