Jaz sem vegetarijanec približno deset let. Lahko bi rekel, da sem “skoraj vegan”, saj jajc, mleka in mlečnih izdelkov kot takih ne uživam, moja slabost so sladkarije (čokolada, razna peciva,…), ki pa ponavadi tudi vsebujejo jajca in (ali) mleko, tako, da manjšo količino teh živil (žal) tudi pojem. S prehodom na tako hrano nisem shujšal niti dekagrama, sem pa izgubil precej kilogramov pred par leti, ko sem se dobrega pol leta prehranjeval samo presno. Moram priznati, da sem se takrat počutil daleč najboljše in še vedno načrtujem, da se bom spet začel prehranjevati tako……ampak kar odlagam. Presnojedci pravijo, da je kuhana hrana mamilo, pa še res je.
Zdaj pa še eno o kajenju. Jaz sem začel poskušati kaditi že v osmem razredu, v prvem letniku srednje šole sem kadil že "čisto zares". To je trajalo več kot dvajset let, na koncu sem pristal že pri 30 – 40 cigaretah na dan. Začel sem kašljati, ko sem se ulegel, me je tiščalo v prsih……..uvidel sem, da je skrajni čas, da preneham. Po tistem, ko sem prenehal kaditi, pa sem se v dveh letih zredil za cca 10 kg, tako, da sem se pa potem moral začeti nekoliko več gibati, da so šli kilogrami nazaj dol. No, zdaj pa tudi kadim ne že deset let in mislim, da je bila to (poleg odločitve za brezmesno hrano) ena mojih najpametnejših in najvažnejših odločitev v življenju.
Slavica poskusi, ne bo ti žal. Držim pesti!

“Cats were put into the world to disprove the dogma that all things were created to serve man.” - Paul Gray