udomačen tiger
CicMic, Šenčur

S CicMicom se od njegovega prihoda k meni ogromno in zelo intenzivno pogovarjava o tem in delava na tem, da smo (eni) ljudje čist fajni in da je super bit notri, na varnem in toplem. Začela sva s plazenjem po tleh in vlačenjem vsakič znova iz vsakršne male luknje, ki ni bila "zazidana" oz. nedostopna. Nisem mogla verjet, v kakšno malo luknji se lahko zbaše takle sicer kar velik mačkonček. Ob tem mi skoraj neprestano in glasno dopoveduje, da NI fajn bit notri in da bo kar nehal jest, če ne razumem tega. V sami socializaciji sva naredila ogromen napredek. Še vedno mu sicer vsaka sprememba pomeni velik stres in korak nazaj, pa se z malo truda dokaj kmalu ponovno spomni, da smo (eni) ljudje čisto fajni. Je pa CicMic, kljub neverjetni solidarnosti tudi s strani Bernardke in Sookie, strašno nesrečen in skoraj neprestano samo išče izhod ven. Pri oknih, pri vratih, pri vsaki špranji, kjer vidi zunanji svet, je sposoben čepet in se dret tudi po 3/4 ure skupaj, dokler ne omaga in gre malo počivat. Potem pa bolj kot ne spet eno in isto. Hrano skoraj v celoti zavrača, poje očitno točno toliko, da preživi, kar se že začenja poznat na njegovi sicer lepo okrogli postavici (ki je taka tudi zaradi izredno goste in mehke dlake), pije očitno dovolj. Iz vseh teh razlogov sem se odločila, da mu pod nujno skušamo najti notranje-zunanji dom, v nasprotnem primeru pa ga vrnem nazaj na znano lokacijo. Tam seveda bo imel zavetje, redno hrano in pijačo in ljudi, ki ga bojo nadzorovali (kolikor jim bo pustil).
CicMic je seveda že v celoti veterinarsko oskrbljen.
Nekaj slik mojega lepotca, ki mi tre srce...

(foto: pola - hvala