Mačji posip

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Če okt 25, 2012 8:41 pm

Re: Mačji posip

Pri nas uporabljamo Nature Gold in res upam, da ga ne nehajo uvažati, ker je odličen. Naši dve z njim že od začetka nimata težav, grude res niso tako "čvrsto" sprijete kot pri pesku, ampak če čistiš z malce občutka, spraviš vse ven. Jaz čistim 2 do 3 krat na dan (imata en, skupni wc) in popolnoma nič ne smrdi (moj nos ima sicer menda nenormalne sposobnosti, ker prva zavoham karkoli :blush: ) Pri meni se je tudi izkazal za bolj ekonomičnega v primerjavi s peskom (izkušnje imam z Ever Clean, Grey Master in še parimi, katerih imen se ne spomnim več), dodajam 1 krat na teden, popolnoma zamenjam 1 krat na mesec. Glavni razlog, zakaj sem se ga odločila testirati, je bilo raznašanje peska po stanovanju in zbiranje kepic, klobasic itd. v smeteh na balkonu, zdaj pa jih sproti lepo pošljem po wc-ju ;) Če kakšen briketek s tačko skoči ven, je to tik pred njunim wc-jem in ga lahko pošlješ nazaj. Ne zamenjam za nič drugega! :good:
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Če okt 25, 2012 8:45 pm

Pa še to: Nature Gold in Oko Plus naj bi bila popolnoma bio, brez kemikalij, ki jih sicer vsebujejo bolj umetni posipi in jih mački pri umivanju poližejo s tačk.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 25, 2012 9:27 pm

Sej meni bi tudi neraznašanje odtehtalo ostalo, če se ne bi mački uprli. :D
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če okt 25, 2012 9:31 pm

Jaz sem pravkar dobila idejo, kaj bo Meli dobil za obletnico - eno vrečo kakšnega nobl peska mu bom kupila, mogoče bo zadovoljen (ker zdaj že skoraj vsak dan pobiram kakce po kuhinji :fool: )
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Če okt 25, 2012 9:33 pm

Pri nas se tudi Nature Gold kot samostojni posip ni obnesel. Sta precej nerada zakopavala pridelke in tisti peletki se nikakor niso hoteli oprijemat kakcev, pa mi je bilo precej neapetitlih potem čistiti wc. Pa vonjave seveda tudi niso bile ravno prijetne :S . GG Master je bil s tega vidika super, vendar sta ga precej raznašala naokoli. Je bil včasih pravi peskovnik :dash: . Potem pa sem naredila kompromis, tako da imata v wc-jih sedaj mešanico obeh posipov. Se raznaša precej manj kot samo GG, grudi pa mnogo bolje kot samo Nature Gold. Z zakopavanjem in vonjem pa tudi ni problemov :good:
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Če okt 25, 2012 10:27 pm

S temi mačjimi peskovniki je res hudič, enostavno je treba iskat, dokler ne najdeš najboljše variante, ki jo vsi (mi in mačkončki) sprejmemo. Ko so se peletki pri nas prvič pojavili v wc-ju, se je ena razveselila nove spalnice, dokler ji ni druga s praktičnim primerom pokazala, da je to še vedno kakalnica :)

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Če nov 01, 2012 10:48 pm

Pri nas sicer uporabljamo kristale, fini so ker se ne raznašajo naokoli in jih nimam po postelji, vendar naša muca zelo veliko pije in posledično veliko lula. Kristale praznim kar na 14 dni, ker mislim, da ne uspejo vpiti toliko vlage, kot jo proizvede. Opazila sem tudi druge vrste posipov in me zanima ali ima kdo izkušnje s posipi iz iz konoplje ali borovega lesa.
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne nov 18, 2012 11:37 pm

Mi pa uporabljamo (pa ne me linčat) hoferjev posip za mačke. Js sicer kakce sproti ven čistim, tudi tisto, ko se polula, smrdi ne neki najbolj, okoli se pa raznaša samo, če se maček potrudi, da ga sprčka ven. Sploh nisem vedla, da se da glede posipa toliko zakomplicirat :D

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne nov 18, 2012 11:58 pm

Ne vem, zakaj bi te kdo linčal, jaz tudi kupujem hoferjev pesek :). Imam pač pet mačk in shirano denarnico, kaj čmo. Se je pa zadnje čase ta pesek precej poslabšal, lulanija se lepi na dno, ne glede na to, kako na debelo jim nasujem. Za raznašanje peska se pa mojim ni treba posebej naprezat. Sploh Gaj je mojster. Samo stopi v skret, pa je peska več zunaj kot notri. Za nameček je pa to edini maček, ki za živo glavo noče uporabljat pokritega wc-ja, gre raje opravit svoje na tla ali celo kavč, če ne dam pokrova dol. Lump progast.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po nov 19, 2012 12:39 am

Kakšna pa je cena hoferjevega peska? Firbčna :girlblush:
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po nov 19, 2012 10:08 am

10 kg za 2,65. Smo pa zadnjič dobili enega drugega, pol manj za pol več denarja, pa še kao odišavljen, in je cela kopalnica po dveh dneh smrdela ko kuga. :bad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po nov 19, 2012 10:13 am

Če ste našli nekaj ugodnega in vam ustreza, potem je logično, da ga boste uporabljali, a ni tako? ;)

Pa dejstvo je, da so nekateri dražji res katastrofalni (smo tudi pri nas preizkušali, dokler nismo našli tistega, ki nam res ustreza :) )
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po nov 19, 2012 10:17 am

Jeda, to sm js tudi opazila - lulanje se rado zalepi na podlago, zato po novem dajem na dno časopisni papir, potem pa zobe stisnem in praskam stvar ven. Na embalaži od peska sicer piše, da je kao tako 'super', da je treba nečistočo samo odstranit, da celega posipa pa ni treba menjat od 2-4 tedne, ampak je to bolj ko ne larifari.

Glede pokritih vecejev pa sem nekje prebrala, da bi to naj veliko mačk motilo, ker zadržuje vonjave in jim smrdi in ga ne bodo hotele uporabljat. Ko so mi ga v tukanu ponudili, ker so imeli znižanje, sm raj uzela odprtega. Je treba več pospravljat (naš je še mladič in neznansko uživa, ko buta ven pesek), ampak upam, da se bo navadil, da ne bo pujs. Upam...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po nov 19, 2012 10:49 am

jeda je napisal/-a:Se je pa zadnje čase ta pesek precej poslabšal, lulanija se lepi na dno, ne glede na to, kako na debelo jim nasujem.

Jap, tole pa lahko tudi jaz potrdim... smo šli nazaj na GG Mastra (spet). :rolleyes:
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po nov 19, 2012 11:42 am

Jst imam DMovega vijoličnega z belo muco in ga bom uporabljala, dokler mi denarnica ne dovoli kakega iz SČ :blush: Ampak tudi ta sploh ni švoh - cena pa nekaj čez 3 evre za 6 litrov.
You say 'crazy cat lady' like it's a bad thing.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po nov 19, 2012 1:20 pm

mah, pri meni je problem to, da ko enkrat sprobaš kakega res dobrega (v našem primeru je to gg master), greš ful težko nazaj na kaj drugega. jaz sem začela s hoferjevim (in cvetko :D) in je bilo vse ok. ko so se začeli mački nabirat, sem začela kar takoj na predlog nekaterih kupovati gg in se m bila že od začetka ful zadovoljna. potem pa včasih, ko dobim kakšne tamale v oskrbo (ki so recimo pri meni samo par tednov- za par tednov mi je bilo pa škoda vreči stran ceo premoženje za gg) in sem za njih vzela spet hoferjevega...pa se mi je tako gravžal, vonja sploh nisem mogla prenesti (čeprav mi je v preteklosti čisto ok funkcioniral), pa še menjat sem ga morala kompletno ful pogosto. problem je to, da dokler ne sprobaš enega res dobrega, sploh ne veš, koliko vonjav lahko dober pesek vpije, itd. da ne govorim o temu, kako sem trpela, ko sem ga probala ribat dol s tal stranišča, ker se je zacementiral....
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po nov 19, 2012 5:44 pm

Jaz tudi prisegam na GG (konkretno Odour), od tapoceni pa definitivno na DM-ovega (s ta belo muco), tako da kupujem enkrat tega, drugič drugega. Razlika je samo v tem, da imam DM-ovega pri dveh WC-jih samo za en teden, GG pa za cel mesec in še malo več. Pa GG malo bolje vpija (sploh vonjave :D ).
Meni je pri pesku važno edino to, da je čisto droben in da se delajo kompaktne grudice ter da je brez pudra in neodišavljen.
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Po nov 19, 2012 6:22 pm

Mi lahko katera linka tale GG Master pesek? Sem ga poguglala, pa mi je ven vrglo konjske dirke in mačje veceje...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po nov 19, 2012 6:37 pm

Jaz priznam, da se mi zdi škoda dat veliko denarja za pesek :D Mila ima rada tistega z belo muco iz DM. Meliju sem kupila vrečo enga tadragega (droben, siv, prozorna vreča, ne da si mi it na balkon prebrat ime) in kljub razkošju še vedno kaka enkrat not, enkrat pa kje drugje v kuhinji. Če bi mu nova zadeva ustrezala, bi mu nabavljala tudi naprej, ampak tkole bomo pač porabili vrečo do konca in potem nazaj na staro. Če mu slučajno Božiček ne prinese kaj novega :D :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po nov 19, 2012 7:02 pm

Pred leti sem tudi jaz kupovala Hoferjevega, sem ga pred kratkim spet kupila in mi je bilo hitro žal -
komaj sem spravila beton s poda wc-ja :negative: . Isto sem slišala za Eurospinov Radames - da je veliko slabši, kot je bil oziroma da kvaliteta precej niha med eno in drugo pošiljko.
Pa smo spet na GG oziroma trenutno na Flamingu. Ko enkrat probaš,sploh pri več mucah, greš težko nazaj na druge :D
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov