Anubis in Mau

Moderator: jernejch

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr sep 11, 2013 8:20 pm

Re: Anubis in Mau

Pa še dve slikci :D

Slika

Slika
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj

Odgovor Sr sep 11, 2013 8:56 pm

Daj no Anubis, sestra cela šefica, ti pa taka mila jera :rolleyes: . Pokaži kdo je dec v familiji :D .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr sep 11, 2013 8:58 pm

:lol:
ma, njega vsaka menjava okolja precej iz tira vrže :) ampak se že premika na boljše :D
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr sep 11, 2013 9:03 pm

Sej bo :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 01, 2013 4:56 pm

Anubis se je javil :)
Po novem ga vidijo tudi obiski, zjutraj in zvečer se zdivja po stanovanju, preostanek časa pa bi se samo crkljal in stiskal :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 01, 2013 5:45 pm

wiiiiiii!!!! :clap:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 01, 2013 5:46 pm

:good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 01, 2013 6:58 pm

Se je le sprostil buhteljček lepi puhasti. <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 01, 2013 7:05 pm

No, saj si tudi ti videla nekaj njegovih faz ;) Rabil je čas, ampak zdaj je končno zgruntal, da je to njegov za-vedno dom :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 08, 2013 12:15 pm

Scrkljanec ;)
Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To okt 08, 2013 1:27 pm

:good: Popolnoma pravilno! <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 09, 2013 6:13 am

iiiiii.... <3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 14, 2013 12:32 pm

N00bi se javlja iz svoje kadi :lol:

Slika

Je že zavzel celo hišo, hodi na obisk k babici, rad krade vatirane palčke, divja po stopnicah (to je tudi pri nas zelo zelo rad počel :lol: ) in je nasploh cel šef ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 14, 2013 12:33 pm

:clap: :clap:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To dec 17, 2013 9:27 pm

N00bi ima eno strašno lepo tutko ;) Menda jo ima zelo rad in je sploh ne izpusti iz tačk :D

Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 18, 2013 6:33 am

<3 srček zlati!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jan 09, 2014 2:23 pm

Anubisova posvojiteljica je pred časom zapisala njuno zgodbo - ker bi tudi njej takrat, ko jo je doživljala, takale zgodba prišla prav, jo bom delila z vami ;)

Anubis

Že od nekdaj sem »mačkoljub«, čeprav imam rada vse domače živali. Od malega sicer pomnim, da so se pri nas okoli hiše sprehajali zgolj psi, šele jaz sem prinesla domov prvega mačka. Henrik – Polde je bilo njegovo plemenito ime. Hja, prav tako »plemenito« je bil tudi muhast. Po lepem, dolgem in udobnem življenju je pač napočil trenutek, da se pridruži mačkonom na mavrici in tudi jaz sem zapustila domače gnezdo. Stanovanje v bloku je bilo majhno in popolnoma neprimerno za še enega, pa čeprav majhnega kosmatega člana. Tako sem komaj čakala, da napoči moj trenutek in se preselim v večje stanovanje, ki ga bom zagotovo delila z mačjim ljubljenčkom. In res se je kar prikazal in … ostal. Srečko sem ga klicala, saj sem mu nudila srečen in varen dom, on pa meni obilo smeha in zabave. Popolnoma nepričakovano pa se je odločil, da bo raje z mojim možem v nebesnem raju, kot tu med smrtniki. Pa sem si rekla … nič več, je preveč hudo. A kaj, ko je bil dom preveč tih in prazen. Dolgo sem se borila sama s sabo, a ko sem na spletni strani Društva za zaščito živali Kranj zagledala ljubke »križem glede« oči, je padla še zadnja ovira. TA je pravi. Oh, kako je ljubek in nenavaden. V Društvu sem se dogovorila, da ga pridem iskat po dopustu, da se mu bom lahko posvetila. Zelo prijazno so mi ustregli in končno je napočil čas preselitve lepega Anubisa. Že ime ima tako žlahtno in popolnoma ustreza mojemu duhovnemu poslanstvu. Torej še en znak, da je odločitev prava.

