Nudim / iščem / kupim / podarim

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne avg 14, 2011 3:29 pm

Re: Nudim / iščem / kupim / podarim

Je kdo kdaj v Slo. opazil brezalkoholno karamelno pivo vita malz? Sem ga pila v Nemčiji in je super! Na začetku ima okus po navadnem piru, potem pa se hitro spremeni v karamelno-medeni okus. :nyam:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Ne avg 14, 2011 4:32 pm

oaza88 je napisal/-a:rabim od zdaj naprej skoz 8)
in gre za popolnoma legalno uporabo, brez skrbi! :good:

:D a veš da me sploh ne skrbi zaradi tebe kako jih boš uporabla, ampak zaradi sebe... :D ker že dejstvo, da sem tukajle napisala, da znam met kakšno najlonko doma, je samo po sebi verjetno dovolj, da mi kakšen talent kaj obesi... :fool:
V glavnem nekaj živopisanega se je v mojih predalih našlo, v bistvu nimam pojma kako in od kdaj, Slika ker tega vraga nikoli nisem nosila in ti komot odstopim za karkoli že :D Edino na pošto bo pol treba.... jaaaaoooo no sej si rekla, da se ne mudi a ne? :rolleyes: :mocking:
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor Ne avg 14, 2011 4:51 pm

Ker bo zima še prekmalu tu, se je moja hči odločila, da pospravi omare in ugotovila, da ji dva smučarska kompleta nista več prav, zato bi si rada kakšen evro prislužila za novega... Oba malo nošena - vsak 4x.

Prvi je roza siva kombinacija, št. 164 (zgornji del) in 176 (spodnji del), ConWay. Cena 50EUR.

Slika

Drugi je vzorčasto-črna kombinacija, vel. XL., cena 40 EUR.

Slika

Prevzem po dogovoru..

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne avg 14, 2011 4:52 pm

visinnox je napisal/-a:Žal ne gre s štrajfiksom, ker je v bistvu samo barva... Na nekem tujem forumu sem zasledila, da je potrebno uporabiti belilo (torej Varikina). Upam, da bo, ne da uničimo naravo.

Ne vem, če je to od mahu. Mi smo imeli podoben problem pred leti na zgornjem balkonu, tudi samo zelena barva in skoz več jo je bilo. Menda se temu reče
"zeleni volk" (pa ne me vprašat za pravilni izraz, pojma nimam). Mi smo takrat kupili v Obiju eno reč v kvadratasti plastenki, zlili na balkon, fajn zdrgnili s sirkovo krtačo (dobro, da jo imam na dolgem ročaju :rolleyes: ) in je bil eno sezono mir.
Drugo leto pa jovo na novo, dokler balkona nismo oblekli v ploščice.

Vprašaj v Obiju, pa mirno uporabi izraz zeleni volk, večina ljudi bo razumela, kaj boš hotela povedat.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor Ne avg 14, 2011 5:00 pm

Vprašanje, če bo lahko po fasadi veliko krtačila...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne avg 14, 2011 5:59 pm

Če se ne motim, zeleni volk rata samo če je zraven kaj bakrenega. Mislim da kar tko na blef ne more ratat.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne avg 14, 2011 6:08 pm

Kaj pa vem, nam so rekli, da je bilo to na balkonu, pa ni bilo nič bakrenega.
Seveda pa nisem strokovnjak, tako da....

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 15, 2011 11:57 am

A katera ve, če ima veterina v Kranju Zantel na voljo? Pa kje dobit Frontline sprej?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 15, 2011 12:01 pm

Zelenega volka poznam tudi jaz kot reakcijo na baker. Naši žlebovi sicer niso bakreni...zanimivo. Hvala za nasvet!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 15, 2011 12:04 pm

Visova, take stvari sem lih spomladi študirala. Sama sem morala izbrati mikroarmirano sanirno barvo za fasado, ker je šlo za omet v precej slabem stanju, ti pa rabiš zaščitni premaz. Namesto varekine lahko zdrgneš tudi z alkoholnim kisom. Ne drgni na suho, ker če gre slučajno za alge ali plesni, s tem samo razširiš okužbo. Za nadaljno zaščito pa obstajajo vodoodbojni premazi za fasado (npr. kaj takega). Se ti splača za nasvet vporašat v kakšnem večjem Merkurju.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 15, 2011 12:22 pm

All, zantela ze nekaj casa ni nikjer za dobit. Ceprav baje obljubljajo, da se vrne.
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 15, 2011 12:30 pm

Zantel sem jaz (no - Ian v bistvu ;) ) dobila pri kr.vetu deset dni nazaj, tko neki.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 15, 2011 12:46 pm

Super, potem je nazaj :good:
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 15, 2011 1:02 pm

Leia je napisal/-a:
fiorina je napisal/-a:Pod Emporiumom v BTC je trgovina s tekstilnimi ostanki. Sem že nakajkrat kupila alcantaro skoraj zastonj, kaj imajo pa je treba sproti pogledati, ker imajo vedno drugačne ostanke.

Tisočkrat hvala, fiorina!!! Dobila blago s potiskom desigual (jah, pač, šivala bom darilo za modno obsedenko :D ) - in to znižano za 30 % :D
Imajo neverjetno izbiro tako "ostankov" (od metra do par metrov), blaga na kilogram in podobno ...

:good:

še vsak, ki sem ga poslala tja, je našel nekaj zase. :)
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 15, 2011 1:04 pm

Leia je napisal/-a:Super, potem je nazaj :good:

Če ne boš dobila, se javi, pa bom povprašala pri mojem vetu v Au. ;)
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 15, 2011 1:08 pm

Kul, se bom jutri zapeljala, dokler še je. :) Hvala.

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Sr avg 17, 2011 8:28 pm

Mi pa iščemo enega razumevajočega arhitekta, ki se spozna na ekološko gradnjo. Resno razmišljamo o slamnati hiški, pa ugotavljamo, da je ponudba "strokovnjakov" precej borna. Še malo, pa bomo šli na temo daj si duška, ker smo frustrirani.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 17, 2011 8:33 pm

:D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Sr avg 17, 2011 9:08 pm

Kastafiora je napisal/-a:Mi pa iščemo enega razumevajočega arhitekta, ki se spozna na ekološko gradnjo. Resno razmišljamo o slamnati hiški, pa ugotavljamo, da je ponudba "strokovnjakov" precej borna. Še malo, pa bomo šli na temo daj si duška, ker smo frustrirani.

Slamnati? Celi? To verjamem da ni ravno full arhitektov, zna pa bit da je kje v prekmurju kakšen tak mojster al kje so že obnavljali te hiše.
Majo pa nekje sicer delavnice za to naravno gradnjo :)

hehe jaz bi to tudi, če mi kdo zna nardit... :rolleyes: :D
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 17, 2011 9:35 pm

Kastafiora je napisal/-a:Mi pa iščemo enega razumevajočega arhitekta, ki se spozna na ekološko gradnjo. Resno razmišljamo o slamnati hiški, pa ugotavljamo, da je ponudba "strokovnjakov" precej borna. Še malo, pa bomo šli na temo daj si duška, ker smo frustrirani.

Samo tehnično usposobljenost za tovrstno gradnjo je od arhitekta težko pričakovati, saj je le-ta gradnja nestandardna in se je poslužujejo (trenutno) le redki. Sem pa mnenja, da bi bila marsikomu izziv in bi bil pri projektiranju pripravljen sodelovati z ljudmi, ki so kakšno tako hišo že postavili in imajo zaradi tega konkretne izkušnje. :)

Glede nato, da sem iz te stroke, svetujem, da stopite do arhitekta, ki je odprt za vaše želje (torej gradnja hiše iz naravnih materialov) in je dovolj fleksibilen, da bo pri sami tehnični izvedbi oz. podpori sodeloval z ljudmi, ki imajo za seboj že nekaj prakse, kot npr.:
http://www.naravnagradnja.com/prva-stran/

Vsekakor pa je dobro, da se tlorisno hišo razreši z arhitektom, ki vam bo znal prav svetovati, kar se prostorske razporeditve tiče in da bo vaš način bivanja čim bolj soupadal z zasnovo hiše. Ko bo potrebno, pa bo verjetno že sam stopil v kontakt z ljudmi, ki bi mu lahko konkretno svetovali glede tehnične izvedbe. ;)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 31 gostov