Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 14, 2012 7:03 pm

Re: Daj si duška

Ja, ja, vi si kar umišljajte, da ste Švice. Jaz si ne.

Možgani in mi, kdo v nas 
se odloča?

"...Naši možgani nas zavajajo, so domišljavi, lažnivi, nemoralni in izjemno čustveni...
...Ko je treba upravičiti naša dejanja, vsak človek sam v sebi postane pameten kot Einstein, ima fantazijo kot Shakespeare in je pravičen kot Gandhi...
...Prav tako je bilo zanj najbolj varno, če je živel v skupini, in možgani so se morali medčloveškim odnosom čim bolje prilagoditi – postali so hinavski, dvolični in vse, kar je še slabih človeških lastnosti, ki kot katran lepijo družbo...
...Ekonomski analitiki bi vam lahko zatrdili, da je prav zaradi teh kimavcev, ki so napredovali in bogateli, izbruhnila svetovna gospodarska kriza. Vedno, pravi angleški psiholog Stuart Sutherland in avtor knjige Iracionalno, moramo dvomiti o odločitvah avtoritet. To je najboljša morala sveta. Razmisli, preden ubogaš, pravi Sutherland...."

In še:
"...In vendar lahko racionalnost gojimo, meni Sutherland. Prepričati se moramo, da je najbolje misliti s svojo glavo, in to dejstvo v življenju redno vaditi. Do velikih zaključkov moramo priti po tehtnem razmisleku in zanje poiskati pametne dokaze, ne pa jih spregledati. Ne smemo se odločati, kadar smo pod stresom ali nam zmanjkuje časa. Ne verjeti vsega in vsakomur. Vedno moramo dvomiti o avtoriteti. Kot je dejal Bertrand Russel: Človek je lahkoverna žival in nekaj mora verjeti. V pomanjkanju dobrega se bo zadovoljil s slabim.

Aristotel je recimo verjel, da je dober človek takšen po naravi. Lahko bi dejali drugače: da je dober človek tisti, ki se trudi in ves čas popravlja svoje nepravilnosti. Aristotel je verjel, da si vsak od nas ustvari svoj lastni značaj, lastno osebnost. Kar je res. Vsakič, ko se odločimo, da bomo namesto slabega naredili nekaj dobrega, je lažje in vaja nas uči, da potem pogosteje delamo dobro in se izogibamo slabemu. »Če se odločimo, da bomo boljši do svojih bližnjih, boljši pri svojem delu, potem vse to lahko hitro postane navada. Možgani se hitro učijo. Res pa je, da Aristotelovo misel lahko sprejme in izvaja samo nekdo, ki je racionalen,« piše Sutherland."
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 14, 2012 7:10 pm

Po moje dobr, da niti ne vem natančno o čem ste se tko razpisale :lol:
Uporabniški avatar

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor To feb 14, 2012 8:03 pm

sleepy je napisal/-a:Enivej, skogkatt, če te kdaj pot zanese na obalo, je pri nas prav prijetno posedet kje za mizo s pogledom na morje, pa si vabljena na kavo. :) In to vabim jaz, ki na kavo bolj NE hodim :lol: Jao, adijo pamet in narobe svet :lol:

Hvala, ampak ne hvala. :cat:
"Those who'll play with cats must expect to be scratched." - Cervantes

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 14, 2012 8:16 pm

Duško car si, kar ne morem verjeti kako hitro sem našla nov plašček za Pino (se raje ne spominjam kako je to zgledalo do sedaj). :yahoo:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 14, 2012 8:30 pm

Dragi Duško.
Jaz ne bi razbijanja asfalta za budilko, prosim, hvala. Mački niso srečni, jaz pa še manj, ko imam tri panične žvale zalimane v kot.
Prav tako bi blo zlo fajn, če bi jutri rampa, za katero plačujem, delala. Ker sicer bom morala plačat še kakšno kazen, zaradi česar sploh ne bom srečna.
Ne bi se branila niti odgovora na mejl (pa naj bo super odgovor, ajprou?).

Ful si faca, ti povem, še bolj boš, če bo jutri vse štimalo.

:thanks: :bye:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 14, 2012 8:42 pm

Duško, evo ti ga na - je*i se ti glatko. :dash: :bad:
Pa pi*da, ja, vem, da se napiše z "d", pa mi čist dol maha in te dražim zanalašč, kreten.... :P
:bad:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 14, 2012 9:28 pm

oaza :praising:

Muke ježeve, naredit vsaj približno dobre slike črnih mačk je pa res mišn na dolgi rok :rolleyes: ,
ne morem napopat samo črnih flekov, če je pa v resnici prava lepotica :dash: .
No, sem se spihala, grem naredit naslednjh pešnajsto slik :crazy:

(dolgčas pa ni :D )
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 14, 2012 9:31 pm

Ne dat na belo podlogo, ker je sicer kontrast prehud. Sicer pa veliko sreče. 8)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 14, 2012 9:33 pm

se ne strinja bit na nobeni podlogi, treba malo bucat, pa dirkat za žogico, pa se skrit v WC, pa dat Tildi eno šaljivo
okoli kepe, pa :lol: ..
Tenkjuverimač za dobre želje :D :P

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 14, 2012 10:16 pm

Kolegica mi je pravkar povedala, iz osebnih izkušenj..
V eni privatni šoli v Švici imajo kar 4 kužke, ki sobivajo z učenci, ko je pouk. Učitelj ga pripelje s seboj, da ni sam doma. Za njih je zelo lepo poskrbljeno. Predno pa lahko nekdo ima psa, mora pa v šolo, zato so tudi kužki zelo lepo vzgojeni.
Tudi v trgovinah niso prepovedani, imajo dovoljen vstop.
In tudi v marsikateri službi so s svojimi lastniki, ki delajo do 18ih.
Sosedje so pa "naučeni", da špijonirajo in imajo tako vse pod kontrolo in pridno prijavljajo, če se jim zdi, da so kršene pravice psa, da ga recimo premalo sprehajajo in se z njim premalo ukvarjajo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To feb 14, 2012 10:22 pm

Ker je že glih valentinovo in ker imam že glih mal preveč vodke....

For T., since 2008...

I am the playwright and you are my crown,
make me blind for your love, like you've done many times,
so I know I can't write these storylines without you,
my lord Pain, make me strong, can't we be together without them...
.... forever?
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To feb 14, 2012 11:18 pm

Dragi Duško, ker se očitno tako zelo motim pri oceni ljudi sem se odločila, da ne zaupam nikomur več :girlsad:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To feb 14, 2012 11:30 pm

mucek,ki sem ga zadnjič lovila ni preživel :'(
Kdor ne mara živali,ne mara ljudi!!!
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor To feb 14, 2012 11:36 pm

Zdaj bom verjetno izpadla budala, ampak ali lahko muc umre od stresa? Je možno, da sem kriva za prevelik stres? Prvič sem klicala azil pa ulovila mucko pa še ta je umrla... Meni je tako hudo :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 15, 2012 7:52 am

Hanika je napisal/-a:Zdaj bom verjetno izpadla budala, ampak ali lahko muc umre od stresa? Je možno, da sem kriva za prevelik stres? Prvič sem klicala azil pa ulovila mucko pa še ta je umrla... Meni je tako hudo :(

Nič nisi kriva. NIČ. Nikar si ne očitaj česarkoli, če ne bi pomagala, bi muca umirala nekje v nekem grmovju.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 15, 2012 7:53 am

Tecka je napisal/-a:Dragi Duško, ker se očitno tako zelo motim pri oceni ljudi sem se odločila, da ne zaupam nikomur več :girlsad:

Nikar.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr feb 15, 2012 8:07 am

Hvala Helena...Recimo, da mi je malo lažje, pa kaj lažem sama sebi ni mi. Komaj zadržujem solze v službi. Vedela sem že prej, da vaše delo ni lahko, niti najmanj, samo zdaj vas pa še bolj cenim, ko tako pomagate mucam, psom,...

Garfildek naj ti bo lepo v mačjih nebesih, pa pozdravi mi Bibo :girlsad: :( :angel:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 15, 2012 8:58 am

Trixi je napisal/-a:Kolegica mi je pravkar povedala, iz osebnih izkušenj..
V eni privatni šoli v Švici imajo kar 4 kužke, ki sobivajo z učenci, ko je pouk. Učitelj ga pripelje s seboj, da ni sam doma. Za njih je zelo lepo poskrbljeno. Predno pa lahko nekdo ima psa, mora pa v šolo, zato so tudi kužki zelo lepo vzgojeni.
Tudi v trgovinah niso prepovedani, imajo dovoljen vstop.
In tudi v marsikateri službi so s svojimi lastniki, ki delajo do 18ih.
Sosedje so pa "naučeni", da špijonirajo in imajo tako vse pod kontrolo in pridno prijavljajo, če se jim zdi, da so kršene pravice psa, da ga recimo premalo sprehajajo in se z njim premalo ukvarjajo.

To je meni ful všeč, da lahko kužka vzameš s sabo v službo...če je seveda lepo vzgojen. Vem, da ima to tudi eno slovensko podjetje in majo potem včasih pravi cirkus v prostorih k se tm znajdejo ene 3 kužki. :D Mislm jaz delam v "poslovni stavbi" pa najbrž ne bi dovolili met kužka s sabo ampak men se zdi pa to prov fajn, lepo je pod mizo pa vsaj družbo ma, k maš malico ga pa peleš še na en hiter sprehod do kerga če bi bil doma ne bi sploh pršu. Win/win :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr feb 15, 2012 9:07 am

Ja, saj, tako tudi je. V času kosila imajo kosilo + še kužka sprehodijo. :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Sr feb 15, 2012 9:15 am

Seveda, kako da ne!?! :fool: Med obvezne postoperativne prehrambene dodatke sodi tudi telefon, anede? Zagotovo je samo zaradi tega tako hitro okreval... :fool:
:dash:
:wacked:

Sej v bistvu sem jezna, čeprav tega ni ravno videt ne na blizu ne na daleč... :fool:
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 29 gostov