Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Sr dec 28, 2011 2:52 am

Re: Daj si duška

Dragi Duško, Božiček in Dedek Mraz! Naj prosim kdo od vas (ali pa vsi trije) sinu Aleša Primca prinese prijatelja, ki ga bo čez nekaj let predstavil svojemu očetu kot svojega fanta s katerim si želi ustvarit družino... Če pa ima hči, pa njej punco...
:fool:

What a day....
Kako lahko nekomu tako ni vseeno za zunanjega (mogoče celo prostoživečega) mačka, da mu okoli vratu nadene ovratnico proti bolham, pa ne opazi, da je ta ovratnica nekako prišla mačku med gobček (kot uzde), da maček ne more ne jest ne pit in da hira? Kost in koža ne postane v dnevu ali dveh, tudi ustnice in jezik se verjetno niso deformirali v dnevu ali dveh... Po najdbi je imel pri veterinarju dobrih 32 stopinj... ni preživel. Koliko časa je od lakote umiral prej se mi sanja ne in nočem vedet.... Če bi bil najden kakšne 3 dni prej, bi imel nekaj možnosti...

Kot da to še ni dovolj se mi je na poti po mačka v avto zaletel en fant. Ugotavljam, da plastika strašno visoko frči.... :O

Medtem časom je druga ekipa po vinogradih lovila (in s trudom uspešno ulovila) tri pse. Nečipirane in neoznačene jasno.

In tudi to še ni bilo dovolj. Za lepši zaključek dneva je na enem od naših hribov obležal pes, verjetno posledica srečanja z avtom. Namesto v trgovino po špežo je bilo treba ponj. Zadnje tace vleče za sabo in je konkretno težek. (hvala fantoma, ki sta poklicala, me počakala in mi pomagala psa prinest do in v avto. Brez njiju ne bi šlo niti v sanjah). Če je čipiran in podatki vnešeni v CRP ne pomaga dosti, če ni telefonske številke in lastnica na naslovu ne živi več... In kaj sredi noči nardit s takim psom razen protibolečinske? Ja nič. Pustiš si ga v avtu, odspiš tam z njim dve urci, da se končno uleže, da ga lahko pokriješ z dekami in greš spat še za nekaj ur. Potem pa spet jovo na novo, al pa naprej, sej ne vem...

In danes je nov dan... :good: Pa ravno mi Adi Smolar "dela družbo" :good:

Se ti dobro bo godilo,
če v življenju ti bo mar le za hrano in pijačo,

za ženske in za dnar,
če boš opozarjal, da svet ni prav narjen,
presneto gor boš plaču, cepec neprlagojen!

Če rad bi mirno živu, del črede moraš bit,
ko vsi kričijo, tudi ti moraš z njimi vpit,
jaz pa to odklanjam, se to ne zdi mi prav,
pa jih dobim na gobec, v želodec in po glav!
AU, AU

:D
Lahko noč in dobro jutro 8)
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 28, 2011 7:48 am

sleepy :praising: :kiss:
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 28, 2011 8:41 am

Še dobro da čakam z njim, da se končno uleže, da ga lahko pokrijem in se odplazim ven iz avta (itak da ne neopazno), da lahko gospod spi jasno da odkrit.... :D Meni pa :fool:

Še vedno ga noben ne pogreša, lastnica še kar "lost in psace", prav dolgo je pes takole ne bo več čakal, potem bo pa celo halo, ko bo na veterini treba poravnat račun... :fool: :dash:

Pa kaj sem že rekla, da je danes nov dan? Kul :good: Začnimo ga s tem, da gremo še po enega psa. Sej za tega bo še plac v avtu, pol ga bo pa počasi zmanjkalo.... :rolleyes:
:lol: Humor is....
Slika

Đizs, res đizs. A ne bi tisti, ki jim ni kaj dosti mar, raje NE imeli živali??? Slika

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 28, 2011 8:45 am

Vidš tega jaz ne razumem, zakaj imajo ljudje živali pa se jim z njimi ne da ukvarjat, nimajo časa, nimajo denarja, ... Tega pač ne razumem. Jaz imam živali rada in bi z veseljem kakšno mela ampak sm se čist racionalno odločla da zaenkrat ne, ker sem komaj kaj doma in bi potem bla živalca skoz sama, če bi kam šla bi mogla nekoga prosit, da jo čuva kar je tudi mal težje oz. nočem prelagat svoje odgovornosti na druge.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 28, 2011 8:48 am

sleepy je napisal/-a:
In danes je nov dan... :good: Pa ravno mi Adi Smolar "dela družbo" :good:

Se ti dobro bo godilo,
če v življenju ti bo mar le za hrano in pijačo,

za ženske in za dnar,
če boš opozarjal, da svet ni prav narjen,
presneto gor boš plaču, cepec neprlagojen!

Če rad bi mirno živu, del črede moraš bit,
ko vsi kričijo, tudi ti moraš z njimi vpit,
jaz pa to odklanjam, se to ne zdi mi prav,
pa jih dobim na gobec, v želodec in po glav!
AU, AU

:D
Lahko noč in dobro jutro 8)

:good: :good:

Si mi polepšala dan. Nekako sem se našla notri, moja težava tam nekje od rojstva že. :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 28, 2011 8:50 am

hehe a ti tudi? Ne morem verjet... :P :lol:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 28, 2011 12:21 pm

Sleepy, samo da te imamo, da te živali imajo, drži se! :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 28, 2011 6:06 pm

Duško, U R giving me 2 much credit.... :negative: :girlsad:

Nihče nima pravice pobegle pse streljat, brcat, pretepat, vozit čez njih, jih vlečt za sabo... Vsak ima pravico in dolžnost najdbo zapuščenega/izgubljenega/lutajočega psa prijavit na 112, 113 ali pristojnemu zavetišču in vsak ima pravico po prijavi predlagat/zahtevat izrek mandatne kazni lastniku, če se pes sprehaja sam!

Vsak lastnik poškodovanega psa, ki se mu priporoča evtanazija kot edina rešitev ima možnost do drugega mnenja. Za evtanazijo je vedno čas. Jok ob soočenju s posledicami pobega ne pomaga, drugo mnenje morda bi. Če ne to, bi morda ponudilo še kakšno rešitev...

Lousy feeling, zares lousy je, da lahko za zapuščene in neoznačene živali nardim več kot za lastniške... :girlsad:

24 ur, cca 200 km, 3 živali. Dveh ni več, ena bo vrnjena, pa bi si zaslužila več... Nobena moja, pa kakšnih 18 ur, preživetih ob njih in za njih, od tega vsaj ena za pogovarjanje o drugem mnenju, pridelane solidne bolečine v križu... Še dobro, da nisem profesionalka, si tudi ne želim kdajkoli biti. Upam, da bo v prihodnosti usoda čim večjega števila živali, zapuščenih in lastniških, odvisna od nas, neprilagojenih "norcev", ki nam ni prvo vprašanje "kdo bo to plačal" in čim manj od profesionalcev...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 28, 2011 6:16 pm

kje lahko prjavm na fb neprimerno vsebino? a je to anonimno al ne?
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 28, 2011 6:18 pm

Sleepy... :( Hudo mi je ko to berem, kako mora biti šele tebi.. in vsem ostalim ki se s tem spopadate vsak dan...
Vse kar lahko naredim je....

BIIIIIG HUG!!!
Slika

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 28, 2011 6:28 pm

knedl je napisal/-a:kje lahko prjavm na fb neprimerno vsebino? a je to anonimno al ne?

Je anonimno ja (vsaj tako pomoje v FB help piše). Prijaviš pa tako, da pri tisti vsebini nekje na desni strani najdeš gumbek (X), pa klikneš gor, nato pa vsebina "izgine" in klikneš report, potem pa naprej... (Če se gre za posamezno vsebino, npr. video, ...)

Upam, da sem prav razumela kaj hočeš. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 28, 2011 8:07 pm

MM hvala! :kiss:

Sej nisem od včeraj, pa tudi od včeraj ne počnem tegale, ampak kakšen dan včasih je pa... kar malo preveč.
Potem, ko sem jaz že šla iz veterine po novega psa so se lastniki odločili za še en, podrobnejši pregled in se posvetovali z veterinarskim faksom. Po ponolnem slikanju so v psu našli 18 metkov zračne puške. No, pri 18 so nehali štet... Dva sta bila tudi v kolenu ene tace... Mnenje lovca je, da lahko toliko metkov nastreljaš samo iz bližine (cca 1 m) v privezanega psa... Kakšen izmeček moraš bit, da greš tkole malo za hec streljat v kogarkoli....

Takole se je mišek zbudil v svoji "novi spalnici" v svoje zadnje jutro...
Slika

Pazite na svoje živali...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 28, 2011 8:28 pm

Težko je dandanes biti žival in sramotno je biti človek. Karkoli že naredimo, živalim se ne bomo oddolžili nikoli. :(

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr dec 28, 2011 8:40 pm

O madona. :( :(

Sleepy, pa vsi štirinožni prijatelji :praising: :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če dec 29, 2011 2:43 am

kako nj grem zdej spat nazaj če bi pa najraj poiskala na en način to golazen človeško in jim za začetek zabave pokazala isto kot znajo sami? res ne razumem več kaj se zgodi takim možganom, a smo res že tolk izrojeni in navajeni nasilja in grozot, da se takele reči dogajajo? sploh me pa zanima kaj si taki idioti mislijo ob svojem početju. za kozlat.
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če dec 29, 2011 8:30 am

omg, omg... kako morejo, izmečki nagnusni??!!
:O :girlsad: :dash: :girlsad: :girlsad: :girlsad:

Dušica pasja, pa sleepy - :kiss: :kiss: !
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če dec 29, 2011 10:27 am

Jokam. Pa vem, da to živalim nič ne pomaga.
Golazen "človeška", sploh ni dovolj grdih besed, ki opisujejo take izmečke. :dash: :dash: :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če dec 29, 2011 11:08 am

Dragi Duško, a je čist nujno, da moje novoletne lučke na smreki, ki baje naključno izberejo ritem utripanja, večino časa žmigajo SOS? :crazy: Meni se zdijo mački ful pridni in res ne vidim potrebo po reševanju smreke. :fool:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če dec 29, 2011 11:40 pm

Ah, spet imam nemogoče želje glede knjig: iskala sem eno konkretno knjigo in ugotovila, da je najbližji primerek v knjižnici v Dresdnu, trije izvodi so pa v Parizu. :girlsad: Za kupiti pa so na razpolago samo trije izvodi - v antikvariatu v Kaliforniji - in stanejo po 200$. :dash: Očitno bo treba čakati še 40 let, da zapadejo avtorske pravice in se knjigo ponatisne. :negative:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe dec 30, 2011 3:59 am

mislm res kdo na svetu se je spomnu da so lovci legalni stvori? da ne govorim s kakim veseljem razkazujejo po fbju mrtve živali, pol pa še bereš vse tiste primitivne komentarje...da bi jim divje živali vrnile kar jim gre...
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov