Dve mačji bolhici: KIT in RU

Moderator: jernejch

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj

Odgovor Po jul 25, 2011 7:42 am

Re: Dve mačji bolhici

Bomo, hvala :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 25, 2011 7:57 am

no, tamali bolhici - dajta se hitro pocajtat, da bosta spet celi poskočni, kot se za bolhice spodobi!
:kiss: :kiss:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po jul 25, 2011 9:09 am

Rc kitten smo umaknili, ko se je driska začela. Skupaj z Rc kitten sta imela vedno na voljo tudi a/d (mehka hrana) ker sta bila tako ali tako malo švoh. Odkar driskata jesta riž/piščanec in a/d zraven, ker tega samega nočeta jest. Čez vikend je na vrat na nos težko dobit dietno, jaz mačjih zadev doma na zalogi nimam. :girlsad: Dobila sta oglje, linex, fiziološko in glukozo. Na teži še vedno pridobivata, jesta sama, tako ali drugače skrbimo za rehidracijo.

V bistvu ne znam ocenit ali sta boljša ali ne. Sta in nista. Čez noč ni bilo nobene driske, vendar sta večino noči prespala. Zjutraj sta spet driskala, ampak sta pa šibala naokrog po kopalnici kot navita. Vsekakor gresta na antibiotik.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 25, 2011 10:15 am

Driska je prej od a/d kot od rc kitten. Preveč a/d za tamale v nobenem pogledu ni ok. To je zelo mastna, energetsko premočna hrana, ki jo nezrela prebavila sploh ne prebavijo. pri tamalih se uporablja le izjemoma in le za krajši čas, skoraj vedno driskajo po njej.
Če želite ustaviti drisko, dajajte samo kuhanega piščanca, še bolje pa intestinal 3 tedne, samo intestinal ali samo piščanca brez ostalih dodatkov. Pri tako majhnih zelo težko nadomestiš vse kar z drisko izgubijo, zato jih slej ali prej le-ta izčrpa.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po jul 25, 2011 1:20 pm

a/d sta jedla 1 teden, vedno tudi brikete rc zraven, začeli smo že ukinjati a/d in nekje tukaj se je pojavila driska. Nista pa dobivala druge mehke hrane medtem. Vem kako hitro driska izčrpa mladiče, zato smo pa tudi ukrepali, ko se je pojavila.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 25, 2011 5:55 pm

Po prebranem se mi je zdelo, da bi prišel prav kak nasvet, očitno imate vse pod kontrolo, tako da se za vmešavanje opravičujem.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po jul 25, 2011 5:57 pm

Helena, po mojem je vsak nasvet dobrodošel in bi bilo smešno, če bi punce tole vzele zamerljivo, zato mislim, da je vsak nasvet dobrodošel.
To err is human, but to get even? THAT is divine.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 25, 2011 6:00 pm

Ne vem kje je napisano tako, da bi kdo lahko prebral kot, da ne rabimo nasveta. Jest sem se zahvalila za nasvet in tudi takoj poslala v Lj antibiotik in vse ostalo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 25, 2011 6:05 pm

Super, vse pod kontrolo torej.
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Po jul 25, 2011 9:52 pm

Oba sta dobila fiziološko + glukozo subkutano, anitibiotik, spet mičkeno oglja in rezultat ... Ena veliiika klobasa od Kit, ki je bila pri driski ves čas zdravstveno malo slabša od Ru-ja. :yahoo: Čakamo še na Ru-jev pridelek in upamo, da ostane tako do nadaljnega. :yahoo: :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 25, 2011 9:54 pm

:clap: :yahoo:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 25, 2011 9:58 pm

Super! :yahoo: Oglje mi sploh na pamet ni padlo, ob nobeni dosedanji odisejadi z ne-klobasami :girlblush: zdaj si ga bom pa prec priskrbela malo na zalogo, tko da vsak slučaj za pri roki imet.

No - pa da "vidmo" še Rujev pridelek! :good:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po jul 25, 2011 10:19 pm

Vsak nasvet definitivno prav pride, nikjer ni nobenih zamer ali vtikanja. Ima vsak čisto svojo teorijo, kako "zdraviti" tovrstne zadeve. Jaz samo hitro skočim na forum in napišem dejstva, ker tako majhnih mačjih mladičev še nisem imela v oskrbi. Kar se prakse tiče sem malo bolj pasja. ;)

Končno klobasa, ijeeeeeeeej! :yahoo:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 25, 2011 10:42 pm

:clap: :yahoo: Vesela tudi jaz! :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 26, 2011 7:59 am

Ooo, super, me zelo veseli!! :yahoo:
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To jul 26, 2011 8:05 am

To mi je pa zmeraj tako zabavno videt, kakšna radost in izlivi čustev nad mačjim drekcem... :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Če jul 28, 2011 9:47 am

Pri nas se je stanje skoraj stabiliziralo, ampak imamo še eno težavo ... Kit ko se prehranjuje spušča take glasove, kot da srka hrano, kot bi verjetno pila mamimo mleko. Dokler smo bili na razredčenih konzervicah, je šlo, saj je bila vsebina precej tekoča, zdaj pa s piščančkom in rižem, to ni več tako enostavno, zato ne poje veliko. Poleg tega jo bratec Ru zelo grdo odriva od posode. :aggressive: Tačko ji da na sredino čela in potisne stran! Zdaj smo nastavili dve posodici. Posledica vsega tega je, da Kit ne pridobiva na teži prav dosti, čeprav je strašno živahna. Itak sta ta "huj' gaunerja" :devil:
Poleg tega oba pridno jesta tudi briketke, ampak je seveda mokra hrana bolj njami. :nyam:

Kakšen nasvet? :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 28, 2011 11:33 am

da jih hranite v dveh ločenih sobah? pri nas je bučka recimo tista ta požrešna, k bi pojedla vse svoje in še od drugih. tko da najprej dobi ona, drugi dve se pa že same psoatvita vsaka v svojo sobo in čakata, da prinesem krožničke :) če kaj pomaga :)
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če jul 28, 2011 3:05 pm

Zmanjka prostorov v enosobnem stanovanju za ločeno prehranjevanje, žal. Poleg tega je kopalnica karantena in nič ne gre nerazkuženo not oz. ven. :) Kljub pazljivosti in disciplini, ki pri nas vlada glede čiščenja ima Jalla že eno brezdlačno mesto. Nismo čisto prepričani ali je mikrosporično ali ima - norc kakršen je - samo odrgnino. Je pa sumljivo.

Odkar Ru in Kit driskata ne zdravimo mikrosporije, ki pa je zdaj še bolj pokazala svoje zobe. Imata nekaj brezdlačnih mest več. Kako oz. kdaj nadaljevati z zdravljenjem mikrosporije? Zdaj sta itak samo na antibiotikih. Jaz take mikrosporije, ki ne sveti in ne zraste na gojišču, je pa maček vsak dan bolj gol še nisem videla ... :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 28, 2011 4:22 pm

ups, pardon :)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na DZZŽ Kranj arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov