Zdaj je ta čas, da je bučk v izobilju tko da mam za vas dva izi recepta:
1.) bučke očistimo in narežemo na "palčke" (velikost pomfrija). V skledici zmešamo jajce (lahko pa rumenjak in mleko, čeprov ne vem za kaj bi beljak stran metu...), v drugi skledici pa pripravimo drobtine, sol, poper in dobro pest naribanega parmezana, bučke povaljamo najprej v jajce, potem v drobtine. Zložimo na peki papir in damo v pečico na cca, 180 stopinj za toliko časa, da postanejo lepo zlato rumene.
2.) bučke očistimo in narežemo na koščke (če so bolj majhne lahko tudi na kolobarčke), pristavimo slano vodo, zavremo, vržemo notr bučke za minuto ali dve, ravno tok da se malo zmehčajo. V skledico damo dve žlici gorčice, sol, poper, kis in olje...fino premešamo. Bučke odcedimo in damo v skledo, polijemo povrh našo mešanico...fino premešamo. Postavimo za par ur ali čez noč v hladilnik in dobimo osvežujočo "solato" ali pa prilogo.
Pa dober tek!