udomačen tiger
13-letna psica krvavi
Pozdravljeni,
jaz imam en malce nenavaden problem, pa me zanima, če se je še kdo soočal z njim oz. ima kakšno idejo, glede na to, da ne najdem kaj dosti informacij na internetu. Naša psička mešanka bo marca stara 13 let. Sterilizirana je bila pri enem letu starosti. Približno eno leto nazaj smo po stanovanju začeli opažati svetlo roza kapljice. Veterinar je sklepal, da gre za vnetje mehurja in ji dal antibiotike. Težava je izginila, ampak glede na to, da je en kuža dežural pred našo hišo in da mi je psička parkrat tudi ušla skozi ograjo, je bilo precej jasno, da se goni. Drug veterinar mi je ob pregledu rekel tudi, da je možno, da se pri steriliziranih psicah po tolikih letih kakšen del jajčnika, ki ostane v telesu, regenerira do take mere, da se zopet začnejo sproščati hormoni in pride tudi do menstruacije. To je po kakšnem mesecu minilo, sedaj pa se je spet pojavilo, s to razliko, da pušča precej temno krvave madeže in kar močno krvavi (sicer ne vem, koliko je normalno, da psice krvavijo med menstruacijo - Bona pušča rdeče kapljice, če leži na brisači, nastane malo večja lužica, ampak spet ni pa toliko krvi, da bi bila na robu tega, da izkrvavi). Veterinar ni odkril vnetja, dobila je antibiotike, ne kaže pa nobenih drugih znakov "navidezne gonitve", tako kot lani - da bi spet kak kuža dežural pred hišo ipd. Ima kdo kakšno idejo, kaj bi lahko bilo? Sicer je Bona čisto dobre volje, normalno tudi je in vse, mogoče je samo malo utrujena in potrta (to zna biti zaradi tega, ker sem ji oblekla plenico, nisem se znala drugače znajti). Hvala!