Nika je napisal/-a:Grdo se mi zdi, da ste nekateri še vedno mnenja, da folk (iz vasi) ne vozi mačkov k veterinarju, ker pač ni res. Se pa noben na forumih ne buni kolk so že mogl zdevat za svoje drage mačke, ker so "na vasi" veterinarji cenejši, cepljenje mačka je 25€, kastracija 32€, marsikaj šenkajo..
Jah, kogarkoli sem vprašala, če vozi svoje mačke k vetu, ki so bili z vasi, so me samo čukasto gledali ali zamahnili z roko. seveda niso vsi vaški ljudje bukovi, saj živijo tudi ozaveščani ljudje na vaseh

Evo, da ne bom delala krivice, ravno prejšnji vikend je ena z naše vasi rekla, da je svojega mačkona peljala na Madžarsko kastrirat. Ko sem jo vprašala, če je maček cepljen proti steklini, je bila začudena, saj ni vedela, da mora bit pri prestopu meje. Itak gre za vaško carino, kjer dejansko ni nikogar, in bi bila preklet presenečena, če bi jo vstavli in zahtevali passport od mačka. Poleg tega je ta maček notranjo-zunanji s pasjo (!!) ovratnico proti bolham. Ko sem ji omenila, da imajo mačje ovratnice "prešpikane" ovratnice za primere, če se maček zatakne v drevesu, da se ne zadavi, je samo prikimala. Do hrane sploh prišli nisva. Sicer je jamrala, da je neješč, zato sem ji svetovala obisk veterinarja. Edino, kar dela redno, je da mu daje tablete proti zajedalcem. Bil pa je to povsem postranski pogovor, ker sem k njej nesla hlače za zašit in se je pogovor o mačku pač razvil.
Kakorkoli, izkazalo se je, da veternirarji iz odročnih mest niso kaj dosti cenejši, k vaškemu živinozdravniku pa ne bi peljala nikoli!