Daj si duška

Moderator: andreja

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr nov 16, 2011 5:36 pm

Re: Daj si duška

Aja, MM, men ob takih dnevih pomaga, da vzamem v roke knjigco K**C GLEDA... pa tak po naključju strani odpiram... pa se pol spomnim še kaj vse naj K**C GLEDA... pa mi je kuj lažje...še narežim se zraven :)

Evo zdaj sem odprla knjigco na strani kjer piše: Recite K**c gleda iskanju sreče. Že samo to vas bo spravilo v neskončno dobro voljo ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Sr nov 16, 2011 6:21 pm

Ni za kaj, helena, upam, da boš lepo skrbela zanjo ;) :*
To err is human, but to get even? THAT is divine.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 16, 2011 6:40 pm

LuNa73 je napisal/-a:
slavica je napisal/-a:Mačja mama, mene tvoji posti malček spominjajo na depresijo
Slika

Mačja mama je napisal/-a:A beeejž nooooo, ma nemoj????

:lol: :lol: :lol: Sorry, sam sta me nasmejali!

MM, dej ti men povej, kaj tebe v resnici dela nesrečno? :)

Verjamem in me to veseli, čeprav je bil moj namen drugačen.

Depresija ni "danes sem pa slabe volje,pa sem ubogi,pa malo bom pojamral prijateljem, ampak vem, da bo nekoč bolje". Pri depresiji ni luči na koncu tunela. Je neskončna utrujenost, sivina, barve ne obstajajo več; ko nimaš moči niti več za pranje zob, za tuširanje; ne ješ ali pa ješ preveč;ne jokaš več, ker ne moreš; tiste nekaj moči, kar je še imaš, porabiš samouničevalno - sekaš po ljudeh, ki ti poskušajo pomagati, čeprav ti v bistvu ne morejo; depresija je vegetiranje; ko padeš popolnoma do dna, bolj, kot si si kdajkoli mislil, da je možno; narediš ali vsaj poskušaš narediti samomor, režeš se, zlorabljaš alkohol in pomirjevala ali karkoli drugega, vsaj ima svoj način samouničevanja; sčasoma, mogoče, pa se začneš počasi vpenjati nazaj. Pot je trnova in nikoli končana. Depresija ni ozdravljiva, vsaj težji primeri ne. Se pa da z njo živeti, sčasoma so "epizode" manj pogoste in manj intenzivne. Včasih uspe tudi brez antidepresivov.
Ko prideš do te točke, postaneš kljub občasnim padcem močnejši, kot si bil kdajkoli v življenju. In takrat postane življenje lepo. Ne zmeraj, vsaj včasih pa.
Je vredno.
Ni univerzalnega recepta, ljudje smo različni, vsakemu so seveda njegovi problemi najhujši, čeprav ni bistvo vrsta problema, ampak odnos do njega. Pomaga pa včasih vsaj slišati, prebrati izkušnjo človeka, ki je to dal skozi.Ker ena izmed najhujših stvari pri depresiji je občutek, da si popolnoma sam. Da živiš - pod steklenim zvonom, če si sposodim Sylvio Plath.

MM, lahko vzameš to osebno, ali pa ne. Po želji. Lahko sekaš še naprej ali pa ne. Lahko se mi oglasiš na ZS ali pa ne.
Odločaš sama.

Toliko javno, karkoli več bi bilo preveč osebno.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 16, 2011 7:03 pm

Sem skoraj pozabla duškat :D :
Duško, prosim, naj me neha avto zafrkavat . Naj zdrži vsaj kakšno leto, res nimam denarja za drugega.
Obljubim, da tudi duškala več ne bom glede tega, samo to željo mi izpolni :angel: .
Moj sodelavec, Bosanec, pravi, da ne smemo jamrati o naših kripah, ker "ženo, bolje da se
ciganski voziš nego da gosposki šetaš" :D
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr nov 16, 2011 7:57 pm

Duško, moj računalnik je končno nazaj, jaz pa sploh ne vem kje in kako naj se začnem apdejtat. :lol: :O
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 16, 2011 8:04 pm

Uradne ure, ki se končajo ob 15h (in ne že ob 13h), niso čisto nič bolj prijazne kot tiste, ki se končajo ob 13h.

:dash:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 16, 2011 8:37 pm

Slavica: been there, done that, dala že vse to skoz, psihiatre, diagnoze, psihoterapijo, antidepresive, poskuse samomora, alkoholizem, vse.
Ne nuca.
K*** gleda.
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr nov 16, 2011 9:52 pm

Mačja mama poskusi se mogoče obrnit še na kakšno društvo oseb s podobnimi težavami, nebojse je eno tako društvo se mi zdi. Jaz tovrstnih težav sicer nikoli nisem imela, verjamem pa, da je hudo, če jih imaš. Za pozitivne misli meni najbolj pomaga družba pozitivnih, iskrenih ljudi in pozitivno okolje, najboljše se je čimbolj distancirat od ljudi in stvari, ki te spravljajo v depresijo. Ti bom poslala en link na zs :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr nov 16, 2011 10:27 pm

Jst bi mela une odlskul disko kotalke, ampak samo za gledat, bi mi jih blo škoda obut :girlblush:
Dogs have owners, cats have staff
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Če nov 17, 2011 7:13 am

MM točno to - k*** gleda. Zjutraj moraš vstat pa en kup živali nafutrat. :)

:scratch: Kakšna je razlika, če v sodu, na ketni, brez česarkoli in v svinjariji životari kr en pes, ali pa če v sodu (vsaj z majhnimi "vrati", daje manj mraz) životari pes, ki ga f***nejo v ring, da se fajta z drugim psom? Razen v tem, da mora bit za tega drugega boljše poskrbljeno, ker če ne je za en k*** uporaben za fight? V čem je razlika za psa??? Najbrž je za njega veriga manj težka, pa mraz mu ne pride do kosti...

:dash: :dash: :dash:
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 17, 2011 9:10 am

A lahko lepo prosim uspe vsaj eni povoženi muci, ne da mi vse umirajo na poti do veterine ali takoj na veterinarski
mizi? Počutim se že kot pogrebnik :( .
Danes za "dobro" jutro prekrasna srebrna tigrica. Bila je breja.
:dash: :( :(
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Če nov 17, 2011 9:33 am

Slavica :* :(
Kdor ne mara živali,ne mara ljudi!!!

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 17, 2011 9:37 am

BTW, kako v bistvu laik lahko preveri, če je muca še živa in v komi, verjetno težko?
Ravnam se po temu, da če je telo še toplo in mehko in zunaj ni videti nekih hudih poškodb,
jo peljem na veterino. Če je telo trdo, kličem higienike.
A je še kaj drugega, na kaj bi bili pozorni?
Slab občutek imam tudi, ko jih dajem v transporter. Čeprav zelo pazim in sem nežna, kolikor se da,
se bojim, da jih še dodatno poškodujem. Kakšen nasvet ne bi bil odveč, hvala
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 17, 2011 11:05 am

Enkrat so nam na enem predavanju rekli, da preveriš, če je mačka živa, tako, da se s prstom dotakneš kota očesa -tam, kjer je oko najbližje smrčku. Tam naj bi bil refleks in če je mačka živa, naj bi trznilo. Nisem pa v praksi še nikoli tega uspešno preizkusila, ker sem vedno našla hladne kadavre. Mogoče lahko kakšna veterinarsko šolana forumašica to potrdi ali ovrže.

Mačjemu nesrečnežu pa :girlsad:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 17, 2011 11:18 am

slavica, hvala...sva cmerali obe, vsaka na svoji strani "žice".... :girlsad:
Jaz v takih primerih upam samo, da muce vsaj bolelo ni preveč, da je bilo vsaj hitro, če je že moralo bit...

Zakaj tistih, ki so krivi, da je tale muca kot prvo sploh bila breja in kot drugo, ležala povožena na cesti, nič od tega ne gane?
:girlsad: :dash: :fool:

slavica :kiss:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 17, 2011 11:29 am

:dash: :dash: :dash: :bad: :bad: :bad:
tko...malo sem se morala sprostit.
Dodaten cilj za današnji can: zvečer pokličem enga kretena/kretenko in ga/jo prijavim. Pi*da kre*eni po*ukani a laaaaaaaaaaaaaaah?! A laaaaaaaaah?! Nehate štepat, ker itak vsakič vse oddate? Koliko jih pride dvakrat letno k vam, koliko enkrat na leto po novega? A je že kdo prišel čez 10 let šele po novega?! A??!!
:dash: :dash: :devil: :bad:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 17, 2011 11:31 am

Prijavit bando :devil: :dash:
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Če nov 17, 2011 11:50 am

Duško... Maš kakšen recept kako se pripravit, da svojo 15-letno mačjo pr'jatlco pelješ po zadnjo injekcijo, ker veš da so izčrpane vse možne rešitve? Kako to naredit brez da bi me popolnoma dotolklo?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 17, 2011 12:08 pm

tega pa tudi Duško ne zna in ne more narest.
Ne vem, kaj naj ti rečem, nisem še bila v taki situaciji....pa za eno mi je žal, da nisem bila, ker zdaj vem, da sem se takrat odločila napačno. Tko da - božaj jo, objemi jo, bodi z njo do konca in naprej, jokaj za njo,...ker jo imaš rada, te bo dotolklo, ampak iz istega razloga se boš tudi lažje pobrala.
:kiss: obema!

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 17, 2011 12:29 pm

Podpišem oazo88; čombetka, bodi z njo do konca, potem pa žaluj :( :kiss:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov