plašen zajček
Pobegla mačka

Zgodba gre tako: selimo se v Anglijo in da bi čim več prihranili, sva s fantom odpovedala stanovanje v LJ in se začasno preselila k meni domov - na vas. Jesso sem kot pri vsaki selitvi prinesla v stanovanje in jo spustila v spalnico. Običajno takoj švigne pod posteljo, tokrat pa jo je ucvrla ven skozi priprta vrata sobe - ko sem jih zapirala, se očitno niso dobro zaprla, ker so stara in slaba. Jaz sem jo šla takoj iskat in pričakovala, da jo bom ujela takoj pri vhodnih vratih ... ampak jih je vmes odprl moj oče, ki je pomagal pri selitvi. Jessa se je tako uspela izmuzniti ven in takoj je švignila v koruzo.
To je bilo prejšnji petek. Jaz sem o stvari nemudoma obvestila sosede in si sposodila živolovko od lokalnega zavetišča. Vsak dan ob mraku jo hodim tudi klicat. Drugi dan po izginotju sem jo tudi našla, še vedno v isti koruzi, vendar se ni upala priti do mene. Tretji dan se mi je ponovno oglasila; tokrat sem imela s sabo njen transporter. Pustila se mi je tudi prijeti, ko pa sem jo poskušala dati v transporter, jo je zagrabila panika in začela me je grizti po rokah. Jaz je seveda nisem hotela izpustiti ... imela sem jo že notri, morala sem samo še zapreti zadnjih 5cm zadrge ... in Jessa je uspela pobegniti v trenutku, ko sem umaknila roko, da bi zapela transporter.

V enem tednu, odkar jo pogrešamo, se je dogajalo naslednje:
-do petka sem vsako noč nastavila živolovko s hrano in vodo. Ujela sem 4 lokalne mace, Jesse pa nikoli. Zadnje tri dni se ni ujelo nič, nato pa sem morala živolovko vrniti.
-pred hišo sem nastavila Jessin pesek in blazinico, na kateri običajno leži, da bi bil v okolici njen vonj. Okoli hiše in živolovke sem tudi našpricala z mačjo meto.
-odkar ni več živolovke, nastavljam pred hišo vodo in hrano. Danes sem zalotila enega ježa, kako se masti z briketi, zato sem jih zdaj prestavila v skodelico.
-vsak večer ob mraku jo greva s fantom klicat in zraven stresava z briketi v lončku. Od nedelje se nama ni več oglasila; mogoče se je premaknila kam drugam, zato sva se odločila, da greva danes iskat na drugo lokacijo - taista koruza se razteza kar daleč, zato bova poskusila malo bolj stran od ljudi.
Situacija izgleda tako: Jessa je pobegnila na Sorškem polju, kjer je bolj malo hiš in zelo veliko koruze. V bližini je tudi cesta