Priporočam/odsvetujem

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po nov 19, 2012 12:02 pm

Re: Priporočam/odsvetujem

Penny je napisal/-a:Če bi imeli eno temo, kjer bi pisali ocene mačjih produktov - kaj priporočate, kaj odsvetujete, kaj se obnese, kaj se ne obnese in zakaj :)

Priporočam
kartonski praskalnik
Sva z mojim nabavila dva mačja drevesa v upanju, da ju bo hodila praskat, ampak jih uporablja samo kot plezalo ali ležišče, praskat pa je hodila rob kavča. Odkar je moj kupil tole, najina nagajivka ne praska nobene druge stvari več :yahoo: - jaz priznam, da se mi je zdelo preveč butasto, da bi kupila, ker nisem verjela, da bo res delovalo.

Pri nas smo pa po spletu naključij kupili samo nadomestno "polnilo" za kartonski praskalnik. Ker originalnega kartona nismo nikjer našli, smo polnilo postavili v večjo kartonasto škatlo - in dobili najboljšo igrači sploh - kartonast praskalnik in škatlo :lol:

V akciji:
Slika
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So dec 08, 2012 11:25 pm

Priporočam naslednjo igračo domače izdelave: nižjo škatlo z luknjami, ki jih predvsem zgoraj (in kakšno ob strani) izrežemo z olfanožem.
Notri natlačimo miške, žogice, zmečkane papirčke in nekaj najljubših priboljškov ... in zabava se pričenja.

Sploh si nisem mislila, da sta naša mačka zmožne tako dolge koncentracije :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne dec 09, 2012 7:55 am

Tole moram pa probat!! :)

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jan 16, 2013 7:59 pm

http://www.kalia.si/sl/clanki/clanki/po ... zicno-zito

A je katera svojim mačkam dala to žito?

V spominu imam, da je Fonzie včasih dobila pšeničko, ampak me pa zdaj skrbi, da ni kaj nevarnega v teh semenih? :S Čeprav so samo semena... mačja trava mi gre s tisto svojo "zemljo" pošteno na živce, ta zadnja še rast nekaj noče, pa prevrnile so mi jo pa je potem polno tistih delcev po tleh ležalo, poleg tega so se zataknili med travo, da je zdaj še grda... :rolleyes: :D :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jan 16, 2013 8:33 pm

Catit ima nekaj novega http://usa.hagen.com/Cat/Health/Cat-Grass?brand=Catit So pa semena, ki se kupijo prav za ta izdelek, mešanica pšenice in ječmena. Meni je še najbolje, če jejo doma vzgojen ciperus, ker tako točno vem kaj grizejo. :D Sem se pa z razmetano zemljo in poležano travo, ki jo povzroča 'neurje' že sprijaznila :rolleyes:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jan 16, 2013 8:44 pm

Saj tole od Catit luštno zgleda, samo se mi zdi že kot pretiravanje. :D Ciperus bi pa imela, pa ga še nisem kupila. Čeprav bi ga morala skoz umikat nekam, če je velik ni ravno praktično. Ker drugače se prenažirajo.

Pšeničko bom posadila, potem bom pa vidla. Itak imajo te mačje trave dodan substrat, tako da dvomim da je pšenica lahko kaj slabša.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jan 16, 2013 9:12 pm

Mi smo lani sadili tole žito, fajn raste, pa nič ni bilo narobe. Ne vem, upam, da teh semen ne tretirajo z dodatnimi kemikalijami :O .
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Celje

Odgovor Sr jan 16, 2013 9:20 pm

Mi smo ga tudi sadili, samo banda ni bila najbolj navdušena. So jo pa ravno tako "pofrezale" ko je zmanjkalo navadne trave.
El gato, sólo el gato apareció completo y orgulloso: nació completamente terminado, camina solo y sabe lo que quiere.
Pablo Neruda
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jan 16, 2013 9:37 pm

Mam tri sadikice na novo doma vzgojenega ciperusa. Star je kakšna dva, tri mesece, za enkrat še v čisto mičkenih lončkih.
Če se domisliš kakega pametnega načina, kako ga spravit s primorskega konca do tebe, ti enega dam.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jan 16, 2013 11:24 pm

Dokler je tale sneg ni nobenega načina. :D Bom razmislila drugač, najlažje verjetno preko posrednika, ne vem, hvala. :good: :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jan 23, 2013 9:44 pm

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 18, 2013 7:54 pm

priporočam furminator!!! :good: (pa ker menda ni pri vseh enako učinkovit, ga lahko za poskusit tudi posodim :) )
čist iskreno se mi je zdel krneki. kupili smo ga v eni od kupončkastih akcij, ker polne cene res nisem hotela plačati za tak krneki :D
še ko sem ga imela v roki in si ga ogledovala, me ni prepričal. dokler nisem začela česat Leie, s katere je dlaka kar frčala. pa potem Yodija, ki sem ga prav tako fajn "oskubila" :) potem sem se lotila še Pepsi, ki česanja z žičnato krtačo ne mara preveč - furminator je ni motil. danes pa sem prečohala še Anubisa, ki ima itak zelo zelo kratko dlako in sem si mislila, da ne bo učinka - no tudi on je bil zadovoljen :good:

torej: deloval je na treh različnih dolžinah dlake in štirih različnih kvalitetah :good:

plusi: vsekakor "pobere" ogromno dlake, tudi tisto, ki je žičnata krtača ne; dlaka po uporabi ni tako naelektrena, kot je pri žičnati krtači
minus: dlaka pač frči okrog in jo je treba sproti pobirati (na žičnati pa ostane)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 24, 2013 3:42 pm

Kaj priporočate kot dodatek k mačji hrani za boljšo dlako?
Mally ima dlako res katastrofalno, zgleda kot en ofucan-glihkar-od-strele-udarjen brezdomček... :rolleyes:
(dlaka ostalih je pa OK)
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 24, 2013 5:08 pm

ammmm....no, odgovore na tole bom pa tudi jaz z veseljem prebrala. Tudi Tashina dlaka ni ravno neki. Trdnjava jo kliče "metla", pol pa veš, kje smo, ane ... :dash:
ali pa je to mogoče zaščitni znak črnih srebrnčic in srebrnčkov? :P

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr apr 24, 2013 5:16 pm

Kakšno lososovo olje mogoče?

Sicer pa nimam pojma, :girlblush: , vse 3 imajo čist drugačno dlako pri nas...
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr apr 24, 2013 10:03 pm

Alexx je napisal/-a:Kaj priporočate kot dodatek k mačji hrani za boljšo dlako?
Mally ima dlako res katastrofalno, zgleda kot en ofucan-glihkar-od-strele-udarjen brezdomček... :rolleyes:
(dlaka ostalih je pa OK)

Sicer ni dodatek k hrani, ampak zadnjič sem na veterini MH vzela Dermoscent Essential 6 in je super pomagalo. Nanese se na vratno gubo, kot ampule. Priporočena terapija je 8 ampul- 8 tednov in super lepo diši. Vonj tudi mačka ne moti.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 25, 2013 6:17 am

All, lososovo olje je bljak in fuj to fuj! (pravi Mally) :rolleyes:

Čombetka, hvala, grem danes itak na veterino, pa bom malce povprašala kaj je tole...

Oaza88, se mi zdi, da bo kar drobni tisk veljal! :S
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če apr 25, 2013 6:46 am

oaza88 je napisal/-a:Trdnjava jo kliče "metla", pol pa veš, kje smo, ane ... :dash:

pometa prah po bajti? :P to počne naša Leia rofl (res pa je, da imajo naša madam lepo sijočo dlako - trkam na les ;) )

enivej, jaz resnih izkušenj z zelo slabo dlako nimam, se pa pri Yodiju vedno pokaže na dlaki, če mu kaj ne odgovarja. zelo hitro dobi prhljaj in takrat vedno ugotavljam, da je kaj narobe (ne rabi biti kaj hudega ;) )

aja, ima pa cela mačja banda super lepo dlako, odkar jih z mehko žičnato krtačo češem enkrat do dvakrat dnevno (ker sicer bi bili do gležnjev v dlaki ;) - po navadi je to treba početi največ parkrat tedensko), kar približno enkrat na teden dopolnim s furminatorjem ...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 06, 2013 1:47 pm

Spet mam mal preveč časa (zgleda?!) :rolleyes:
Me je matralo že pred časom, pa je bila poštnina iz Amerike absolutno predraga... zdaj se pa dobi tudi že v Evropi. 8)
Preden kupim - a je katera že probala (no, mački) oz. vsaj videla v živo ta Booda WC:

Slika
Se mi RES dozdeva, da ga moram/o imeti... :blush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po maj 06, 2013 4:24 pm

Uh, jaz bi ga tudi imela :girlblush: Kok pa to kaj stane?
If you see me smiling, it`s because I`m thinkig of doing something evil or naughty. If you see me laughing, it`s because i`ve already done it!
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov