Miša/Frida - ponovno išče dom

Moderator: jernejch

Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Kraj: Dobruša

Odgovor Sr feb 03, 2016 7:08 am

Miša/Frida - ponovno išče dom

Frida, ki je pred petimi tedni odšla v svoj dom je nazaj. Ne razumem, kako se lahko mačka v zgolj petih tednih tako spremeni. Prej 100% socializirana muca, navajena na sobivanje s psi, mucami, nežna, nezahtevna...je zdaj čisto prestrašena in napadalna do vseh, tudi do ljudi če se počuti stisnjeno v kot ali če se jo želiš dotaknit. :(
Ko sva sami, zaprti v kopalnici se zdaj že previdno sprehodi do mene in mi da nežen buc, ko je zraven kdorkoli drug renči, piha in skoči v prvo premikajoče bitje, ki ga zagleda.
Danes gre na "rehabilitacijo" v mirno okolje, kjer je ne bo nihče silil v nekaj, česar ne želi.
Iskala bo dom, točno kakšnega pa se bo verjetno pokazalo čez nekaj dni.

Slike...prvi dve sta bili narejeni tik pred odhodom v nov dom, ostale so od zdaj. Tudi če je zunaj svetlo ima take oči.
Slika Slika
Slika Slika
Slika Slika
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr feb 03, 2016 7:20 am

Re: Frida - ponovno išče dom

Fak. :( :bad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 03, 2016 8:08 am

Frida, srčica, težko si je zamislit, kaj se ti je dogajalo, da si se tako spremenila... :girlsad: Jst ti želim, da čimprej začneš spet zaupat, začutit, da si sprejeta in si spet dovolit bit ljubljena! Naj se ti čimprej zaceli rana na duši in v srcu.... :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 03, 2016 10:02 am

Sploh ne vem kaj naj napišem ... :(
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 03, 2016 10:15 am

Šit! :O
Kaj so v tem "domu" delal z njo?!?!??
Je znan sicer razlog vračila?

Frida zdej si na varnem. :cat:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr feb 03, 2016 10:57 am

Sploh ni nujno, da se ji je kaj groznega dogajalo, nekaterim ljudem enostavno uspe muce znervirati do amena, ker nimajo prav nobenega občutka - kljub napotkom, naj jih vsaj prvih nekaj dni pustijo na miru, da se spoznajo z novim okoljem, jim ne dajo dihat, jih ves čas opazujejo, kaj delajo, jih silijo v naročje. Maček ni kos pohištva, ki bo funkcioniral takoj, ko ga nekam postavimo. Seveda je tudi verjetno, da se je šla posvojiteljica kar takoj nekakšne vzgojne prijeme in se drla na muco, čim je naredila nekaj, kar ji ni bilo všeč. V glavnem, dobro je, da je maca nazaj. :kiss:

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr feb 03, 2016 12:36 pm

Drži se srčica :( :kiss:
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr feb 03, 2016 2:36 pm

Razlog vračila je, da se mi je ob posvojitvi pripovedovalo eno zgodbo, potem so se pa prišli z mano pogajat glede pogojev posvojitve - klasika...muc je bogi ker ne sme ven (pa ne, ni zadost, da gre ven na oprtnici ali pa v mačjak). V bistvu je bila moja želja, da se mačka vrne (tudi zato, ker so mi razlagali, kako plaha je). Po mojem je bilo tako, kot je gipsy napisala - siljenje v naročje (ob posvojitvi sem povedala, da se pride sama cartat, ko tako želi), vzgajanje, nepotrpežljivost... Zraven dodamo še psa, ki je zaradi ljubosumja nekajkrat skočil vanjo (sem tudi to razložila, kako se pravilno združuje pse in mačke) in evo...čist stravmirana mačka. Nekateri ljudje pač nebi smeli imeti mačk, psov, otrok...

Fridica je zdajle imela eno terapijo z baldrijanovo blazino, v izparilniku je dišala sivka (bol zaradi mene :D ), spomnila sem se tudi, da je imela ful rada enga čist dotičnega perota in sem ga šla iskat in evo... učke so mnogo lepše gledale.
V miru in ugodnih pogojih bo 1,2,3 set dobra stara Fridica :kiss:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Pa še par tahecnih :)
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 03, 2016 2:48 pm

Srčici sta ... obe! :praising:
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 03, 2016 3:10 pm

A lej, sej učki so že mal lepši, bolj pomirjeni. Baldrijan nuca :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 03, 2016 3:37 pm

Bo, miška, bo :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 03, 2016 8:43 pm

Čudovita mucka si, Frida <3 Na enih telih zadnjih slikah si me spomnila na ex mojo Hano <3
Prepričana sem, da te nekje čaka prav tako krasen kavč, kot si krasna ti sama! :kiss:

Kalinka, če ti zmanjka baldrijana - brez panike, imam na zalogi ;)
Fridi odstopim tudi malce matatabija, samo, da se čimprej popolnoma sprosti :kiss:
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Če feb 04, 2016 7:14 am

Baldrijan je zakon :) Mam še ene četrt vrečke, tko da hvala za ponudbo oaza. :)
Sej...ko si tko eno uro skup z baldrijanom zaprt v majhnem, toplem prostoru ugotoviš, da res pomaga. Tud smrdi ne več tok močno zelo hudo. ;)

Fridica se je včeraj preselila v svoj rehabilitacijski začasni dom. Reva se je tresla in drla, ko sem jo dala v box in v avto, ko sva pa prišli do cilja je pa veselo začela raziskovat stanovanje. Po ene pol ure je celo že imela čas prit pogledat, kaj ljudje delamo in to z dvignjenim repkom. <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če feb 04, 2016 7:26 am

Tko se dela Fridi <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če feb 04, 2016 10:05 am

Frida pravi, da se v novem skrbništvu super počuti. Je celo noč prespala na postelji in se danes že sama prišla crkljati v naročje :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če feb 04, 2016 10:14 am

:good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 07, 2016 9:27 pm

ni kaj dodat. bravo pikica :kiss:
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če feb 18, 2016 11:59 pm

Frida <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 01, 2016 6:14 pm

Fridica je danes spokala kufrcke! Redko bo sama in imela bo dovolj rok za bozanje. Se je pa tudi ze javila iz novega doma in pravi, da je nov dom super, saj je ze vse pregledala in se tudi pustila prebozati. Uzivaj in naj bo tokrat za vedno :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe apr 01, 2016 6:45 pm

Oooo, kako lepo :clap: :clap:
Naslednja

Vrni se na DZZŽ Kranj arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov