Povsod berem, da s psom lahko delaš največ 10 minut naenkrat ali še manj, če ne bo zasovražil učenje, slišala sem celo, da mu bodo zboleli možgani

(ampak tega ne verjamem)... Ampak Dino se uči brez problema tudi pol ure in več. Sicer včasih naredim kak odmor za igro, ampak se mi zdi da se psu zdi to čisto odveč in samo komaj čaka, da spet začneva s trikci. Pa je ta ''omejitev'' 10 - 15 min mišljena bolj zato, ker nekateri psi izgubijo koncentracijo in da vodniki ne bi pretiravali, ali je res kaj na tem, bo pes čeprav je tako zagnan in navdušen najverjetneje zasovražil učenje če se tega ne držiš?
Je pa res, da lahko dela največ 10 minut če vadiva kakšen poleg in sem jaz posebej natančna

, ampak pri trikcih, če delava na shapping še posebej pa ne ravno... Jih pa zna že čez 80 (ne štejem več), učim ga s klikerjem in to obožuje. Najraje pa ima, ko mu kliknem za karkoli novega naredi. Potem pa me vedno preseneti, kako se spomni trikov, ki sva jih samo poskusila že dolgo nazaj (pa potem opustila).