Se bom še jaz malo javila v tej temi. Moja črnuhinja Tinka cca 1,5 mesca že lula izven stranišča. Sicer ne vsak dan, vsekakor pa nekajkrat tedensko. Dokler je to bilo v kot na tla, človek še ne paničari tako, zdaj pa mi že rahlo prekipeva. Začelo se je lulanje po postelji, samo čakam, kdaj bo še na kavču ... Bila je na pregledu urina, vse bp.
To se je nekako počasi začelo poleti. V stanovanju je bilo takrat 7 muckov, od teh 2 samički. Samci so se pogosto spravljali na Mausi, ki je bila sicer prva pri hiši, ampak zelo mile narave. Poleti je Mausi nendoma (čez noč) umrla in nikoli ne bom vedela, zakaj. Zjutraj je bila pod kavčem mrtva. Od takrat dalje so se samci začeli spravljati na Tinko. Večkrat jo preganjajo, delajo živčno (ker so nekateri tudi sami živčni), celo poskusijo naskakovati (ali nekaj podobnega

). Muca sicer skrbi za distanco med seboj in človekom, ne pusti se prijemat, samo kdaj pa kdaj malo pobožat mimogrede. Je pa vseeno družabna, vendar opažam, da vsakega mimoidočega mačka namaha brez razloga. Očitno je pod stresom. Odkar sta tukaj še mala dva (Smuk in Tinko IV), je v stanovanju sploh pestro oz. živahno. Verjetno bi ji prav prišlo malo več miru, najbrž stanovanje z manj mački (morda drugačnimi mački), kaj vem.
Poskušala sem že z dodatnim straniščem in spremembo peska (čeprav je iste firme, le drugačna oblika - bom zdaj poskušala še s povsem drugim peskom), brez uspeha. Madeže čistim z odstranjevalcem urina.
Vsak dan čakam, kje bo luža. Pralni stroj pa je neprestano v pogonu. Tako ne gre več. Sploh je ne vidim več, da bi šla kadarkoli lulat v wc. Kakat gre, lulat pa ne.
Jutri grem kupit podlogo za na posteljo (kakšna ideja, kje jo kupit?), potem pa mi že zmanjkuje idej. Mačkov ne morem kar dati drugam, to je nekako treba rešit. Če mi kdo lahko pomaga s kakšnim predlogom, idejo, bom zelo vesela (ko ste že ravno omenjali Bachove kapljice - verjetno ste jih že nabavili? Če ne, se še jaz priporočam za ene

) Skratka, hvala.