Daj si duška, 2. del

Moderator: andreja

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr jul 27, 2016 3:27 pm

Re: Daj si duška, 2. del

ooo ČESTITKE Jagodka! Najprej štalca, potem pa kravca, ne? ;) Ti želim enega takega, kot je naš, ki ponoči spi 12 ur v kosu, podnevi se pa samo smeji (pa ne da se hvalim, sam res je fajn tkole) Naj ti čimprej minejo ti vroči dnevi, potem bodo tudi sprehodi bolj prijetni. :girlblush:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 27, 2016 7:00 pm

masam, blagor vama, res imata srečo, večinoma ni tako. :angel:

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor Če jul 28, 2016 6:36 am

masam je napisal/-a:ooo ČESTITKE Jagodka! Najprej štalca, potem pa kravca, ne? ;) Ti želim enega takega, kot je naš, ki ponoči spi 12 ur v kosu, podnevi se pa samo smeji (pa ne da se hvalim, sam res je fajn tkole) Naj ti čimprej minejo ti vroči dnevi, potem bodo tudi sprehodi bolj prijetni. :girlblush:

Hvala :) ja, je že moralo bit v tem vrstnem redu :) huh, to je pa res sreča. Nobena moja kolegica ni imela in nima te "sreče", ampak se ne pritožujejo. Samo da imajo zdrave otročke. In takega želim tudi jaz. Zdravega, z lulčkom ali brez, mi ni važno, samo da bo in da bo zdrav :angel:

Saj na sprehod grem zjutraj pred službo, pa zvečer pred spanjem, tako da je kar vzdržno. V službi tudi nisem na sončni strani, ampak vseeno hormoni delajo in mi je vroče, pa čeprav za brezveze :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jul 28, 2016 8:06 pm

Dusko, zrihtaj mi vsaj par ur suhega vremena. v dezju lovit je bolj podobno butanju glave ob steno.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor So jul 30, 2016 11:53 am

Jagodka, Trixi - jaz sem mu že prvi dan razložila, da sta njegova starša velika zaspanca in pred sedmo ustaneta samo za avione in predsednika, pa še to zadnje je vprašljivo. Mogoče me je pa razumel? - probat ni greh :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 02, 2016 6:51 pm

Starejša gospa, ima kar nekaj zdravstvenih težav, je pol leta čakala, da pride na vrsto pri zdravnici. Je danes šla, a nič opravila, ker je šla zdravnica na en sestanek in je gospa prišla iz Vrhnike v LJ le "na uro gledat". Nihče ji ni prej povedal, da naj ne hodi. Dali so ji drug termin in to zopet šele čez pol leta. :O
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 02, 2016 7:01 pm

Povej tej gospe, da ji tega ne morejo narediti, morali bi ji povrniti potne stroške in dati takojšnji nov termin. Naj pop...., zagrozi s prijavo in verjemi, da bodo drugače ravnali.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 02, 2016 7:09 pm

Sem ji takoj pvedala, da se mora pisno pritožit, pa se boji, da bodo potem z njo grdo/slabše delali.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor To avg 02, 2016 7:30 pm

Potem se naj pa boji in čaka še pol leta. Človek se mora postaviti zase, ravno takrat ga spoštujejo in delajo lepo z njim. Verjemi, z Majo sem bila leta po bolnicah in je še živa izključno zato, ker smo se fejst postavljali zase.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po avg 08, 2016 8:29 pm

Karma je bitch. Vcasih prav vdari. Danes sem se v koloni za necim, ne morem drugace napisat, cijazila ene 20 km, tak enih 65, kjer je dovoljeno 100. pri omejitvi 70 pa je tisto peljalo nekaj cez 80. In se je zabliskalo. Na tisto nekaj. Radar. :D :D .
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe avg 12, 2016 6:04 pm

Men se,je zmesalo. Dvojno vidim. Recte da od izmucenosti dvojno vidim! Prosim?
V prevodu, na moji lokaciji najden sorojenec tabolne crnuhice. Bi se najraj sla skrit.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So avg 13, 2016 6:41 pm

Pod katero zavetišče gre sedaj Vrhnika? Naselje Vrtnarija, čisto črna mačka bo kmalu v 7,8...delih. Baje zavetišče ve, več pa nisem izvlekla iz stanovalke v parih minutah, ki sem jih imela.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So avg 13, 2016 8:14 pm

Horjul, se mi zdi.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So avg 13, 2016 9:18 pm

ja, Horjul, spet ...sem Poloni januarja enega poškodovanega mačkona predala, žal je bilo zanj prepozno in ja, tudi pozitiven je bil na oboje... :(

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne avg 14, 2016 11:18 am

Smo jih že pred leti ujeli 15 in s/k. Vprašanje koliko jih sploh še je. Za to muco so rekli še, da je že imela leglo, pa sta do zdaj preživela dva njena mladiča. Mah....

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne avg 14, 2016 3:07 pm

Rozika, ce takrat niste ujeli popolnoma vsake samice, ste samo pripopal obliz na strelno rano. Pa tudi ce ste takrat ujeli vse, je moja lokacija dokaz, da ce nisi res skoz na terenu, in oprezas za novimi padalci, pade vse nazaj v kaos. 2014 sem polovila vse kar leze in gre, in zdaj se vedno letno polovim vsaj nekaj novih zavrzencev. Ce jih nebi,..., no ja, vsi predobro poznamo statistiko hitrosti razmnozevanja macje populacije, tudi ce zasnes s samo eno nepostimano samico.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne avg 14, 2016 4:35 pm

Sem prišla v stik z drugo hraniteljico. Ljudje so tam zelo hudobni kar se tiče hranjenja, hranijo pozno zvečer na skrivaj in zato niso toliko ziher glede števila mačk. Grejo v akcijo. :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne avg 14, 2016 5:00 pm

Obstaja kakšen letak "Zakaj je pomembno hraniti/nadzorovati prostoživeče mačke"? Da se notri napiše o s/k, itd.? Bi znal kdo to sestaviti pa da se malo po medijih razpošlje? Se mi zdi da ljudje trenutno mislijo samo, da s tem povzročaš večje število mačk. :dash:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne avg 14, 2016 5:01 pm

Se jst nisem ziher koliko mack je obcasno na mojih lokacijah. Pa par "mojih" divjack sem srecala tudi 4km stran od mesta hranjenja. Polovila sem jih ze toliko, in nekatere ki pridejo jest tako poredko, ali ob takih norih urah, da vcasih sedim v bljizini skled do dveh zjutraj, in opazujem za neoznacenimi usesi. Ni osnovne sanse da bi zdajle iz glave vedela povedat tocno koliko jih je vseh, niti kdo bo prisel jest danes zvecer ko bom nesla hrano.

Ni druge kot ves cas opazovat usesa. In ce je dvom, odlov.

Obstaja pa cela knjizica o prostozivecih mackah in njihovi oskrbi. Jo dobis na veterini MH
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne avg 14, 2016 8:56 pm

rozika je napisal/-a:Obstaja kakšen letak "Zakaj je pomembno hraniti/nadzorovati prostoživeče mačke"?

Tule je marsikaj pojasnjeno, tiskana verzija je - kakor je povedala Sorcerer - dostopna na veterini http://www.macjahisa.si/files/prostozivece-macke.pdf
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov