udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 2967
Pridružen: Pe okt 15, 2010 2:07 pm
Re: Kaj bo danes za kosilo/recepti...

Moderator: andreja
			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 2967
Pridružen: Pe okt 15, 2010 2:07 pm

			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 2967
Pridružen: Pe okt 15, 2010 2:07 pm
  
 
  Razrežemo. Pečemo na 150 stopinj. Čas je odvisen od debeline testa, 20-30 minut, pečemo toliko da je videti vse pečeno.  
  Shladimo in prelijemo z mešanico vode in sladkorja.
			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 21921
Pridružen: So sep 17, 2011 5:37 pm
 . V preliv (agdo) vkuham pa še med (za vegansko namesto čebeljega uporabim regratovega  
)  in kakšno limono. Pa redko mi uspe v tako kratkem času speč  
 , običajno kar čakam, da je cela baklava lepo rjava  
 . Potem pa še čakanje, da se shladi, nakar navalimo. Sestrica ima naslednji teden rojstni dan, pa si je zaželela baklavo (odkar sem jo lanskega avgusta prvič spekla, je njen zvesti fan  
 ), tako da bo tale kokosova varianta kmalu preizkušena  
 . Potem pa pride na vrsto Helena, če ji je prav ali ne  
 
			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 7013
Pridružen: Po feb 07, 2011 7:24 am
Bela šapa je napisal/-a: med (za vegansko namesto čebeljega uporabim regratovega
			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 21947
Pridružen: Pe avg 13, 2010 2:52 pm
rozika je napisal/-a:No ne bo škodilo če napišem cel postopek, potem pa marš pečt za Heleno!![]()
![]()
Nadev: 200g lešnikov/mandeljev/orehov, 50g rjavega sladkorja, cimet, vanilija.
Za mastiti plasti: 250g kokosovega olja.
10 plasti testa.
Preliv: voda in sladkor v razmerju 2:1, plus vanilija.
Namastimo pekač, dodamo dve plesti (vsako posebaj namastimo), nadev, dve plasti testa itd. do konca, na vrhu damo 4 plasti testa. Kokosovo olje je bolj lahko za prebavo, tako da brez slabe vesti pri uporabi.Razrežemo. Pečemo na 150 stopinj. Čas je odvisen od debeline testa, 20-30 minut, pečemo toliko da je videti vse pečeno.
Shladimo in prelijemo z mešanico vode in sladkorja.
Ima pa sigurno kdo še drugačen recept.
  
  
			        čvekava papiga
			        
			        
			    
Prispevkov: 266
Pridružen: So feb 26, 2011 9:44 am
 ...no saj ni tezek  
 .
			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 2618
Pridružen: Ne jan 22, 2012 12:56 pm
Mačja mama je napisal/-a:Kako pa to zgleda? kaj točno od regrata je not v medu? in kako ga naredijo?
			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 2967
Pridružen: Pe okt 15, 2010 2:07 pm

			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 21921
Pridružen: So sep 17, 2011 5:37 pm
 ) se pa tako napoji, je pa res, da mora odstat svoje - vsaj čez noč.
			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 2967
Pridružen: Pe okt 15, 2010 2:07 pm
			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 15063
Pridružen: Ne avg 15, 2010 12:11 pm
  
  
 in to o baklavi  
  
  
			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 2967
Pridružen: Pe okt 15, 2010 2:07 pm
  
			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 5409
Pridružen: So apr 30, 2011 6:51 am
 
 
			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 8094
Pridružen: Ne sep 26, 2010 1:29 pm

			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 2967
Pridružen: Pe okt 15, 2010 2:07 pm
			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 8094
Pridružen: Ne sep 26, 2010 1:29 pm
 Bom morala kdaj kako manj sladko probat. 
			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 2967
Pridružen: Pe okt 15, 2010 2:07 pm
  Se jih uporablja kot blitvo, baje imajo v sebi še več hranil kot plod.
			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 2400
Pridružen: Če sep 23, 2010 6:42 pm
			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 3216
Pridružen: Pe jun 10, 2011 7:43 am

			        udomačen tiger
			        
			        
			    
Prispevkov: 1860
Pridružen: Sr nov 17, 2010 9:58 pm
 kisla smetana z zelišči-bučke-mali pardižnik-feferončki z olivnim oljem pečeno v pečici. pa malo bazilike-čilija.Evo pa smo kuhali je pasalo ker se je tako fino shladilo 
 Vinček cabernet sauvignon pa pijemo še zdaj  
Vrni se na Zabava, čvekanje, šale
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov