Še js bom pristavla svoj piskerček, čeprav je tema že dolgo v mirovanju.. Kjer sem rojena, živimo v hiši na vasi, kjer je relativno malo avtomobilov, ljudje se med seboj poznamo, sosedi so večinoma prijazni itd itd, torej imamo tudi vrt in vse. Idealno za mucice, ki se vse srečne sprehajajo zunaj. No, ja, vsaj tako smo mislili. Ko sem bila še otrok, približno 15, 16 let nazaj, smo dobili prvo mucko, Piko, krasno trikolorko z najlepšim obrazkom in belimi tačkami. Seveda je imela izhod iz hiše, mačka vendar notri ni srečna

Menda je nismo imeli več kot 2 meseca, ko je enkrat ni bilo več domov. Starši so me prepričali, da so nam jo ukradli. Danes vem, da je veliko večja verjetnost, da jo je kdo povozil.

Nekaj časa po tem smo dobili Maco, tigrico, ki jo je moj očim še kot nekaj dni staro mucico povlekel izza skladovnice drv. Sama ni mogla ven, mame pa ni bilo več tam - smo preverili, da je ne bi kar vzeli, ker je bila še res zelo majhna. Po najboljših močeh smo se trudili in jo uspeli obdržati pri življenju. Zrasla je v čudovito fino mačjo gospo, ki nam je 13 let lepšala življenje,a je tudi ona imela izhode. Ko je bila stara nekaj let, jo je zbil avto. K sreči le toliko, da se je privlekla domov in sva jo z bratom peljala k vetu - dobila je le mavec. Še zdaj se tolčem po glavi, da nas takrat ni izučilo (sama tako nisem imela dovolj besede pri hiši) in smo jo še naprej spuščali ven. Marca bo dve leti, od kar je ni. Ne vemo vzroka smrti. Morda jo je kdo zastrupil, morda je imela levkozo ali aids - nekaj dni prej je slabo jedla in bila vse bolj apatična, nekega dne pa je ni bilo več domov.
Kot da to še ni dovolj, se je v začetku zime k nam pritepla ena majhna mačja črnuhica. Ker sama zdaj hodim domov le še na obisk, sem morala mamo prepričati, da smo jo vzeli na toplo, v zimski vrt. Bila je najbolj scrkljano mačje bitje, kar sem jih kdaj videla, pa je bila vseeno na cesti, zapuščena, dokler je nismo vzeli k sebi mi. No, moja mama. Obema se nama je vsedla v srček in pred 3 tedni smo jo peljali sterilizirat, kar pa je povzročilo izbruh FIPa

Mucka je zunaj torej dobila virus, za katerega ni zdravila, ko bolezen enkrat izbruhne, in tako smo izgubili še njo.

Umrla je v bolečinah, zadnji teden dni ni mogla več jesti, odpovedale so ji ledvice in kdove kaj vse še. Zdaj je le še ena statistika več - med tistimi, ki ne doživijo prvega rojstnega dne.

Se opravičujem za dolg post, ampak sem mogla to dat iz sebe.

Ne vem, če bomo tu doma še imeli kakšno mačko, ampak če bomo, se bom prekleto potrudila, da ne bo hodila ven. Če ni kriv avto, je bolezen, je sosedov pes, je sosedov strup (bognedaj da gre mačka čez njegov vrt

), je sosedova lopata.. Milijon razlogov. Mačka ni potrošni material!! Če jo že mislite imet, jo imejte radi, kot da je vaš otrok, drugače pa si kupite plišasto ali pa se z njo igrajte po fejsbuku.