udomačen tiger
Re: Daj si duška
IsKrIcA je napisal/-a:Trixi je napisal/-a:Kolegica mi je pravkar povedala, iz osebnih izkušenj..
V eni privatni šoli v Švici imajo kar 4 kužke, ki sobivajo z učenci, ko je pouk. Učitelj ga pripelje s seboj, da ni sam doma. Za njih je zelo lepo poskrbljeno. Predno pa lahko nekdo ima psa, mora pa v šolo, zato so tudi kužki zelo lepo vzgojeni.
Tudi v trgovinah niso prepovedani, imajo dovoljen vstop.
In tudi v marsikateri službi so s svojimi lastniki, ki delajo do 18ih.
Sosedje so pa "naučeni", da špijonirajo in imajo tako vse pod kontrolo in pridno prijavljajo, če se jim zdi, da so kršene pravice psa, da ga recimo premalo sprehajajo in se z njim premalo ukvarjajo.
To je meni ful všeč, da lahko kužka vzameš s sabo v službo...če je seveda lepo vzgojen. Vem, da ima to tudi eno slovensko podjetje in majo potem včasih pravi cirkus v prostorih k se tm znajdejo ene 3 kužki.Mislm jaz delam v "poslovni stavbi" pa najbrž ne bi dovolili met kužka s sabo ampak men se zdi pa to prov fajn, lepo je pod mizo pa vsaj družbo ma, k maš malico ga pa peleš še na en hiter sprehod do kerga če bi bil doma ne bi sploh pršu. Win/win
V Švici je imeti psa na ketni prepovedano, kantoni imajo svoje odvetnike za živali, ljudje lepo prijavljajo mučenje. Mi je teta, ki živi v Švici pravila, da je zadnjič ena dobila kazen, ko jo je sosed videl mačko udariti. Jaz bi tam živela!!