ZVITOUHKA NIKA

Moderator: jernejch

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če nov 11, 2010 12:39 pm

ZVITOUHKA NIKA

Pasemska ali šteparska zvitouhka?

Pravzaprav niti ni važno. Važno je le to, da je bila ta drobcena muca najdena z velikimi težavami. Shirana, rak na ušesih, popolnoma gnili in propadli zobje in seveda nesterilizirana.
Verjetno je bila nekoč najlepša muca pod soncem. S svojimi zvitimi ušesci je bila verjetno zelo zanimiva za kakšnega otroka. A koliko časa? Najbrž je v svojem petletnem življenju skotila ogromno mladičev. Njeno svobodno življenje zunaj je terjalo davek. Sončenje na toplem sončku ji je pustilo posledice. Posledice, na katere ni bil nihče pozoren. Nihče ni vedel ali ni hotel vedeti, da je z njo kaj narobe. Njeno svobodno življenje je terjalo davek tudi na zobeh. Shirana je bila, ker ni mogla jesti. V gobčku je imela katastrofalno stanje. Si predstavljate kako lačna je morala biti, pa zaradi bolečin ni mogla jesti.
Njeno trpljenje je končano. Ušesa so operirana, gnili zobje izpuljeni in tudi mladičkov ji ne bo potrebno več kotiti.
Konec dober, vse dobro. A ni tako. Ta prijazna muca sedaj čaka na nekoga, ki jo bo posvojil. Najverjetneje bi se ljudje pred operacijo stepli za njo. Posvojiteljev bi bilo nešteto. A sedaj z odrezanimi uhlji bo najverjetneje čakala in čakala in čakala…
Strah me je, če bo sploh kdaj dobila posvojitelja. Saj še tisti lepi pri meni čakajo nekateri že osem mesecev.
A vseeno mislim, da na tem širnem svetu obstaja nekdo, ki jo bo vzel. Nekdo, ki bo cenil njen prijazni karakter, nekdo, ki bo v njenih očeh prižgal iskrice in ji dal voljo do življenja. Nekdo, ki ji bo rekel tjulenjček moj. Moj mali medvedek in nenazadnje moja mala muca. Stara je 5 let. Potrebuje dom še vsaj za naslednjih 10 let. Ime ji je NIKA.
Informacije na tel. 040858059

Nika prej
Slika
Nika po operaciji
Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 11, 2010 12:51 pm

Re: ZVITOUHKA NIKA

Nika :kiss: :kiss:

zmagica, zagotovo je nekdo, ki na kavču hrani mesto ravno za tole punčko. Spomni se, koliko časa je Mila čakala pri tebi, nobenemu ni bila po volji, dokler se ti ni oglasila tista trčena baba :rolleyes: :D

Pa še :kiss: zate, ker delaš čudeže in še tako brezupnim primerom pomagaš, da se pokažejo v vsej svoji čudovitosti.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ptuj

Odgovor Če nov 11, 2010 12:51 pm

Žalostna zgodba. Samo, da je sedaj na dobrem.

Verjemi, tudi za njo se bo našel kdo. Če se je za našega brez zadnjih dveh tačk in brez ušes, se bo za njo tudi. Le potrpljenje! Srečno, Nika :kiss:
Tudi tigri, tudi črni, tudi tisti in takšni so lahko posebni. Skozi naše oči, skozi naše srce. <3

http://mojizakladi.blogspot.com/
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 11, 2010 12:54 pm

Lubica lepa, še vedno si najlepša muca pod soncem! :kiss: <3
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 11, 2010 12:59 pm

Me spominja na Mici iz Horjula-ravno tako bela, ravno tako brez ušes zaradi raka.
Lepotička je še zmeraj :) Tjulenček :)
Kako se pa z mucami razume? Bi bila lahko skos notri?
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 11, 2010 1:22 pm

Nika še vedno si lepa muca in prepričana sem, da te bo nekdo osrečil :kiss: !
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 11, 2010 1:33 pm

Kakšna krasna muca :kiss:
A ima tale maca kakšne posebne potrebe? So načeloma težave odpravljene? Najbrž pa potrebuje posebno nego in posebno hrano?
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 11, 2010 2:04 pm

:kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj

Odgovor Če nov 11, 2010 2:38 pm

Nima posebnih potreb, ne rabi posebne prehrane. Samo mirno življenje na varnem, toplem, s polno skledo in človeka, ki gleda s srcem.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 11, 2010 3:02 pm

Srčici lepi in vam, ki ste zanjo poskrbeli, da je nič več ne boli.. :kiss:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 11, 2010 3:18 pm

mala supermenka :kiss:

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če nov 11, 2010 3:20 pm

Nika malca brikete, še rajši pa konzervice. Obožuje kislo smetanco, pa tudi probiotični jogurt ji paše. Z mucami ni preveč na ti, Na malo Jemmo je huda. Drugače ne sili ven, je izredno mirna. Ko pridem v kopalnico pride ven iz transporterja in se pritiska in crklja. Skratka čisto neproblematična muca, ki je res vesela, da je na toplem. Edino na kar bo moral posvojitelj paziti je to, da se preveč ne zredi. Pomalica toliko kolikor ji daš. Glede na to, da je male rasti je pa debelost lahko problem. Mogoče bo kasneje nehala toliko jesti. Mislim, da je zdaj požrešna zato, ker je bila prej lačna.
Včeraj sem gledala Animal planet in spominja me na tjulenčka, ali pa še bolj na morskega levčka :) . Seveda, ko se ušeski zarastejo in odlakajo ne bo tako grozno za videti.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 11, 2010 3:59 pm

Tako tjulenčico bi melaaaaa....
(sori, RES se nisem mogla zadržat!) :girlblush:

Nika, en prav poseben domek čaka tudi samo nate! Sem prepričana! :kiss:
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor Če nov 11, 2010 7:30 pm

Nika lepa mucica si :kiss: in ob tvoji zgodbi me je kar stisnilo pri srcu in prepričana sem, da tudi zate kavč rase in tudi zate je nekje nekdo, ki te bo vzljubil zaradi tebe same in ti nudil vse tiso, za kar si bila v preteklosti prikrajšana. Taka lepa bela kepica kot si ti, bo prav sigurno nekomu zlezla v srce in ga osvojila za vedno :kiss: :kiss:
Ni navadnih mačk
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 11, 2010 9:31 pm

oh ti zlata zmagica... :kiss:
Nika bo našla svoj dom, boš videla. Pa ne bo tako zelo dolgo čakala nanj - prav zato, ker je še posebej posebna muca. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj

Odgovor Pe nov 19, 2010 11:23 am

Imamo začasno namestitev zanjo. Hvala :) .

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne nov 21, 2010 9:46 pm

Nika je šla danes v začasno varstvo. Takoj, ko je prišla tja, se je začela ogledovati po sobi. Mislim, da ji bo tam zelo všeč. Vesela sem, da bo imela več prostora za gibanje in raziskovanje.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To nov 23, 2010 4:16 pm

Nika si je že prisvojila posteljo začasne namestiteljice. Menda se prilizuje 100 na uro in prede, da je kaj. Menda je čisto pridna in neproblematična muca. Upam, da jo bo opazil tudi kakšen posvojitelj.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Če dec 02, 2010 3:20 pm

Nika je blazno prijazna muca, pride takoj v naročje se božat in stiskat :kiss:
Cats leave pawprints on your heart.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Pe dec 03, 2010 12:23 pm

Lep pozdrav, sem začasna lastnica Nike. Nika je prišla k meni 21. novembra 2010. Prvih nekaj dni se je malo boječe a z zanimanjem plazila naokoli po sobi. Počasi je prišla do mene, se muzala okoli nog, čez približno pet dni je že ležala na kavču in postelji, po enem tednu pa je že ležala v mojem naročju, predla in se kar slinila od zadovoljstva. Od takrat naprej je nepogrešljiva v mojem naročju ko gledam tv ali berem, spat greva skupaj (me pride okoli 11 ure kar iskat če še nisem v postelji), veseli se ko se uležem ker potem skoči k meni na posteljo in počasi s predenjem pride do mene, se uleže na mene, jaz pa jo čokaham po glavici. Tako ji paše da kar glasove spušča od zadovoljstva. Potem zaspim, Nika se odpravi v škatlo, sredi noči pa pride še enkrat pozdravit, se zvije pod mojo roko tako da jo moram ob jutranjih urah zopet čohat...pa tako spet prede glasno:). Ko zjutraj zvoni budilka, me spet čaka do jo pokličem, skoči k meni in skupaj se počasi zbudiva .
Sedaj Nikica odkriva tudi druge sobe stanovanja, se je opogumila in ima obhode naokoli, potem pa ko zasliši ropot hitro prileti nazaj v sobo.
Nikica je muca, ki hoče imet spoštovanje, jaz jo razumem in jo čoham takrat ko sama pride k meni, tako da se zelo razumeva. Je zelo čista, vedno hodi na wc, ni problematična, ne uničuje stvari, je zelo družabna ko zaupa. Sigurno pa je ne bi dala družini z otroki, saj ne mara da se je boža hitro ali predolgo (jaz vedno opozorim ljudi naj pustijo da ona pride prva k njim, saj si tuje ljudi prvo ogleda, povoha, potema pa ko se odloči da ni nevaren pride sama od sebe). Ven ne sili, rada gre na potem po stanovanju, to pa je vse. Glede hrane ni problematična, vsega niti ne poje, za enkrat ne rabi nobene posebne diete.
Nikica je res baba in pol, vesela in pozitivna muca, ki ima voljo do življenja in z veseljem bo tudi osrečila človeka če ji bo vračal ljubezen in spoštovanje.
Tina.
Naslednja

Vrni se na DZZŽ Kranj arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov