taperverčki je napisal/-a:Sleepy, od ponovne izvolitve Pahorja dalje pač težko razmišljam drugače kot podcenjujoče.
Tole bi se zelo strinjala, sem v nekem trenutku razmišljala natanko tako. Ampak ko je povolilni šok minil, sem pa malo zracionalizirala stvari. Izvolitev Pahorja seveda še vedno vidim kot katastrofo, ampak zanj je glasovalo nekje cca 27 % upravičencev, izvolili so ga ob podpori vseh, ki niso šli volit/so oddali neveljavne glasovnice. Verjamem, da so k tako velikemu številu zadnjih dveh prispevali organizatorji kampanje desne opcije (torej tudi Pahorja). In zato bom nardila vse kar lahko, da jim to ne bo več uspevalo. Ker če utihnemo še mi, smo zgubili na celi črti.
Mačja mama je napisal/-a:taperverčki je napisal/-a: Kako naiven moraš biti, da misliš, da z neveljavno glasovnico kakorkoli pripomoreš k spremembi oz. sploh narediš karkoli več, kot če ostaneš doma?
Z oddajo neveljavne glasovnice narediš dve stvari:
-izraziš svoje mnenje, ki je: "nobena od ponujenih možnosti se mi ne zdi ustrezna"
in
-preprečiš zlorabo svoje glasovnice oziroma preprečiš drugim oddajo glasovnice v tvojem imenu (kar se je tudi že dogajalo, z ljudmi ki niso šli volit).
Ne bo držalo. Glasovnico zlorabit je precej težko, predvsem na državnih volitvah, kjer bi morale bit zlorabe masovne, da bi se kaj poznalo. Z opcijo "nobena od možnosti" pa izbereš opcijo, da se bo namesto tebe odločil nekdo drug in se torej z njegovo odločitvijo vsaj potihem strinjaš. Zmaga namreč kandidat, ki zbere največje število glasov na oddanih veljavnih glasovnicah. Teoretično torej lahko z eno samo - samo svojim glasom, če bi vsi ostali oddali neveljevane/ne šli volit. Torej ja, se strinjam s TPV (sem se samo nehala spraševat

) - kako naiven moraš bit, da nardiš to. In to danes, ko so informacije za vsakim vogalom. No, in ravno zato zdej pričakujem na cestah predvsem teh več kot 60 % demonstrantov, ki so bili nezadovoljni z obemi kandidat. Ker ostalih nekaj procentov nas je skušalo tudi z drugimi, bojda edinimi demokratičnimi, prijemi vplivat na spremembo, pa nas je bilo premalo... Zdaj pa naj predvsem ostala nezadovoljna večina nardi kaj, da ne bomo imeli še veliko večje sranje kot ga imamo ta trenutek.