Buddha veliki, drugič... (Vodice)

Moderator: jernejch

Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Kraj: Dobruša

Odgovor Ne feb 14, 2016 2:05 pm

Buddha veliki, drugič... (Vodice)

Buddha je bil lansko leto novembra odvržen v naši vasi. Celo zadevo je videla soseda, ki me je o dogodku obvestila. Potem pa se je začel lov. Živolovke najprej nisem imela kam postavit, ker sem ga videvala po celi vasi. Na koncu pa se je na njegovo srečo in mojo smolo (al kako že) odločil, da bo nabil mojega Japerja, ki je pač rabi izhode v varno okolje. In to okolje je naenkrat postalo nevarno ker se je Buddha odločil, da bo stanoval na skednju zraven naše hiše.
No, živolovko sem zdaj seveda lahko nastavila in se je bimbo tudi takoj ujel, bil je smrdeč, lačen in strašno prrrrredoč in bucajoč velikan. Šel je na odstranitev premoženja in test. Vse je bilo ok in zato je začel iskat dom. Dobil ga je relativno hitro, takega, kjer mu načeloma nebi bilo treba it nikoli ven, če tega nebi želel. Lokacija ni bila varna (vsaj zame ne... posvojiteljica je sicer trdila, da noben muc iz vasi ne zavije proti cesti, ampak 30m stran od zelo prometne ceste je meni osebno mnogo premalo).
Po dveh tednih se je Buddha danes vrnil. Baje je lulal po različnih neprimernih mestih. Zdaj ponovno išče dom.
Je poseben muc, velik, z velikim karakterjem. Ni torej primeren za začetnike, tudi za družine z majhnimi otroki ne. Ko ima namreč dovolj božanja, oziroma ko ga pobožaš po zadnjem delu zna nežno ugriznit (ampak ja, ugriznit...če se ustrašiš in potegneš zna verjetno kar bolet) in opraskat. Ker njegova bivša posvojiteljica pravi, da lula izven wc-ja predvidevam tudi, da mu izključno notranje bivanje ne ustreza (pri nas sicer v treh tednih ni bilo tega problema).
Je zdrav, leto dni star velikan (6kg), testiran na fiv in felv (oboje je negativen), cepljen proti kužnim boleznim, čipiran, razglisten, razbolhan in zdaj po mojem že navajen kopanja, ker je bil skopan že 4x :D

Išče torej notranji dom z izhodi v res varno okolje. Lokacijo bom osebno preverila. Vse ostalo, torej kvalitetna prehrana, družinski član, veterinarska oskrba in podpis pogodbe pa še vedno ostaja med pogoji.

Je pri meni, tako da če se najde kdo, ki bi ga rad imel naj me pocuka.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 14, 2016 2:40 pm

Re: Buddha veliki, drugič... (Vodice)

Ojej <3
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Kraj: Dobruša

Odgovor Ne feb 28, 2016 9:20 am

Buddha se je včeraj zvečer odpeljal v nov dom, kjer bo zapolnil praznino, ki jo je za seboj pustila prejšnja muca. <3 Bučman se je šel takoj stiskat k Tanovima in po poročanju je za svoje prenočišče izbral njuno posteljo. :D
Srečno zlati moj :kiss: Uživaj v svojem za vedno domu.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne feb 28, 2016 12:38 pm

Srečno, Buddha! :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po feb 29, 2016 4:35 am

Srečno, velikan! <3
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.

Vrni se na DZZŽ Kranj arhiv

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov