Punce so več ali manj že vse povedale.

No pri meni je pa tako, da že kar nekaj let živim z mucki in nisem nikoli imela nekih posebnih težav(dušenje, solzenje oči ipd.) dokler nisem pripeljala v hišo mojega Bučka.

Kmalu po njegovem prihodu me je po vsem telesu začelo srbeti in ker sem tisti čas jemala antibiotike sem mislila, da je to verjetno reakcija na antibiotike ampak srbenje tudi po končani kuri ni prenehalo. Potem sem en večer zamenjala komplet posteljnino in obleko in naslednje jutro ugotovila, da me nič več ne srbi.

Kako sem zadevo rešila? Bi rekla, da sem se čez čas verjetno privadila mislim pa da mi zelo pomaga jutranje grgranje sezamovega olja pa naj se sliši še tako čudno ampak res pomaga pri alergijah. Vsekakor pa se trudim, da mačke čim pogosteje češem, ponoči spijo v dnevnem prostoru, čez dan imam na postelji posebno pregrinjalo, redno si odstranjujem dlake z oblačil s tistimi lepljivimi valjčki(kupujem v DM-u) in gre. Me pa še vedno kdaj nos zasrbi in oči zapečejo (kar se pogosto zgodi, ker bi se moj mišek nonstop muckal

) ampak ni hujšega.
Seveda, kot je bilo že povedano, če je alergija res huda, verjetno ne bo nikoli ok..
Zaenkrat bi bila rešitev ta, da je maček zgolj v enem prostoru, če je možno in da nikakor ni v spalnici, redno sesanje, česanje mačka itd. in kot je bilo rečeno ne se ji približevat, ko se čisti, ker je dejansko problem v slini.