Re: Daj si duška

What a day....
Kako lahko nekomu tako ni vseeno za zunanjega (mogoče celo prostoživečega) mačka, da mu okoli vratu nadene ovratnico proti bolham, pa ne opazi, da je ta ovratnica nekako prišla mačku med gobček (kot uzde), da maček ne more ne jest ne pit in da hira? Kost in koža ne postane v dnevu ali dveh, tudi ustnice in jezik se verjetno niso deformirali v dnevu ali dveh... Po najdbi je imel pri veterinarju dobrih 32 stopinj... ni preživel. Koliko časa je od lakote umiral prej se mi sanja ne in nočem vedet.... Če bi bil najden kakšne 3 dni prej, bi imel nekaj možnosti...
Kot da to še ni dovolj se mi je na poti po mačka v avto zaletel en fant. Ugotavljam, da plastika strašno visoko frči....

Medtem časom je druga ekipa po vinogradih lovila (in s trudom uspešno ulovila) tri pse. Nečipirane in neoznačene jasno.
In tudi to še ni bilo dovolj. Za lepši zaključek dneva je na enem od naših hribov obležal pes, verjetno posledica srečanja z avtom. Namesto v trgovino po špežo je bilo treba ponj. Zadnje tace vleče za sabo in je konkretno težek. (hvala fantoma, ki sta poklicala, me počakala in mi pomagala psa prinest do in v avto. Brez njiju ne bi šlo niti v sanjah). Če je čipiran in podatki vnešeni v CRP ne pomaga dosti, če ni telefonske številke in lastnica na naslovu ne živi več... In kaj sredi noči nardit s takim psom razen protibolečinske? Ja nič. Pustiš si ga v avtu, odspiš tam z njim dve urci, da se končno uleže, da ga lahko pokriješ z dekami in greš spat še za nekaj ur. Potem pa spet jovo na novo, al pa naprej, sej ne vem...
In danes je nov dan...

Se ti dobro bo godilo,
če v življenju ti bo mar le za hrano in pijačo,
za ženske in za dnar,
če boš opozarjal, da svet ni prav narjen,
presneto gor boš plaču, cepec neprlagojen!
Če rad bi mirno živu, del črede moraš bit,
ko vsi kričijo, tudi ti moraš z njimi vpit,
jaz pa to odklanjam, se to ne zdi mi prav,
pa jih dobim na gobec, v želodec in po glav!
AU, AU

Lahko noč in dobro jutro