Nudim / iščem / kupim / podarim

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 27, 2011 11:57 am

Re: Nudim / iščem / kupim / podarim

sarajst je napisal/-a:Hej punce!
V Mariboru ena puna nujno potrebuje živolovko za odlov nekih muc ki jih imajo namen pomorit sicer (če sem prav razumela). Mariborsko zvetišče ima ful preveč gužve in je baje cel seznam ljudi ki potrebujejo živolovke. Ali morda katera od vas ve kje bi se v čimkrajšem času dalo dobit kakšno živolovko na izposojo?

Kaj pa če kontaktiraš heleno?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 27, 2011 12:01 pm

sarajst je napisal/-a:Hej punce!
V Mariboru ena puna nujno potrebuje živolovko za odlov nekih muc ki jih imajo namen pomorit sicer (če sem prav razumela). Mariborsko zvetišče ima ful preveč gužve in je baje cel seznam ljudi ki potrebujejo živolovke. Ali morda katera od vas ve kje bi se v čimkrajšem času dalo dobit kakšno živolovko na izposojo?

Kaj bo pa potem z mucami, ko/če jih polovi? In kakšne muce so to? Odrasle prostoživečke, mladiči prostoživečk, odvržene?

edit: Pa drugič takšna vprašanja zastavi v primernejši temi (npr. pri prostoživečkah), v to zaidejo tisti, ki kaj podarjajo, kupujejo...
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Sr jul 27, 2011 12:04 pm

:O pomorit??? :O Kako to misliš pomorit???
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: ljubljana

Odgovor Sr jul 27, 2011 1:24 pm

ne vem čisto ozadja zgodbe. Baje da jih morijo na zelo grd način. to s punce ki se aktivno ukvarjajo s to problematiko na štajerskem koncu in bodo že vedele kaj z mucami potem naredit ko jih polovijo.

Številko mačje hiše sem jim že posredovala tako da se bodo obrnile tudi na heleno jaz pa sem tako informativno še tu vprašala če bi slučajno kateraimela za posodit.

V to temo sem šla ker je tudi beseda iščem zraven in se mi zdi da čisto spada sem in niti ne vem za kakšne muce gre. ta forum že kar poznam in se mi je zdelo dat objavo pač najbolj primerno v to temo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 27, 2011 1:43 pm

sarajst, to, da iščeš živolovko, je še najmanj pomembno.
Je nekako za pričakovat, da nas bo ob omenjanju pomora mačk še kaj drugega zanimalo.
Kar tako malo mimogrede omenit kazniva dejanja, brez poznavanja ozadja in cele zgodbe, ne gre. Tudi težko bi kdo na tak način posodil živolovko, če se ne ve, kaj bo s potencialnimi kršitelji, pa z mačkami... Zato sem ti priporočila drugo temo.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr jul 27, 2011 1:46 pm

oh...
raje ne bom več pisala nič sem-ker je vedno kaj narobe....
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 27, 2011 1:48 pm

:O Kaj pa naj bi bilo narobe? Ti si nekaj napisala, mene pa še kaj več zanima in sem vprašala, kar me zanima.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 27, 2011 1:50 pm

ti piši, vendar piši bolj natančno, kadar se gre za take primere pa sploh. V teh primerih je potrebna policija, ne pa živolovka. In rekla-kazala sitem je tudi bolj na hojladri, naj dekleta ali dajo točne informacije, kaj, zakaj in kako, ali pa pišejo same.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 27, 2011 1:53 pm

bodmo angelčki, mal naj zagrozijo z ne vem čim, mi pa v svojem prostem času, s svojim bencinom, vso svojo opremo letmo hitro na drug konec slovenije odrešit mačke, ki jih bo ne vem kdo na vem kdaj ne vem kako mogoče pomoril. Mah,...nekaterim pa ni prav nič jasno, pa bolj razlagamo takele stvari.

V primeru, da kdo grozi s pomorom mačk, se pokliče Policijo in Vurs. Navede za koga in za kaj se gre in če se da spremlja primer.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr jul 27, 2011 2:05 pm

ne obračajte besed ker nisem rekla da morate vi kamorkoli letet. sploh pa niste edini angelčki na tem svetu. tudi drugi se trudimo po svojih najboljših močeh. dejte me dol s foruma tole je že too much!
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ptuj

Odgovor Sr jul 27, 2011 2:08 pm

Sarajst, malo pretiravaš... Punce so samo vprašale kaj in kako in mislim, da ni težko napisati, kaj bo potem?
Poleg tega me nekaj zanima.. ko se registrirate tukaj, sploh berete pravila? Uporabnikov se tukaj ne briše, kolikor sem si zadevo zapomnila..
in menda bi morali mi skupaj držati, ne pa se delati užaljene in se kregati brezveze..
Tudi tigri, tudi črni, tudi tisti in takšni so lahko posebni. Skozi naše oči, skozi naše srce. <3

http://mojizakladi.blogspot.com/
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 27, 2011 2:10 pm

sarajst je napisal/-a:oh...
raje ne bom več pisala nič sem-ker je vedno kaj narobe....

Zna bit, da si tole malce preveč osebno vzela. Meni se vsi radarji v tenutku vklopijo, če kje kdo omeni poboje, pomore in podobno. Če bi jaz isakala živolovko za nekoga, bi ga zagotovo vprašala o kakšnih pomorih govori.
Nič slabega ni vprašat kaj, kadar se omenja pa nezakonita ali celo kazniva dejanja, je pa dobro vedet in napisat več. Živali se namreč pri nas ne sme več pobijat in povsem logično je, da koga zanima ali se ob takih grožnjah ukrepa.

