Cats je napisal/-a:Pri mafinih je štos v tem, da je suhe zadeve treba mešat posebej, mokre posebej, in na koncu ju združit na hitro, tudi brez mikserja, samo z žlico, če le gre. Ker če ne, oziroma če miksamo predolgo, niso več sočni in postanejo neužitni.
Jap, jap, to je v bistvu edini "pekovski prijem" pri delanju muffinov
Pa ne mešati do gladkega, tiste, ki vam pridejo muffini trdi in neužitni. Zmešaš z velikimi mešljaji žlice, mešaš čimmanj, tako da ostane še kaj moke vidne v masi, nikoli ne razmešaš mokrih in suhih sestavin v gladko zmes. Posebno pa ne z mešalnikom, vedno na roko, z žlico, ne z metlico.
Potem daš takoj v posodice in v pečico, mase nikoli ne pustiš stati, ker bo spet neužitno vse skupaj. Mase v posodicah ne ravnaš.
Pa dober tek
