Daj si duška

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Ne jun 19, 2011 1:29 pm

Re: Daj si duška

Se tudi jaz strinjam z visinnox, dobro napisano. :) Treba se je kontrolirat, ampak kljub temu je vsak že kdaj v afektu jeze in občutku nemoči izrekel kaj žolčnega, česar v resnici ni mislil in s tem prizadel drugega. Kdor pravi, da ni, sam sebi laže. Zdaj nekoga na veliko obsojat zaradi enega v afektu napisanega žolčnega komentarja, se meni zdi brezveze... ...Tudi kitajski pregovor pravi, da besede same še nikoli niso riža skuhale. Mislim, da so dejanja tista, ki štejejo, jezik ima pa vsak bolj ali manj dolg.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 19, 2011 1:31 pm

Ja, ampak zapisane besede, vsaka posebej, oblikujejo naslednjo generacijo. Če verjamete ali ne.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 19, 2011 1:43 pm

Penny je napisal/-a:Mislim, da so dejanja tista, ki štejejo, jezik ima pa vsak bolj ali manj dolg.

Se ne strinjam.

Besede imajo še kako velik pomen, predsem ko govorimo o javni besedi, ki kroji celotne diskurze o neki tematiki / skupini ljudi / živalovarstvu itd.

Zato pa je sovražni govor tako problematičen, čeprav sploh ni nujno, da večina "širilcev" sovražnega govora kadarkoli prestopi iz govora v sovražno akcijo.

In tudi - ne moremo hkrati zagovarjati pravne države in javno vpiti "zob za zob".
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 19, 2011 1:49 pm

Skuiki, podpis.
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne jun 19, 2011 2:04 pm

Skuiki in Vixen, se strinjam. Če ves čas poslušaš sovražni govor, ti to postane nekaj normalnega. Jaz pa ne želim, da bi moji otroci živeli v svetu, kjer bi bilo to normalno. In potem je samo vprašanje časa, da se najde nekdo (ja, otroci so najbolj "dojemljivi"), ki naredi naslednji korak in preide od besed k dejanjem. Kadar preletim kakšen drug forum, kakšno politično debato, kakšne komentarje pod članki na portalih z novicami, se čudim, da se ob vsem sovraštvom, ki se tam razliva, to še ni zgodilo. Je pa po mojem mnenju samo vprašanje časa, kdaj se bo.
"You can't help that. We're all mad here." - The Cheshire Cat from Alice in Wonderland

nevidna bolha
nevidna bolha

Odgovor Ne jun 19, 2011 2:09 pm

Ja, sploh pa ne gre le za en nepremišljen komentar, ampak se tole dogaja... količinsko. Jaz sem že večkrat prenehala spremljat kakšno temo na forumu, ker sem se ob vseh teh besedah, mislih in izraženih negativnih občutkih začela počutiti slabo, neprijetno, prazno (pa sem odrasla :rolleyes: ). Zaradi množične reakcije. Ko se nabere toliko gneva (kot je že omenila taperverčki na prejšnji strani), vpliva to slej ko prej na počutje in energijo vseh nas. In tudi skrbnice in njenega revčka.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 19, 2011 2:11 pm

sansa, saj se dogaja. Otrok, ki ves čas bere, da bi nekdo nekomu "vrat zavil, ude potrgal, nož zaril v srce itd." ob nepravilni vzgoji hitro kaj takega naredi prvemu mačku, ki pride mimo. Dolžnost staršev je, da otrokom preprečijo dostop do neta oz. do strani, kjer se pojavlja sovražni govor. Super, ampak jaz mojemu sinu (ko bo znal brat) res ne bi rada preprečila dostopa do tega foruma, ker pač želim, da ima prave informacije. In med "prave informacije" seveda nikakor ne morem štet tega, da je treba komurkoli "noge rezat, vrat zavit" itd.).
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 19, 2011 2:18 pm

ker pojma nimam zakaj se gre bom malo OT :girlblush:
duško... meni se že cel dan tako spi in še nimam ideje kako zdržat do polnoči da si lahko talente do konca pogledamm :dash:
Dogs have owners, cats have staff
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor Ne jun 19, 2011 2:59 pm

Vixen je napisal/-a:Ja, ampak zapisane besede, vsaka posebej, oblikujejo naslednjo generacijo. Če verjamete ali ne.

Saj poznamo zgodbo med očetom in sinom ter žeblji in ograjo... In to je to - izrečena beseda pusti lahko veliko "luknjo" pri nekom, ne glede na to, koliko se potem opravičujemo, zapisana pa prav tako.

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 19, 2011 3:00 pm

Mene pa kar se otrok tiče bolj skrbi stanje v šolah.

Sovražni govor, če si mu priča, lahko že otroku obrazložiš, ga podučiš. To kaj vse se dogaja med vrstniki pa ne vidiš. In ti so ponavadi veliko bolj kruti verbalno in te bolj zaznamujejo, kot pa nekdo ki bi nekoga "ubil", če otrok ve, da je to narobe.

Moj duško: ljudje, ki se vrivajo v vrsto. Tudi jaz čakam!
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Ne jun 19, 2011 3:11 pm

Didi je napisal/-a:ker pojma nimam zakaj se gre bom malo OT :girlblush:
duško... meni se že cel dan tako spi in še nimam ideje kako zdržat do polnoči da si lahko talente do konca pogledamm :dash:

Odspi zdaj par uric ;)

all je napisal/-a:Mene pa kar se otrok tiče bolj skrbi stanje v šolah.

Sovražni govor, če si mu priča, lahko že otroku obrazložiš, ga podučiš. To kaj vse se dogaja med vrstniki pa ne vidiš. In ti so ponavadi veliko bolj kruti verbalno in te bolj zaznamujejo, kot pa nekdo ki bi nekoga "ubil", če otrok ve, da je to narobe.

Moj duško: ljudje, ki se vrivajo v vrsto. Tudi jaz čakam!

Komunikacija med mladostniki/otroci (sploh najstniki) je porazna. Vsaka 3. beseda je ubou :(
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 19, 2011 3:17 pm

all je napisal/-a:Sovražni govor, če si mu priča, lahko že otroku obrazložiš, ga podučiš.

Ja, ampak na netu dejansko ne moreš biti vedno priča. Točno zato bi jaz rada, da ta forum (p)ostane tak, da ga bo klahko moj otrok bral brez mame, ki mu kuka čez ramo (ker ga v tem primeru itak ne bo hotel brat, kar bi bilo hudo škoda).

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 19, 2011 3:23 pm

Te generacije, ki so zdaj v SŠ so precej obupne, vsaj po mojih opažanjih. Nobene kulture ne poznajo. (Seveda to ne govorim za vse, ampak bolj splošno ciljam.)

So pa otroci že v vrtcih kruti, da o osnovni šoli ne govorim. Ko se spomnim za nazaj, pa ko se s fantom o tem pogovarjam, spomini niso vedno prijetni. Še bolj so bogi tisti, ki se brant ne znajo. Ker take svinjske stvari, ki sem jih jaz v OŠ slišala (namenjene meni, ali pa drugim), jih v SŠ nisem nikoli. Tisti, ki so pa še kakšnih fizičnih obračunavanj deležni, jim je pa še huje pomoje.

Vixen - te razumem in mislim ter upam, da bo tvoj mali forum lahko mirno prebiral. Jaz bi se bolj kakšnega facebook-a bala in drugih forumov.

Mogoče bo pa njegova generacija na splošno bolj ozaveščena in kulturna, pa bo nasploh stanje boljše. :angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 19, 2011 3:25 pm

Se strinjam s tistimi "tamiroljubnimi". Tudi meni gredo komentarji v stilu lomljenja nog, rezanja udov in ostalih domiselnih povračilnih ukrepov na živce. Sama večkrat občutim jezo, žalost, nemoč, vendar v maščevalnih mislih ali ukrepih ne najdem olajšanja in mislim, da jih tudi nikjer ne izražam.
Kar se mene tiče, bodo odslej v forumih, kjer sem moderator, uporabniki ob izražanju agresije opozorjeni.
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 19, 2011 3:30 pm

Mogoče bo pa njegova generacija na splošno bolj ozaveščena in kulturna, pa bo nasploh stanje boljše. :angel:

Se bojim, da so to samo pobožne misli, dokler vsi skupaj ne začnemo delati na tem. Vsak pri svojem otroku, seveda. In jaz kot starš in plačnik dostopa do neta mu lahko (hura za tehniko) dejansko omogočim, da bere samo tisto, kar je meni kul. 8)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Ne jun 19, 2011 4:07 pm

Ja, vsi rabimo ventil. Tudi jaz se skašljam mojemu čez mizo, pa kakšno grdo sem že rekla v afektu. Ampak treba se je zavedat, da tule zapisano ostane.

Meni je ob že tako žalostni zgodbi še bolj hudo, ko berem take komentarje.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ptuj

Odgovor Ne jun 19, 2011 5:19 pm

Srbija, res si lepa država, vendar si me spravila do joka. :girlsad: Koliko psov je bilo na cesti, koliko mladičkov, sploh nisem mogla zadržati solz. Zvečer je celo en prišel do mene, mi dal tačko, pa drugo tačko in se vlegel na hrbet. Seveda sem ga kot nora čohala, čeprav so drugi govorili, da nikoli ne vem kakšno bolezen ima, itd .. A je res tega treba? :girlsad:
Tudi tigri, tudi črni, tudi tisti in takšni so lahko posebni. Skozi naše oči, skozi naše srce. <3

http://mojizakladi.blogspot.com/
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Ne jun 19, 2011 7:12 pm

Duško poslušaj tole ...

Gledava Jallo (mačko) in se smejiva kako ji ušesa dol vleče od zaspanosti, ko leži na radiatorju zraven. Pohecam se tako, da ji dvignem glavo, da si od spredaj ogledava ta spuščena ušesa in Jalla nič. Spustim glavo in ji omahne dol. :O Dvignem glavo še enkrat in glava ji omahne. :O Dotaknem se jo še od strani in ona čisto mehka, neodzivna. :O Ko naredim še jaz paniko, Jalla zazeha in naju čukasto pogleda. :fool: Dejansko je tako trdno spala, da sploh 10s ni opazila ničesar. Meni pa je skoraj srce padlo ven. Sem se totalno ustrašila. :scare:
Za trenutkek sem dejansko mislila, da je umrla. :blush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne jun 19, 2011 7:12 pm

Moj včerajšnji duško ...
Sva šla v kino, za spremembo v dvorani celo nekaj ljudi (se nama je že zgodilo, da sva bila edina v dvorani, ja :lol: ). Za nama sedi par. Punca se prvih nekaj minut filma (ne predfilmov) priduša, da res rada hodi v kino. Res rada. Ko je film glasnejši, govori še malo bolj na glas :) Pa ni panike, ni bil nek hudo globok film, v kinu (po navadi) le nisi sam, ane ...
Čez čas pa zavoham nek smrad. Izvor nedoločljiv, čeprav se oziram okrog sebe. Nato spet en val smradu. Zagledam boso nogo na sosednjem naslanjalu za roke (torej ne na mojem, ampak še en sedež stran). Se obrnem okrog in noga izgine. Smrad tudi. Kmalu še hujši val smradu. Tokrat bosa noga na mojem naslanjalu za roke :bad: Se spet obrnem in končno je dečko pospravil svoje smrdljive tace do konca filma :bad:

No, vsaj film je bil v redu :)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor Ne jun 19, 2011 7:51 pm

Fuj, packon! :O :dash:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov