Daj si duška, 2. del

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 15, 2016 2:47 pm

Re: Daj si duška, 2. del

Sem mislila bolj kot letake, ki se jih lepi na oglasne deske, drogove in podobno. Da se nalepi blizu kolonije in bi ljudje na kratko izvedeli zakaj je skrb za kolonijo nujna in nehali toliko preganjati hranitelje. Mogoče mi pa rata spraviti skupaj tak letakec.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 17, 2016 11:59 am

Duško, a me lahko neha bolet hrbet pod lopatico. Včeraj je zagrablo kar naenkrat, in še vedno drži, in kot kaže da mam samo dve možnosti. ali da me boli tok da bi najraj jokat začela, al pa da se tok zafiksam s tramalom da sem dobesedno zadeta (včeraj se mi je na šihtu vrtelo ko da sem spila litrco vina), pa še vedno boli, ampak manj.

Res bi se nehala fiksat. Pa res nočem da me boli za znoret. :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 17, 2016 12:57 pm

Zrihtaj si naklofen ali ketonal - tudi zdravita vnetje, primeta vsaj enako dobro kot tramal in po nobenem od teh dveh nisi zadet. Sta pa oba na recept.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 17, 2016 9:39 pm

Ketonal sem mela dolgo let vedno pri hisi zaradi gleznjev, pa mi je zacel povzrocati tezave z zelodcem. Ne glede na dozo, in kako redko sem ga vzela me je zelodec pekel ko da bi kislino pila. Ajde, zdaj se ga ze kake 3leta nisem pritaknila, tako da bi bilo mogoce ok.
Naklofen mam v gel obliki, in je bolj kaplja v morje pri taki bolecini, pa dva nalgesina sem vzela danes za siht, in sem se vedno skrtala z zobmi.

A se prav naklofen v obliki tablet da dobit? Kaj ves katera je glavna ucinkovina?

Tramal sem mela pa Doreta tablete. A kdo ve a je normalno bit zadet po njih, al je samo mene zadelo k sem vzela dve hkrati (no ja, v razmaku ene ure, ker prva ni pomagala).

plašen zajček
plašen zajček

Odgovor Če avg 18, 2016 6:03 am

Če dalj časa jemlješ Ketonal,moraš še jemati tablete za zaščito želodčne sluznice.Bolečine pod lopatico lahko imajo vzrok v vratni hrbtenici.Idi k pametnemu zdravniku.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 18, 2016 8:06 am

Naklofen mazilo je bolj svoh, medtem ko so tablete zelo ucinkovite. Ucinkovina je diklofenak al neki takega, isto kot v mazilu. Meni zelo pomaga, kadar me zvije v krizu. Celo na tesce brez problema vzamem, medtem ko ketonal (in nalgesin, aspirin in podobni) tudi mojemu zelodcu ne ustreza.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 18, 2016 8:07 am

Po tramalu je dost obicajno, da si zadet (sej mas trikotnicek na skatlici), dorete pa ne poznam.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 18, 2016 8:39 am

Pri doreti vem šla knjižico z navodili brat, in piše da lahko povzroči zaspanost pri nekaterih pacientih, ter da ne smemo vozit dokler ne ugotovimo če smo eni izmed tistih "ta zaspanih".
No ja, zaspana nisem bila. Sam zadeta.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 18, 2016 3:00 pm

Tramal je tramadol, ki spada v skupino opiatov. Je za zdravljenje srednje hude in hude bolečine. Seveda je mogoča 'zadetost' (prepoved vožnje in upravljanja strojev), nekateri pa ga ne prenašajo zaradi slabosti. Pri daljši uporabi povzroča odvisnost...

Doreta/Zaldiar je kombiniran analgetik, poleg paracetamola (enaka učinkovina kot je v Lekadolu) vsebuje še tramadol. Pogosto predpisujemo pri bolnikih, kjer so kontraindicirani NSAID (nesteroidni antirevmatiki) (art. hipertenzija, ledvični bolniki, bolniki na antikoagulantni th, itd.).

Naprosyn, Nalgesin, Naklofen, Ketonal, Olfen, itd. so vsi iz skupine nesteroidnih antirevmatikov. So učinkovita protibolečinska zdravila, ki poleg bolečine zmanjšujejo tudi vnetje. Če so težave z želodcem, se predpisujejo skupaj z inhibitorji protonske črpalke (zdravila, ki 'zaščitijo' želodčno sluznico; Nolpaza, Ultop, itd.). Ali pa se izbere drug analgetik.

