Hrana za mačke -suha, mokra, doma pripravljena?

Zdravje, nega, vzgoja, hrana, oprema

Moderatorji: andreja, renata

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 17, 2012 4:20 pm

Re: Hrana za mačke -suha, mokra, doma pripravljena?

potem pa poskusi s probiotikom pa boš videla, če je kaj učinka :D
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 17, 2012 7:10 pm

A kaksne sensitive brikete ste probali? Zna pomagat pa lahko jejo vse tri. Cenovno pa tud ni nc drazje. Sigurno najdes brikete, ki bojo vsem trem ok. Pri nas so mehki kakci samo po nekaterih priboljških, zato se jih izogibamo.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 17, 2012 7:27 pm

Pri nas je s tem mehkim sr.. bistveno bolje, od kar jima dajem Schessir ovco. Sem ravno tukaj dobila nasvet. Pa piščanca v vseh oblikar smo ukinili. Univerzalnega recepta pa po moje ni. Sploh je problem kombinirat, če ima težave samo ena muca, hranijo se pa skupaj. Vsaj pri nas ni teorije, da bi lahko Jaka dobil nekaj, Eli pa ne. Obratno gre brez problema, njo pa hoče kar raztrgat od ljubosumja.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To apr 17, 2012 8:48 pm

Ne dobivajo priboljškov, tudi mokre hrane dolgo niso, pa ni bilo nič drugače. Zdajle imam še malo Schesir piščanec briketov za pokoristit, zato to jejo skupaj z Acano. Potem bo samo Acana - jagnje.

Sensitive briketov ne bi rada dajala, ker se mi po sestavi ne zdijo nič boljši, vsaj kakor se spomnem so samo ful namiksani raznih sestavin.

Bom sicer vetko povprašala ko bomo tam, ker je res da je ful zdravil pojedla v življenju, mogoče ima vezo z vsem skupaj (enkrat sem nekaj takega že slišala, kaj pa vem...). Bom pa tudi vidla kako bo, ko bodo samo na Acani, mogoče bo kaj spremembe. (Čeprav sem dolgo nazaj že hranila z Schesir ovco, pa ni bilo nič drugače.)

Saj pravim, znanstvena fantastika. :D (Saj drugače je kakec čisto ok oblike, samo trdota ni ok.)
Uporabniški avatar

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Sr apr 25, 2012 8:39 pm

tasha je napisal/-a:čao. nism zihr, a pišem v tapravo temo, no, zadeva se enih briketov od Purine: Pro plan cat...ki sm jih čist slučajno zaseldila na novo v Mr.Petu.
jih je katera že sprobala?)

Jaz imam mojo na Pro Plan +7 za starejše mačke že leto dni in ne grem niti pod razno na kaj druga. Hrana je odlična, je viiiiiiiiiisoko nad Whiskasom. Moje mačke odkar je na tej hrani (je 12 in pol let mlada gospa) dejansko bolj živahna in alertna, fuuuuul ma lepšo dlako, zobni kamen se ji ne nabira več (prej sma mele s tem probleme) ker vsebujejo ti brikete neke mikrogranule ki čistijo zobke. Jaz sem jo kupila na priporočilo veterinarja, ker sem iskala hrano za starejše mačke ki bi bile prilagojene predvsem varovanju ledvic. No nazadnje je pa tako odločila :cat: ki je nad briketi več kot navdušena, jaz pa tudi z rezultati. Tako da priporočam. :)
Dogs have owners. Cats have servants.
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Po apr 30, 2012 10:40 am

