zvesti pes
Kraj: Primorska
Prijava najdbe zapuščene živali VURSu
Najpogostejši razlogi, zaradi katerih zavetišča ne želijo sprejeti živali, so:
- občine ne zagotavljajo denarja
- zavetišče je polno
- zavetišče ni pristojno (npr. ni pristojno za mačke, ampak samo za pse)
Ne glede na razlog, mora zavetišče žival sprejet, saj mu tako narekujejo predpisi. Po domače: Nikjer v predpisih ne piše, da zavetišče lahko zavrne sprejem zaradi zgoraj navedenih razlogov.
S prijavo:
- seznamimo Vurs o najdbi zapuščene živali in o tem, da zavetišče ni ravnalo v skladu s predpisi (zavrnitev sprejema)
- prosimo, da se žival nemudoma sprejme v zavetišče
- predlagamo, da se zoper zavetišče uvede postopek ugotavljanja kršitve
Ime, priimek
Naslov
Vurs OU ___
Naslov
Kraj in datum:
Zadeva: Prijava najdbe zapuščene živali
Spoštovani!
Dne ______ sem ________________ (lokacija) našla zapuščenega ________ (vrsta živali, kratek opis – barva, starost, stanje, socializiranost). _______ (datum, ura) sem najdbo zapuščene živali _________ (način) sporočila pristojnemu zavetišču _________ (podatki o zavetišči). Odvrnili so mi, da __________________ (zavrnitev sprejema in razlog, ki so ga navedli). Žival se trenutno nahaja _____ (naslov in opis lokacije).
Prosim vas, da čim prej odredite sprejem živali v zavetišče (*24 ur za nepoškodovano žival in 4 ure za poškodovano, bolno). Dosegljiv sem na telefonski številki _____.
Prosim vas tudi, da zoper zavetišče ustrezno ukrepate, saj se za ravnanje v nasprotju z 28. členom ZZZiv šteje za prekršek (14. točka 1. odstavka 45. člena).
Želim, da me o vaših ukrepih obveščate v skladu s 24. členom Zakona o inšpekcijskem nadzoru in 18. členom Uredbe o upravnem poslovanju, in sicer na elektronski naslov ______.
Podpis