In mogoče bi v temi o prostoživečkah res kdo prej videl prošnjo za živolovko kot tukaj.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 27, 2011 2:14 pm

sarajst je napisal/-a:ne obračajte besed ker nisem rekla da morate vi kamorkoli letet. sploh pa niste edini angelčki na tem svetu. tudi drugi se trudimo po svojih najboljših močeh. dejte me dol s foruma tole je že too much!

:O kdo je rekel, da smo kakšni angelčki, nisi razumela kaj sem ti hotla povedat. Bognedaj, da bi meni kdo angelček rekel, meni je takšno reševanje teh in drugih "angelčkov""čisto škodljivo za vse, v končni fazi tudi za živali. Skuliraj se malo no, saj te bo razneslo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 27, 2011 2:14 pm

Dol s foruma te ne moremo dat, ne prijaviš se več in to je to.
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr jul 27, 2011 2:18 pm

Tud meni nič jasno, zakaj zdaj tole saj pa ni noben nič takega rekel... :timeout:
Drugače pa živolovke se dobi na Gmajnicah v Ljubljani, kavcija je 100€, ki ti jih, ko vrneš živolovko, vrnejo. Za druge kraje pa ne bi vedela. ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 27, 2011 2:22 pm

sarajst je napisal/-a:ne obračajte besed ker nisem rekla da morate vi kamorkoli letet. sploh pa niste edini angelčki na tem svetu. tudi drugi se trudimo po svojih najboljših močeh. dejte me dol s foruma tole je že too much!

Si upam rečt, da si angelčke narobe razumela. Gre za reševalski pristop k problemu, da se prileti na vrat na nos rešit živali, ne ukrepa pa se kot bi se moralo, kadar bi se moralo.
Vsak ki se trudi, prispeva svoj delček k temu, da bi bilo kdaj boljše. In vsak se kdaj zmoti, napačno oceni situacijo, na kaj pozabi. Na nekatere reči je pač treba opozorit, ker se lahko s pozabljanjem na njih dela velika škoda. Mučenje in pobijanje živali je kaznivo dejanje, in če kdo grozi, da bo tako ali drugače pomoril živali, imamo za to ustrezne instituticije - policijo in VURS. Prej, ko si bomo vsi to zapomnili, prej, ko nam bo postal pogojni reflekst pomislit na policijo in VURS ob takih kršitvah, več bo šans, da bo kdaj boljše. Mi smo spomnili tebe, ti boš spomnila naslednjič druge. Temu se reče mreženje. Ne vemo in ne znamo vsi vsega, vsi se učimo. In s spraševanjem in poslušanjem zvemo marsikaj mimogrede :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 27, 2011 2:34 pm

1. Glede na to, da se kar naprej pozablja: živolovka je past, njeno posedovanje (ali uporaba) je možno samo pod določenimi pogoji. Če naletiš na zaj**** inšpektorja, ti jo lahko tudi odvzame.

2. Selitev prostoživečih mačk, ker nekdo grozi, je prav tako škodljiva. Mačke se znajdejo v svojem okolju, ni pa nujno, da se bodo tudi drugod. Če nekdo grozi s kaznivim dejanjem, se pač pokliče policijo in inšpektorje, ne pa polovi mačke in seli drugam (sklepam, da je bil to namen izposoje živolovke)

Ne vem, čemu užaljenost. Tudi jaz zaslišim človeka o namenu odlova, izkušnjah in situaciji, če mi nekdo povpraša za živolovko. Taka vprašanja so namenjena temu, da se zaščiti interese mačk. Menda je vsem jasno, da je živolovka v napačnih rokah hudo nevarna za mačke.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 27, 2011 2:45 pm

Loviti z živolovko brez, da imaš za to opravljen tečaj za oskrbnika je tudi prekršek, za katerega si lahko kaznovan. Prav tako mora biti o tem obveščeno tudi pristojno zavetišče.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr jul 27, 2011 2:49 pm

je obveščeno. tukaj se gre za mačko ne pa za karkoli drugega.
zdej pa grem. Čau
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 27, 2011 2:58 pm

Če je obveščeno, bo verjetno izvršilo tudi odlov ali ga vsaj nadzorovalo, vsaj moralo bi biti tako. Ne, nikoli se ne gre samo za eno, tisto in edino mačko. vedno je potrebno gledat še na druge vidike takega ali onakega "reševanja". Mislim, da sploh ne kapiraš, kaj bi ti radi tukaj povedati in dopovedali.

Še enkrat: če se izve za grožnje s pomorom ali že izvršenim pomorom mačk je za to edini pravilni naslov Policija in Vurs.

Vsako dejmo jih na hitr nekam spravit, nima prav nobenega smisla, celo nasprotno je to prav gotovo delovanje v škodo živalim in v potuho kretenom.
Mačko se bo prestavilo nekam, kjer se zna skoraj zagotovo zgodit, da ne bo preživela, ker ne pozna okolja, na njeno mesto bo v okolje prišla nova mačka/e, ki bo ravno tako pomorjena, storilec pa se vam bo v glavo režal.
naj ga pridejo zaslišat s Policije in Vursa, se mu bodo hlače vsaj malo zatresle in bo hudičevo premisli, preden bo kaj takšnega izjavil in/ali naredil.
verjemi, govorim na podlagi izkušenj.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 29 gostov