Stran 1 od 1

Žival brez nadzora

OdgovorObjavljeno: Če jan 24, 2013 2:21 pm
Napisal/-a tigrček
Imel bi vprašanje, nekje sem bral ne nekem forumu, da če je žival brez nadzora, da jo ima kdorkoli pravico peljati v zavetišče in da potem lastnik dobi kazen in plačilo stroškov. Mi lahko kdo citira zakon, kateri zakon , kateri člen, malo nenavadno se mi zdi, da lahko kdorkoli posega v tujo lastnino zato vprašam. Kolikor jaz razumem pravno državo, naj bi do tega imela pravico zgolj vurs ain policija, če gre za ogrožanje življenj.hvala

Re: Žival brez nadzora

OdgovorObjavljeno: Če jan 24, 2013 2:44 pm
Napisal/-a Nika
Ravno to bi naj bil namen zavetišč - najdeš žival, jo pelješ v zavetišče oz. pridejo po njo oni, in tam žival na varnem počaka svojega lastnika. Ni tako bolje, kot pa da luta okrog in ogroža sebe ter okolico?

Člen zakona (o mučenju živali?) lepo pravi, da je domače živali treba imeti pod nadzorom - če jih nimaš si v prekršku in bi naj plačal kazen, zato da se v bodoče to ne bi ponavljalo. Stroške zavetišča pa itak plačaš, a misliš da bomo davkoplačevalci plačevali za lastniške živali?

Zdej bomo namesto hvaležnosti najditeljem pizdili čez pravno državo al kako :D

Re: Žival brez nadzora

OdgovorObjavljeno: So jan 26, 2013 9:02 am
Napisal/-a renata
Poseg v tujo lastnino?! :O Kako pa naj najditelj razloči, ali gre za izgubljeno žival ali za brezdomno žival ali za odvrženo žival ali za prosto tavajočo "tujo lastnino"?
Če se ne motim, tudi zavarovalnica ne povrne škode nastale s krajo, če nisi lastnine zavaroval na nek razumen oz. pričakovan način (zaklenjena vrata stanovanja, avta...).

Re: Žival brez nadzora

OdgovorObjavljeno: So jan 26, 2013 9:45 am
Napisal/-a taperverčki
Poseg v tujo lastnino je, če iz domačega dvorišča odpelješ psa. Če se sam šetka po javnih površinah, je pa to izgubljena žival, ki smo ji dolžni pomagati.

Re: Žival brez nadzora

OdgovorObjavljeno: So jan 26, 2013 10:08 am
Napisal/-a visinnox
Jaz tavajočega psa "ukradem" na svoj vrt, dokler ponj ne pride zavetišče ali lastnik. Zato, da na varnem počaka.