To dec 28, 2010 10:25 am Napisal/-a oaza88
Čudovito je, če imaš pri svojih domačih oporo pri tistem, kar ti je ljubo....
Je treba znat to cenit. Kako veliko pomeni, žal veš le, če tega nimaš...
Včeraj na poti iz službe mi je sin razlagal, da "telih dveh itak ne bo nikoli nihče posvojil, ker sta suha in grda in najbolj navadna črna mačka na svetu". Mu nisem uspela dopovedat, da sta čudovita in posebna, prekrasna in s zlatim karakterjem, ki ga pokažeta samo tistemu, ki mu zaupata in ju ima rad. Ne, telih dveh itak ne bo nikoli nihče posvojil, ker sta čisto brezvezna, je vztrajal.
"sine...pa kako naj ti Tia in Tin pokažeta svojo lepoto, če imaš takole mnenje o njiju?"
" me ne briga sploh, čist vseeno mi je zanju".
Srce me je bolelo in še boli, zelo, zelo...ker meni sta Tia in Tin res, res čudovita!
Opazila sem, da v njuni temi ni prav veliko fotk. Ker jima delajo krivico, zato. Nobena fotka ne pokaže polnega sijaja njune dlake, ne prečudovitih oči, ne topline, ki jo oddajata, da o sinhroni hoji in edinstvenih mjavkcih sploh ne izgubljam besed...
Tia in Tin sta zaklad. No - zame zaklad, za vsakega drugega pa malce skriti zaklad. Ne prodata se v prvi minuti, slabe izkušnje iz prvih tednov njunega življenja so pač pustile sledi: zbežita in skrijeta se ob prihodu neznanega človeka/neznanih ljudi. In potrebujeta svoj čas - deset minut, pol ure - da se pokažeta in počasi, čisto počasi, začenjata dobivat zaupanje tudi v drug obraz in tudi v drug glas in tudi v drugo roko, drugo naročje, drugo srce. Tisti, ki bo Tii in Tinu znal dat čas, da v tempu, kot si ga bosta sama izbrala, premagata strah in se odpreta, bo deležen dvojne ljubezni, dvojnega občudovanja, dvojne tolažbe v težkih trenutkih....sreče res neizmerno.
Kontaktne številke mi ni treba pisat tule ponovno. Nekje zgoraj se nahaja, na enem ali več mestih. Tisti, ki hoče in si želi postat nov svet Tii in Tinu, jo bo že poiskal.