Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 25, 2011 12:11 pm

Re: Daj si duška

na podlagi česa pa naj bi bili njihovi? So ji pokazali papir o tem, kako jih je bivši lastnik prepisal na njih? Ali verjemete vsakemu vetu čisto vse na besedo, zato ker ima dr.vet.med za svojim imenom napisano?
mah..........žalostna čist.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 25, 2011 12:12 pm

A se da sploh še kaj narediti? :( :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 25, 2011 12:18 pm

da ne bom več smetila foruma s tem: z veterinarjem sem zmenjena, da sva na vezi, menda jih lahko pridem pogledat kadar hočem. in bom težila za komplet oskrbo preden grejo v nov dom. iz pogovora z njim sem dojela, da sicer zagovarja zunanje bivanje, ampak kar se pa tiče s/k je pa odločen, da se to poštima čimprej (ne tista fora da more met maca ene mladiče prej). mogoče bojo pa res vse poštimal, če jim bo kdo skoz za vratom visel. mogoče sem naivna, ampak razumite da to počnem prvič.
pa ni rekla pola, naj jih vrnem, ampak sva se skupaj sporazumele. na nikogar ne kažem s prstom.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Po jul 25, 2011 12:22 pm

Ma to je full zoprna situacija. Nekaj ljudi ne more prevzet nase odgovornost namesto vseh, ki bi jo morali.
Mislim... :dash: mamo predpise, mamo zavetišča, mamo protokole, pa se je v korist živali treba vsemu izognit... pa če to ni en absurden gordijski vozel :dash:

Jaz se po eni strani strinjam s polo, da naj prevzamejo odgovornost, ampak tako kot je to treba nardit, po drugi strani pa razumem situacijo, ko imaš mačke, ki jih imaš v rokah in možnost poskrbet zanje, pa jih moraš vrnit v neznano situacijo z dvomljivo prihodnostjo. Ampak tole je res absurd, da je treba delat ovinke okoli tistih, ki so tukaj zato, da pomagajo in rešujejo take situacije... :dash:

V bistvu bi pa za dolgoročne koristi bilo treba zahtevat najmanj dosledno upoštevanje predpisov... mah... :dash:
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 25, 2011 12:31 pm

kozmopolitanka je napisal/-a:da ne bom več smetila foruma s tem: z veterinarjem sem zmenjena, da sva na vezi, menda jih lahko pridem pogledat kadar hočem. in bom težila za komplet oskrbo preden grejo v nov dom. iz pogovora z njim sem dojela, da sicer zagovarja zunanje bivanje, ampak kar se pa tiče s/k je pa odločen, da se to poštima čimprej (ne tista fora da more met maca ene mladiče prej). mogoče bojo pa res vse poštimal, če jim bo kdo skoz za vratom visel. mogoče sem naivna, ampak razumite da to počnem prvič.
pa ni rekla pola, naj jih vrnem, ampak sva se skupaj sporazumele. na nikogar ne kažem s prstom.

??
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 25, 2011 3:47 pm

Saj ni res pa je
Prašam danes našega Martinčka v vrtcu, če je kdaj že probal jest meso, ker je ostalim razlagal in prepovedoval da jedo meso, pa mi odgovori poba star 4 leta, da ne da njegova mami pravi da če ješ meso postaneš alergičen na sladkarije, pa vodo, pa sokove :dash: :O :crazy: aja pa za kosilo smo meli makarončke z bolonsko omako.
Poleg tega sem bila danes sama z 10imi otroci in sem en mičken takole :crazy:
pa en mičken takole
Slika
pa še indijanski teden imamo in smo danes izdelovali perjanice in sta se mi dva s šakrjami začela sabljat :dash: sem ju poslala k tahudi taršici na enourno prevzgojo :blush:
zdej grem pa še na razprodaje :angel: :truce: 8)
Dogs have owners, cats have staff

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 25, 2011 3:55 pm

Tale veterinar iz Tenetiš je meni čisti šalabajzer, tako kot je Slavica rekla, manjšega od krave preč od njega. Sploh pa dvomim da se spozna na zgodnjo S/K, mucki so trenutno še ful majhni, zunaj je pa zadnje dni v Kranju prekleto mraz. :( Sicer so pod streho, toplo pa ni. Kar se hrane tiče je mami muci dajal Hills brikete, katere pa ne vem, prepoznala sem jih samo po obliki. Ni pa situacija tamle v tistem koncu nič rožnata. Precej let nazaj se je k moji babi (ki živi na drugem koncu ceste za gozdom - Letenice) "zatekla" mama muc s tremi mladiči. Na mojo žalost so vsi mački (skupaj s staro sosedovo) v roku pol leta izginili, še predno bi jaz in mami babico prepričali za S/K. V tem koncu na srečo mačk ni več, razen sosedovega samca, ki je po besedah dedka porihtan. Zato me iskreno povedano malo skrbi kaj bo s tistimi malimi kepicami, ker je to le vas. :negative:

Sicer razumem kako je težko, ko te en takole skoraj napade, da si mu mačke vzel, čeprav niso njegove. Pa nekako ne razumem, da jih veterinar pušča zunaj, kljub zagovarjanju zunanjega življenja. Zadaj je en kup gajb in umazanije ter desk, trenutno je 17 stopinj.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 25, 2011 3:57 pm

Pa če naj bi bili stari šele 3 tedne... :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po jul 25, 2011 4:10 pm

A veste, ko vidiš na internetu kako kroži zgodba o žalostnem pogledu nekega kužka na podarimo.si.. In ker imaš že vsega dosti preveriš kaj je na tem.. Tip na drugi strani slušalke ti pove, da pes ni cepljen ni čipiran in se mu to še prav smešno zdi.. Ti se zadržuješ, da ga ne bi kar takoj napizdil.. Za konec vprašaš še za naslov, kamor bi ga lahko "prišel pogledat", dobiš popoln naslov in ti z veseljem pove še, da ga oddaja, ker "hoče baba večiga psa".. Ti odložiš slušalko, se pomiriš in si rečeš (v nedeljo zvečer) jutri zjutraj napišem prijavo in bomo videli kdo se bo zadnji smejal in se mu bo zdelo smešno, da je mali kužek naprekratki ketni z zatezno ovratnico..