A navdušenja je bilo hitro konec. Nubija sem prinesla domov, mu odprla kletko in čakala, čakala, čakala … on pa nič. Preplašil ga je zvonec in zbežal je pod posteljo. Nikakor se ni več premaknil izpod nje. Pustila sem mu hrano, na vidno mesto postavila mačje stranišče in čakala. Ni se ganil. Čim sem se mu skušala približati, je zlezel še globlje pod posteljo. Nato sem samo ležala na tleh in sva se gledala. Opazila pa sem, da je hrane v skodelici zmanjkalo, medtem ko sem bila v službi. Torej je izkoristil priložnost, ko je bil sam doma, in raziskoval. Čim je zaslišal moje korake in odklepanje vrat, že se je spet skril. Tokrat pod kavč. Snubila sem ga s priboljški, igračami, pa se je le umikal. Začelo me je skrbeti. Poklicala sem njegovo »tazačasno« in ji potožila o težavah. Svetovala mi je, naj mu zmanjšam prostor in zaprem vsa vrata, torej naj bo le v enem prostoru, da se bo s tem počutil bolj varnega. Zopet sem poskušala. Tokrat sem se po vojaško po trebuhu centimeter za centimetrom plazila proti njemu in ko sem bila blizu, sem samo stegnila roko, da me je povohal. In celo pobožati se je pustil. Uf, kakšen napredek. In tako iz dneva v dan. Nisem si predstavljala, da bo mucek tako preplašen, saj sem do sedaj imela izkušnje le z zelo samozavestnima, celo na trenutke predrznima mačkoma. V primerjavi z Nubijem sta bila prava rokovnjača, Nubi pa ob njiju »perešček«, ki je krhek in plašen. Pa je vseeno prišel večer, ko je pokukal izpod kavča, a če sem se le malo premaknila, je spet zbežal. Od takrat dalje se je vsak večer prikazal, se previdno sprehodil do skodelice s hrano in straniščem. Stranišče sem mu vsake tri dni premikala priti kopalnici, kjer je pravzaprav njegovo mesto. Tako Nubi ni občutil prevelike stiske v iskanju le-tega. Moja potrpežljivost se je izplačala in njegovi večerni sprehodi so bili vedno daljši. Iz tedna v teden je postajal tudi pogumnejši in bolj radoveden.

Sedaj sva sostanovalca že štiri mesece in še vedno se zgodi, da ga premočan glas, nenaden ropot, zvonec ali slutnja, da prihajajo obiski, zmoti. Tudi če igračo prehitro zavrtim pred njim, kar počepne. Pa vendar je začel uživati v večernem in jutranjem divjanju. Če le vidi, da se bodo vrata na stopnišče odprla, hitro smukne ven, saj gre rad na kratek potep po hiši. Obiščeva tudi babi v zgornjem nadstropju in nenehno mi je za petami, še sploh, kadar grem v kuhinjo. Najbolj smešen je, ko kaj odnese in tako najdem navijalko sredi dnevne sobe, kar naenkrat ostanem brez svinčnika in ga vidim, kako ga nese v gobčku … Obožuje pa igro z vatirano palčko. Postal je čudovit mačkon, prijazen, ljubeč, nežen in predan. Neizmerno rad se crklja in stiska k meni, mnogokrat celo noč. Zjutraj pa me nežno zbudi s cmokanjem … češ, vstani, zajtrk bo.
Hvaležna sem za tako lepo podporo Leie iz Društva in za to, da nisem obupala. Obrestovalo se je večkratno.

Nubijeve dogodivščine
Slika

Opazovanje ptičkov na vrtu
Slika

Nubi ima rad svoje igrišče v kadi
Slika

Kavč je še vedno njegov, a tokrat z vrha
Slika

Ja, tamle sem se skrival doooolgo
Slika

Danes pa … zavit v mehko in toplo odejo ljubezni in varnosti
Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jan 09, 2014 2:34 pm

:'( enmal...od vsega lepega <3 Veliiiiko srečnih let vama želim, si oba zaslužita <3 :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jan 09, 2014 2:35 pm

Ammmm... :'( itak!

Bravo posvojiteljici za vztrajanje! :kiss:
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Če jan 09, 2014 3:31 pm

Zelo lepo napisano :) in v poduk tistim, ki se jim še nekaj dni zdi mačje zadržanosti zdi čisto predolgo in oh in sploh grozno. :rolleyes:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na DZZŽ Kranj arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov