Prosim za par nasvetov glede prehrane FeLV+ mucka, ker se mi zdi, da bolj berem, manj vem
Midva sva bila sedaj na Schesirju (kitten – muc je star 7 mesecev), danes pa sem morala kupiti go! , ker Schesirja ni bilo na zalogi. Ali so ti briketi ok glede na to, da ni ločeno na kitten/adult? Piše, da je primeren za vsa življenjska obdobja. Drugače sem mislila menjati hrano, ko ne bi rabil več kitten, ampak če je v redu, bi menjala že sedaj. Kolikor sem prebrala, rabijo levkozice nekaj z višjo vsebnostjo beljakovin. Moti me edino velikost briketov, ker so takoo majhni.
Zanima me tudi, kako je z mesom? Nekje sem naletela na podatek, da mačke z levkozo ne smejo surove hrane (mesa, jajc). Pred diagnozo so bile vrečke zamrzjenega mesa kar pogosto na jedilniku, pa nočem sedaj za brezveze tega ukinjati. Ali je še kaj, kar takšni muci ne smejo jesti?
Pa še nekaj…ali so olive strupene? Ker je zadnjič uspel ukrasti eno črno iz pica škatle, drugo sem mu pa že pipala iz gobčka
No drugače pa se do sedaj še nad nobenimi briketi ni kaj ekstra zmrdoval, v začasnem domu je jedel RC, poskusila sva tudi Sanabelle, no pa Schesir.. jemo tudi grah, pa solato, jogurt