Zjutraj malo manj razpizden napišeš prijavo na VURS, skoraj že pošlješ pa si vmes rečeš še bom malo počekiral še fb in zagledaš na prvi strani zloglasnega društva številne samohvale kako je kuža rešen in v novem domu, poudarijo da ni cepljen in čipiran, ampak brez skrbi, saj bo :dash: :dash: (nekoč)..

Najprej se zabuljiš v ekran in enostavno ne moreš verjeti.. Nato pa ugotoviš z žalostjo v srcu, da sicer je dotični kuža res "rešen", ampak bo na njegovo mizerno mesto prišel nov revež.. Ali je bilo res tega treba za 3 huraje na fb, namesto, da bi tega gospoda prej prijavili in se zmenili z VURSOM, da gre pes po odvzemu v njihove roke, če že ne pustijo, da bi kdo drug sistematično pristopil k temu??!!! :girlsad: :'(
To err is human, but to get even? THAT is divine.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 25, 2011 4:18 pm

Šiva :praising:

Sem včeraj brala o tem na FB in komentirala samo toliko, da sem omenila, da bi lahko kdaj kdo kakšno prijavo spisal! Glede na to koliko je teh revežev na podarimo.si, me res jezi to "herojsko reševanje", če je to le kaplja v morje in na dolgi rok nič ne spremeni. Zdaj sem pa še bolj jezna, ko vidim, da si se ti tega lotila na prav način, pa so te kratko povedano za*ebali...

No, lepo da je kuža zdaj na boljšem, samo vseeno ni to pravi način. :negative:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 25, 2011 4:44 pm

O lej no še ena, ki teži s to trapasto birokracijo in zakanodajo, ko je treba vendar psička rešit. A veš od tvojih zakonov kuža nima nobene koristi! A ti tega ni še nobeden povedal, al kaj? :O
Ti si tudi za prijavit. Kul, mi vsaj dolgčas ne bo in ne bom edina prijavljena :lol:

Samo če mi še kdo namigne kiro je zdej to najbolj zloglasno društvo bom tudi vesela, da mi ne bo treba živet v nevednosti.
In ja, nekako bo treba tudi rešitelje na mesto postavit, da bi mele živali lahko kaj upanja na izboljšanje stanja. Ker eni si nikakor ne dajo dopovedat, da je treba videt malo dlje od svojega nosu... :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 25, 2011 4:53 pm

AA bi rekla.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 25, 2011 5:06 pm

..... :dash: :dash: :dash: o đizs .... :dash: :dash: :dash: .... samo 10 smajlijev, a ne? :dash:

Al pa če bi tisti, ki so "specializirani" za pomoč živalim sveta in niso sposobni ene (kvazi) mačke v naše zavetišče spravit, ostali pri svoji specializaciji... :dash:

Eh... sej bojo čez par mescev rešili še naslednjega, pa naslednjega, pa naslednjega.... :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 25, 2011 5:12 pm

:dash: A to je slučajno Beni? :fool: :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 25, 2011 5:14 pm

Tisti, ki je srečen s prekrasno novo lastnico.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 25, 2011 5:22 pm

Ja, sem dojela.... :dash: :fool:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Po jul 25, 2011 5:36 pm

Beni, ja. In AA :devil: . Mah, ja očitno pri nas v Lajki ne znamo s temi stvarmi al kaj in bi morali pa čekirat ta oglasnik in vzet vsakega z žalostnimi učki, kljub temu, da ni ne cepljen in nečipiran, zatezna ovratnica na prekratki verigi.. Ampak ja.. Se bomo naslednjič potrudili, da bomo urgirali še hitreje kot AA in jim kar še tanovega psa pripeljali, zakaj pa ne :dash: :dash: .
To err is human, but to get even? THAT is divine.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 25, 2011 5:40 pm

:good:

:fool: :dash:

jaz grem pa počasi lahko šoldke zbirat in štet, ki me bo ziher kakšna tetka spet hotla kaznovat, pa je najboljše, da že kar zdej mošnjiček začnem pripravljat, da ne bo pol, ko bo vse naenkrat, prehud šok :lol:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 25, 2011 5:41 pm

Me neki zanima, če prav razmišljam...

37. člen

(bivalni prostor)

(1) Mačka mora imeti zagotovljen bivalni prostor, ki ji zagotavlja zaščito pred padavinami, vetrom, mrazom in sončno pripeko in pred napadi drugih živali.

Ne vem, če veterinar skrbi za tele stvari, pri tistih 1+4 mucah, če so samo pod streho, pot do tja je pa odprta? Pa a je 14 stopinj zjutraj sploh tretirano kot mraz?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jul 25, 2011 5:48 pm

Hja... odvisno, žal bi pa točen odgovor lahko dal le uradni veterinar...
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 32 gostov