Med analgetike z najmanj stranskimi učinki spadata paracetamol (Lekadol) in metamizol (Analgin). Po potrebi se kombinirata z zgoraj naštetimi. Večini se zdi paracetamol neučinkovit, ker ga ne vzamejo dovolj (2 tbl ob bolečini, do 4x dnevno, več pa ne; tudi ob težavah z jetri manj).

Večina analgetikov je na recept z razlogom. Zdravnik izbere za pacienta najustreznejše zdravilo glede na indikacije in pridružene bolezni. Poda navodila glede odmerjanja in opozori na stranske učinke zdravil ter omejitve pri jemanju le-teh. Odgovor na zgoraj opisano je torej, pojdite k zdravniku. Vsekakor pa ne jemljite zdravil, ki so predpisana komu drugemu.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 18, 2016 9:45 pm

Bolecina pojenja pocasi. Sem cist happy. Se zmir boli, ampak lahko zivim.

Pa jutri naj bo vsa macjad pridna v avtu. 1odrasel prostozivecek za poseg, 4je mladici za cepljenje, 1mladic za posegvin vse ostalo, razmisljam ce nebi se rory peljala vetkam pokazat ce bi blo pametno se nadaljevat z mazanjem uck al smo zmagali,...
Naj bojo pridni.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 25, 2016 4:49 pm

Tramal je moje starše na začetku čisto zadel (beri: sta spala in se potila), potem se je telo navadilo. Imata v redni terapiji, da zvozita službo. :(

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 29, 2016 9:06 pm

:dash: LPP in čakanje v neskončnih vrstah, ure in ure (tudi do 5 ur). Današnji dan je prvi, ko se je sploh dalo urejat za novo mesečko. Stare pa ne veljajo več do 5. v mesecu, kot prej. Po novem bodo veljale le še prvi dan novega meseca. Podjetno, ni kaj. :rolleyes:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 29, 2016 9:16 pm

A res? Groza, jim moram vsak mesec dostaviti novo potrdilo o brezposelnosti. Do sedaj sem lahko enega uporabila za dve meseca, očitno bo to sedaj veliko težje. :dash:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 05, 2016 9:30 pm

:offtopic: Pozor, v okolici Prešerna, Čopove, v centru LJ, kradejo kot srake in to zelo uspešno in profesionalno. Sem se le ustavila pri štantu z luštnimi zvezki, ovitimi v blago in ostala brez denarnice... Si nato razbijala glavo kje in kako in mi je še metina častila sladoled, pa domov nisem mogla, ker je bila notri urbana, jaz pa z busom. So me danes klicali s policije, se je denarnica znašla v eni izmed trgovin, v žepu jakne, kjer sploh nisem bila. Na srečo v nesreči, škoda ni velika. Sem se šla osebno zahvalit (ne le z besedami) trgovini oz. trgovki, ki je ob najdbi pravilno ukrepala + zapisala v knjigo pohval. So imeli že več takih najdb. Mi je prav zanimivo, da se je nekdo tako zelo potrudil in jo odnesel v X trgovino, v žep X jakne. Običajno jih mečejo kar v koše.
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr sep 07, 2016 12:39 pm

Jaz: "Gospa, tale vaš muc je pa zelo bolan videti."
XY: "Ja, vem, vem... je že kar dolgo takle. Mi je tko hudo gledat k ne more jest. Pa samo spi... Res mi je hudo, ko ga imam tko rada, veš."
Jaz: "A ga peljeva k veterinarju? Imam čas..."
XY: "Vejžde... Za mačka pa res ne bom plačevala!!"

:O

Resda tetka živi skromno in ima komajda zase, ampak ton izjave je obsojanja vreden.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr sep 07, 2016 9:17 pm

:pismo: Včeraj želim poslat en email, pa ni šlo, mi je google javil, da imam premalo prostora. Začnem brisat manj pomembne in nepomembne emaile, pa mi vmes še ves čas javlja, da ni prostora za shranit in poslat. Nato mi šele kapne, da moram zbrisat še koš z emaili, da bom zares imela prostor. :girlblush:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 08, 2016 8:41 pm

:) Jutri bo že 6 let moje zasvojenosti s tem forumom. :bye:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če sep 08, 2016 9:22 pm

Junkie :P :good:
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Pe sep 09, 2016 7:26 am

Trixi je napisal/-a::) Jutri bo že 6 let moje zasvojenosti s tem forumom. :bye:

22-ega pa moje.
In ne razmišljam o odvajanju. 8)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So sep 10, 2016 8:43 pm

križana gora, mate že petmestne cifre prispevkov :crazy:
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov