Stran 1 od 1

Tomačevo

OdgovorObjavljeno: So mar 06, 2021 3:12 pm
Napisal/-a Trixi
Bom kratka, da ne boste imeli preveč za brat ;)
Muce, in še več muc, na lokaciji, ki je varna in je tako prišlo iz števila 3 (od lani) na število - vsaj 10, če mi je uspelo vse preštet. Ni starih muc, same mlade, zagotovo 3je samčki in 5 samic, za vmesne pa še ne vem.
Ker smo si enotni, da večjega števila muc na lokaciji res ne potrebujejo, smo pohiteli in včeraj sta že sterilizirani 2 danes pa še ena samička. Za v ponedeljek imamo na veterini dogovorjeno še eno sterilizacijo (ta nam je danes šibnila na varno/nedosegljivo mesto in 2 kastraciji). Planirano je, da bo MH prevzela v oskrbo in oddajanje 2 pozno-jesenska mladiča.

Re: Tomačevo

OdgovorObjavljeno: So mar 06, 2021 3:25 pm
Napisal/-a visinnox
Pridni. :good:

Re: Tomačevo

OdgovorObjavljeno: So mar 06, 2021 3:32 pm
Napisal/-a Trixi
Včerajšnji, ki sta po posegu prenočili v naši kopalnici (zaradi še vedno mrzlih noči ter termoregulacije muc po anesteziji, ko še ne morejo uravnavat svoje telesne temperature)
Slika Slika
Današnja
Slika
Vse muce so sterilizirane, dobile antiparazitik, bile tudi cepljene proti kužnim boleznim in bodo z označenim levim ušeskom vrnjene na njihovo lokacijo.

Re: Tomačevo

OdgovorObjavljeno: So mar 06, 2021 5:26 pm
Napisal/-a visinnox
Ne zgledajo preveč prestrašene.

Re: Tomačevo

OdgovorObjavljeno: So mar 06, 2021 6:45 pm
Napisal/-a Trixi
Ne, saj te niso. Pa 2 fanta bo tudi šlo z lahkoto. Ena trikolora je pa gospo, ki jo običajno hrani, ob odlovu precej popraskala in ušla, nato pa na nas z varne razdalje gledala. V bistvu so vsi prijazni, le ujet se ne pustijo zlahka; pride do obrambnega mehanizma - beži-teci, dokler lahko.