Nika je napisal/-a:Kako pa naj nekdo ve, s kakšnim namenom se tuj pes vanj zaganja? In zakaj bi sploh moral vedet, glede na to da do takih situacij naj ne bi prihajalo?
Točno tako. Lepo prosim, tisti, ki hodite naokoli s spuščenimi psi - nobenega ne briga, zakaj se 10-kilski ali pa 40-kilski pes zaganja ali renči v nekoga drugega, a je prav? Dejstvo je, da če se zažene, se pač zažene in pika - zato naj bo tak pes na povodcu. Meni je tudi popolnoma vseeno, če se nek pes zažene vame iz strahu ali ne-vem-česa, res čisto vseeno - vem samo to, da skrbnik/lastnik psa nima pravice, da dopusti, da do tega pride. Iz zelo enostavnega razloga: med nami obstajajo tudi taki ljudje, ki se psov bojijo in lahko v trenutku straha nepremišljeno reagirajo in s tem poškodujejo sebe ali druge, vključno z zaganjajočim/renčajočim psom.
"Nič ni res, razen tega, da se je pognala proti njegovemu psu." Boga hvali, da se ni pognala proti moji psici - ti garantiram, da bi me prosil, da te raje prijavim, kot da bi slišal vse tisto, kar bi prišlo iz mojih ust
Res, ne podcenjuj takih situacij, ker se ti še sanja ne, kako se tebi in tvoji psici lahko zakomplicira življenje, zato jo imej striktno na povodcu.