plašen zajček

Re: Hrana za mačke -suha, mokra, doma pripravljena?
MmMm je napisal/-a:Mene pa zanima zakaj so izdelki (briketi, mokra hrana) od Hills-a slabi oz. povprečni?
Baje naj bi imela njihova hrana zelo majhen delež mesa in preveč žit, predvsem koruze, ki je precej mačk ne prenaša. Tako sem jaz slišala, prosim popravite me, če lažem.
 Moram pa povedati, da je tudi ena naša muca na Hillsu. Smo se po približno treh letih preizkušanja kakšne druge briketirane hrane obupali. Je namreč samo to in še to samo en okus. Vedno kadar vidim kakšno novo pametno hrano, fehtam vzorčke pa zaenkrat gospa ne bi drugega. Ne moreš verjet, da se po desetih letih žuljenja istega okusa ne naveliča.

(in tudi ostale te znamke, ampak ta jim najbolj odgovarja), drugih briket skoraj ne poskusijo, smo jima še Orijen kupili, ki velja za zelo kvalitetnega, ampak je samo Čupa pojedla par briketkov, Kiki se še taknil ni 
 . Ko sta bila majhna pa vem da sta bila čisto nora na Royal Canin Babycat. Od domače hrane obožujeta solato 
  in surovo meso, Čupa poje sicer še veliko drugega, Kiki pa se samo zmrdne. 
 Od konzerv pa Animonda (tiste ki imajo velik delež mesa), Almo Nature (isto), Applaws in najpogosteje Sheba - tiste ki so v kovinski embalaži in novejše. Sestava (ribje): ribji fileji (min. 45% vključuje min. 4% tuninega fileja), škrob iz tapioke. Kakšna se vam zdi kvaliteta in kaj sploh je ta škrob in zapioke? Sem brala, da so v redu, ampak bi bila rada res prepričana, ker te imata zelo rada in jih dobivata redno (imamo par korakov od bloka trgovino, tiste zgoraj naštete pa kupimo samo preko spleta/ko gremo občasno v Kp. ali Lj.).

, hvala  
 . Ampak...tu je sol dejansko fizično vidna, kaj pa tam, kjer je skrita? Ima katera to znanje, kaj naj bi pisalo na deklaraciji (pod katerim imenom se skriva sol, kolikšen procent naj bi bil vsebovan), da je še v mejah normale?
  - verjamem, da se vseeno malo bolj spoznate na te reči 
 ) - 

)