Strippy, muc iz Stiške vasi
Zelo me je bilo strah in nisem vedel, komu lahko zaupam. Kmetije nisem poznal; še sam ne vem, kako sem se znašel tam. Vem, da sem imel dom in imel sem svojo punčko in potem kar naenkrat nisem imel nič več. Bil sem lačen in zeblo me je in preganjali so me vsi, razen tete. Teta je bila ena od mačk s kmetije in edina, ki se je Taprijazni pustila božati. Taprijazna je bila človek. Hranila in skrbela je za okoliške muce in teta je rekla, da ji lahko zaupam. Da se jo je tudi ona bala, ampak da mi ne bo nič naredila.
In tako sem neke nedelje zbral pogum in se pokazal tako, da me je lahko videla s terase. Ampak me ni. “Poglej, tam je še en, tega pa ni bilo prej,” ji je rekel nek drug človek. “Kje? O ne. Ne spet! Kaj naj z njim? Med selitvijo se ne bom imela časa ukvarjati še s tem,” je rekla obupano in meni je potonilo srce. Odplazil sem se nazaj do tete.
“Ne dramatiziraj, mali. Kar lepo pojdi do nje, pusti se ji ujeti in vse bo OK,” je bil njen nasvet.
“Dobro, bom poskusil še enkrat,” sem sklenil in šel do hiše. Takoj, ko me je zagledala, je pripravila hrano, prišla do mene in me narahlo pobožala. Ah, kako je prijalo spet čutiti mehke, prijazne roke na kožuhu! Zaprl sem oči od ugodja in še preden sem se zavedal, sem bil v hiši! Tisto noč sem prvič spet mirno spal. Toplo je bilo, hrano sem imel, zavetje …

Sedaj sem pri Stricu in Teti. Imam ogromno sobo za igranje, cel kup mehkih blazin za spanje in hrane, kolikor jo hočem. Taprijazna me pride kdaj pa kdaj pogledat, vsi pa govorijo o oglasih in posvojiteljih … Ne vem, kaj je to. Jaz bi ostal kar tu. Sploh Stric mi je všeč. Vedno je tako miren in zelo rad ga imam.
Ampak Taprijazna pravi, da je nekje Čisto Moj Človek. Včasih se spomnim, da sem že imel Čisto Moje Ljudi. Čisto Svojo Punčko. Je kje še kakšna zame? Ali fantek? Ali kdorkoli, ki bi me imel rad, kot me imajo Teta, Stric in Taprijazna?
Če poznate koga, tu sem, Strippy, najbolj crkljiv muc na svetu

Strippy je dobro leto star neverjetno prijazen muc, ki obožuje človeško družbo in bi se po cele dneve samo crkljal. Je privržen in hvaležen, obenem pa zelo nezahteven. Je testiran in negativen na FIV/FeLV, kastriran, razbolhan in razglistan. Pred odhodom v nov dom bo še cepljen.
Oddaja se pod običajnimi pogoji DZZŽ Kranj:
- izključno notranje bivanje
- kvalitetna prehrana
- veterinarska oskrba po potrebi
- podpis posvojitvene pogodbe, s katero se posvojitelj zaveže k doslednemu spoštovanju posvojitvenih pogojev.
Njegova Taprijazna sprejema poizvedbe zanj na jerneja@dzzz-kranj.si