hej

Rabim mnenje/nasvet.. Za tiste, ki ne berete nase teme, eden od nasih mucov je bolan, smo na antibiotikih ze 3 tedne (pa se 14 dni bomo). Ko smo mu prvic pod pomirjevalom vzeli kri je nehal jest. Vse. Pa je bil prej ful jesc muc, vso hrano je imel rad, vse brikete je rad pojedel. Od tistega pomirjevala naprej pa popolnoma nic. Najprej je bil stiri dni brez hrane (prazniki so bili), potem smo koncno pri vetu vzeli Hills A/D konzerve. Je tisto jedel nekako teden/14 dni, potem mu tisto ni slo vec tako v slast, smo pa odkrili, da ful rad je RC Kitten Instinctive vrecke (vmes mu mesamo malo Almo Nature vrecke). Drugih stvari sedaj se vedno noce, pa smo sprobali prakticno vse, kar nam je padlo na pamet. Od mesa, kuhanega, pecenega, surovega, do kokosje juhice, ribe iz konzerve, ribe pecene, kuhane, ma karkoli, on noce. Da briketov sploh ne omenjam. Obcasno gre k posodici, in se obrne stran. Sedaj slisim iz raznoraznih koncev, da ko se muc enkrat navadi na mokre vrecke ga bo izjemno tezko spravit nazaj na brikete. Da se bo raje izstradal na smrt :S :( Torej, plan je sicer zaenkrat tak, dokler je bolan, bo ostal na RC vreckah (ker je zaradi bolezni izgubil tudi pol kile na tezi, tako da ga moramo najprej malo porediti), samo, kaj pa narediti potem, ko ozdravi? Na teh vreckah ne more bit celo zivljenje, sploh ker so Kitten, ostale same noce pojest. Sem sprobala ze tudi kar nekaj konzerv drugih znamk, pa mu nic ne gre v slast. :blush: Zdaj ves cas samo se o tem razmisljam, kako nam ga bo uspelo prepricat, da so briketi dobri.. (drugace imata Sanabelle postrv).

Je imel kdo podoben primer, in kako vam je uspelo z briketi (ce vam je)? :girlblush:
Forever shall the wolf in me desire the sheep in you!

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 30, 2012 11:06 am

Ko bo enkrat 100% zdrav, bi mu lahko probala brikete malo med mokro hrano dat, potem pa postopoma it samo na brikete. Pomoje bo kmalu začel potem brikete jest, ker dvomim da bi hotel bit lačen in sigurno se ne bo do smrti izstradal, tudi če bo kak dan štrajkal. Mačke so pač mojstrice izsiljevanja. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 30, 2012 11:08 am

Jaz bi težko pritrdil gornji trditvi, da, ko enkrat muce jedo mokro hrano, jih težko spet navadiš na brikete. Meni je naš veterinar že davno nazaj rekel naj jim dajem enkrat na dan konzerve, brikete naj imajo pa vedno na razpolago. tega se držim že vsa leta. Zjutraj sem jim vedno dajal konzerve in sicer eno do za tri mačke, pa še tega niso vedno pojedle, včasih se je pomikalo cel dan sem ter tja in sem na koncu še stran vrgel. Zdaj, ko imamo še Iso, ki ne je (ne more jesti) briketov, dajem mokro hrano dva do trikrat na dan, pa ostale še vedno rade jedo brikete (posebej Suzi, kar se ji pozna tudi na postavi :D ). Res je, da brikete precej menjam in tudi, če imam več mačk kupujem le 400g pakiranja, ker se mi zdi, da se hitro naveličajo enega in istega okusa. Sicer sem iz etičnih razlogov proti RC, ampak iz izkušenj lahko zatrdim, da so njihovi briketi mačkam (vsaj večini) najbolj všeč. Poskusi s temi, saj lahko kasneje preideš nazaj na Sanabelle. Je pa najbrž od mačke do mačke različno.
“Cats were put into the world to disprove the dogma that all things were created to serve man.” - Paul Gray
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 30, 2012 11:12 am

ojoj......."eno do dve konzervi za tri mačke"
“Cats were put into the world to disprove the dogma that all things were created to serve man.” - Paul Gray
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Po apr 30, 2012 7:43 pm

Pri nas so bile konzerve/vrecke bolj za kaksno poslastico, ne vsak dan, ampak ob vikendih.. Sobote smo imeli dolocene, za kaksno ribico, kuhanega piscancka ali pa konzervo. Ampak, kot sem ze napisala, briketi so sli skoz v slast, zdaj pa.. :blush:

A mislite, da bo delovalo tistole - brikete med vrecke? Zadnjic, ko sem mu nabavila RC Baby brikete, in mu jih vmesala med A/D je mogoce kaksnega pojedel, drugace je pa pasteto okoli njih zlizal, brikete pa pustil.. :rolleyes: Drugace pa tudi RC Kitten ne vem ce bi hotel jest (verjetno prej ne kot ja), nimam pa ravno zelje nabaviti se eno vreco briketov, da jih potem ne bo hotel. Pa se problem bi bil, ko bi se tadrug spet navadil na RC, potem bi pa se z njim imeli probleme ga spravit nazaj na Sanabelle (on je pa ze od vsega zacetka zbircen, hoce jest samo eno vrsto briketov). Imamo pa drugace ze tok enih testerjev doma in sedaj se RC Baby tamalo pakiranje, ne vem kdo bo vse to pojedel (na koncu verjetno pes :P)

A to glede tega, da bi se raje izstradal kot brikete pojedel mislite, da res ne drzi? Konec koncev, macek ni pes, za psa ze vem, da mogoce trmari kaksen dan/dva, potem se vda.. Macke so pa veliko bolj trmaste.. :rolleyes:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 30, 2012 8:48 pm

Če ni imel problemov predno je zbolel, jih potem tudi ne bi smel imeti ko okreva. Seveda bo probaval, če je pač take sorte maček. Ampak ko boš 100% da je zdrav, da je nazaj pri moči, mu lahko daš brikete. Zdaj če je ful suh bi ga jaz dohranjevala z mokrimi vrečkami, da bi pridobil na teži, če recimo ne bi dovolj briketov moral pojest, drugače bo pa tako verjetno postopoma pridobil izgubljeno težo. Saj boš vidla kako in kaj ko se bo bolje počutil.

Sigurno se ne bo izstradal! Nisem še nikoli slišala za kaj takega in se mi zdi čisto neverjetno. Vsak zdrav maček bo jedel, če je lačen.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po apr 30, 2012 9:38 pm

Ovcka, če se ne motim, je helena že v vaši temi napisala, da so RC baby manj ješči kot kitten, zato bi jaz absolutno poskusila še s kitten. Kitten so tudi fajn za rejenje - vsaj pri nas je bilo tako ;)
Pa po mojih izkušnjah ni skrbi, da ne bi jedel, ko bo zdrav in lačen ... :) Seveda pa bodi pozorna in opazuj vse skupaj - za zdravega mucka kakšen dan brez hrane ni nikakršen problem, predolgo obdobje pa bi bilo lahko že problematično ...
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor To maj 01, 2012 11:46 am

To, da so RC Baby manj jesci kot Kitten sem izvedela naknadno, ko sem imela ze vreco Baby doma :blush: Sem pa baby vzela po nasvetu prodajalke, ker so pac manjsi briketi, in ker ni hotel nobenih grizt, oz. je mogoce pojedel kaksen manjsi koscek, ne celega briketa. Ne vem, mogoce bom se Kitten vzela, samo sem recimo ene 90%, da jih ne bo hotel jest. Skoda mi je, da nimajo kaksnih testerjev, tamalo pakiranje je pa kar drago za svojo kilazo, kaj vec pa spet ne upam nabavit, ker itak ne bo hotel jest.. :(

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 01, 2012 12:02 pm

Saj tamala vrečka je 4,5 eur, pa je kar nekaj hrane. Pa lahko z baby zmešaš magari. Če ti pa ostane, so pa super briketi za posladek/priboljšek... vsaj pri nas učinkujejo za dobro nagrado, ko jih je treba frizirat, ipd.

Drugače pa naj pač baby poje. Saj ko se bo ok počutil bo že jedel...

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 01, 2012 1:30 pm

RC kitten ni enak RC baby, svetovan ti je bil na podlagi izkušenj, odločitev je pa seveda tvoja.
Noben zdrav maček se ne bo izstradal do smrti, ker bi imel na razpolago npr. samo Sanabele, on bi pa kaj drugega.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To maj 01, 2012 2:38 pm

Ovcka, imam RC kitten in ti lahko zamenjam za RC baby, ker ga bosta papali mali bibi, ko bo čas za to, če bo kdo v LJ.
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Sr maj 02, 2012 11:11 am

Trixi imas zs.. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne maj 06, 2012 7:53 pm

je katera probala almo nature holistic brikete?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 10, 2012 2:29 pm

Mi imamo 400g vrečke, ki jih občasno vmešamo med brikete, ki so sicer na sporedu, da malo popestrijo jedilnik. Amarand je precej nor na njih, Rei je pa itak vseeno, glavno, da je hrana :) . Samo AN holistic pa nismo še nikoli dajali, tako da ne vem, kakšen bi bil odziv.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če maj 10, 2012 2:31 pm

no, pri nas je ješčnost najmanjši prblem :nyam: smo kupili in jemo :)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Mačke

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov