Moja služba je taka, da 2 tedna v mesecu delam 6 ali 7 ur dnevno, ostala dva tedna pa skoraj "od jutra do sutra", delam tudi najmanj en vikend mesečno.
December in začetek januarja je najhujši, danes me je mož že vprašal, a se posloviva za mesec in pol

.
Za nahranit, počistit wc-je, dat zdravila po potrebi in peljat psa lulat ni noben problem, v tem se tako zverziraš, da hitro opraviš.
Če me dlje ni, nujne stvari sicer opravi mož, vendar imava nekakšen dogovor, da je pes njegova skrb, mački pa moja.
Nemogoče se mi je vsak dan 2 uri intenzivno ukvarjat z mački, saj ne bi postorila doma ničesar. Pač "pomagajo" pri domačih opravilih, kar jih seveda
neznansko veseli

; cartamo se zvečer pri TV, tudi spotoma, ko grem v drug prostor, kakšnega nosim in lupčkam, kakšen spi pri meni....Več
se cartamo in igramo za vikende, ko ne delam.
Tudi mačkov je trenutno toliko, da glede na prostore, ki so jim na voljo, prav gotovo presegam "2 kos/garsonjero"

. Pa gre. Pomemben je značaj muc,
da lahko sobivajo, in pa naš odnos.
S tem ne mislim zmanjševati pomena pomislekov glede posvojitve, nikakor. Če bi se več ljudi premišljeno in odgovorno lotevalo posvojitve, bi bilo precej
manj brezdomnih živali. Hočem le povedati, da se da marsikaj in da velikokrat zadeve zgledajo veliko bolj komplicirane, kot so v resnici.
Nujno je pa imeti nekoga zanesljivega, na koga lahko računaš v primeru odsotnosti.
Finance pa...jah, nikoli ne veš. Lahko imaš srečo in te žival nikoli ne stane več od hrane, peska in cepljenja, lahko pa ne. Vedeti ne moreš vnaprej, kaj
bo življenje prineslo. Ampak nekako zvoziš, kot večino ostalih stvari v življenju. Ker pač moraš

.
Samo nekaj nanizanih misli, seveda se vsak odloča sam, saj najbolje pozna svojo situacijo, želje in načrte.