duševna hrana ali zakaj sem srečna

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Sr avg 29, 2012 10:14 pm

Re: duševna hrana ali zakaj sem srečna

Vixen je napisal/-a:I see your point. Sploh v povezavi z debato zadnjih dni - ali prijavljati vse kršitve ali samo nekatere...

Najbrž da odvisno. Jaz se nekako trudim držat principa, ki se ga držijo tudi v enem od uradov, kot so mi enkrat razložili - najprej probam več ali manj vljudno povedat in uredit sama (večinoma je to dovolj), če ne funkcionora povem malo manj vljudno (deluje pri večini preostalih zadev), pol pa načeloma ukrepam kako drugače. Odvisno za kaj gre, kaj je cilj in kako se ga še da doseči. In od teže kršitve, jasno. :) Tko - sem great believer in communication, nisem pa fanatik in sem tudi believer v druge ukrepe :)
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 29, 2012 10:20 pm

Leia je napisal/-a:http://greatergood.berkeley.edu/article/item/kindness_makes_you_happy_and_happiness_makes_you_kind

;)

Mhm... "Two recent studies suggest that giving to others makes us happy,..." eni od prodajanje tele mantre prav super dobro živijo... to tko "in general" žal ni za slovenčke. :( Se takoj kdo najde, ki zadevo zlorabi... :S Tale forum je bolj izjema, ki potrjuje pravilo, kot kaj drugega, se mi, žal, zdi...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 29, 2012 10:25 pm

:lol:
eh, sej lahko daješ tudi samo prijaznost. sem iskala en drug članek (pa ga ne najdem), v katerem so pa ugotovili, da če si prijazen do drugih in se tega tudi zavedaš, si sam srečnejši. to je pa po moje simpl pa niti ni tko zlo ranljivo. al kako?
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 29, 2012 10:33 pm

Ma kaj pa vem. Odvisno s kom imaš opravka. Včasih zna bit to čisto zgrešena investicija :D V bistvu sploh ni za tole temo, ampak prijaznosti v dananšnjem svetu ni ravno nekaj perspektivnega, kar bi zagotavljajo dolgoročen uspeh, in ker se prijaznost težko poje... mogoče pa jaz raje ne pripopam člankov, ki jih jaz berem. Vsaj v tole temo ne :D

Sicer gre pa baje tkole - Happiness is a Choice :) In načelom itak - prijaznost je :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr avg 29, 2012 10:36 pm

Evo, tkole nekako:

Slika

Slika pove več kot tisoč besed (še sploh, če so napisane na sliki in jih je manj kot 100 :D )

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 30, 2012 2:12 pm

fiorina hahaha, ja sej se strinjam...sam se mi pa zdi butast, da ni več nobene obzirnosti/uvidevnosti? al karkoli naj bi to bilo več.

Vixen jaaaa, katastrofa kok smo sumničavi... Jaz sem najprej to doživela na potovanju po Balkanu kjer so bili vsi neverjetno prijazni pa noben ni nč hotel od mene. Hm zihr ma kej za bregom a ne...no al pa tud ne in od takrat nisem več tok sumničava. :D

Kar se pa tiče prijaznosti in sreče je pa po moje tko, če si prijazen in si prijazen zaradi tega, ker hočeš bit in ne zaradi tega, ker hočeš kaj v zameno potem si teoretično res srečnejši - ne glede na to kako reagira druga stran.

Tista o cenjenju stvari, ki jih imaš je pa itaq najbl osnovna - pa kljub vsemu večina ljudi rabi, da se jim kaj zgodi potem šele znajo/znamo cenit malenkosti (al pa tud ne tok zlo malenkosti), ki jih imamo. Nekatere drži ta lekcija do konca življenja, nekateri rabijo vmes še kakšno, enih se pa žal nikoli ne prime in vedno jamrajo česa nimajo in nikoli ne cenijo tega kar imajo.
Sej včasih enostavno padeš v to eno kolesje življenja in se kr ne ustaviš, da bi pomislil kok ti je pravzaprav fajn...ampak jaz sem se kar navadila si v glavi preštet najmanj 5 stvari, ki jih cenim/za katere sem hvaležna vsak dan (baje bi blo fajn, da bi vsi imel tak dnevnik):

Na primer:

- za dobro in veliko porcijo turške kave ob pol osmih zjutraj
- da se dobro počutim
- bom imela danes frej popoldan
- cabernet shiraz :D
- ljudi okrog mene
:angel:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če avg 30, 2012 4:08 pm

:goodpost:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Ljubljana

Odgovor Če avg 30, 2012 4:48 pm

Res je :goodpost:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So sep 01, 2012 9:10 am

Ker je tole najbljižje temi za pohvale, bom napisala kar tukaj:

po 10 dneh raziskovanja deželice kot turistka, lahko samo rečem, da je slovenska turistična ponudba v veliki meri vrhunska. Ljudje, ne samo tisti v strežbi in neposredno povezani s turizmom, so prijazni, odprti in vedno pripravljeni pomagati, hrana je izjemno kvalitetna, kava odlična, stranišča pa so bila skoraj vedno brezhibno očiščena, tudi če katera starejšega datuma, ne glede na to, ali je šlo za gorsko kočo, gostilno/restavracijo ali bencinsko črpalko. :)

Ker sva s prijateljico obiskali tudi Avstrijo in Hrvaško, je slovenski nivo storitev še toliko bolj izstopal. Edina izjema glede ponudbe je bil Ptuj, ki žal postaja mesto duhov, ter Kamnik, kjer sva v kavarni na glavnem trgu doživeli teženje s strani lokalnih pijančkov, natakarici pa se ni zdelo vredno posredovati, da bi gostom zagotovila mir pri pitju kave (pa še stranišča so bila ogabna). V Kamnik tujcev v bodoče ne nameravam več voditi, v Ptuj pač še vedno.

Edini manjko sem opazila pri izboru spominkov; bogata ponudba na nivoju čokolade in izdelkov Sečoveljskih solin, veliko manjša na nivoju ostalih (prenosljivih in manj lomljivih) izdelkov, večinoma je šlo za kič, ki ga prodajajo pod "izdelki domačih oblikovalcev", v ponudbi v centru pa sem pogrešala proizvode tipa "izdelek z dodano vrednostjo" kot npr. sivkina mucka od Lajke, kjer gre izkupiček za živali.

Skratka, Slovenija je več kot presegla pričakovanja glede turistične ponudbe. :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Ne sep 02, 2012 10:56 pm

:goodpost:

:yeey: :yeey: :yeey: Ker sem šla mimo radarja in so me merli pa me NISO namerli, pa nisem v naprej vedela da tam stojijo :yeey:
In ker je z enim smotanim ježkom, ki je maširal naravnost po cesti namesto po pločniku (je ni prečkal, je kar v smeri vožnje hodil) vse okej in se je hipna odločitev, da je najboljše zapeljat "čez" njega izkazala za modro :yeey:
Fajn je vedet, da se še vedno lahko zaneseš na svoje instinkte in sploh ni fajn vanje podvomit! :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 03, 2012 8:12 am

sleepy je napisal/-a: :yeey: :yeey: :yeey: Ker sem šla mimo radarja in so me merli pa me NISO namerli, pa nisem v naprej vedela da tam stojijo :yeey:

Zdaj so pa še kazni znižali, tako da imaš dvojno veselje. :D :P
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 03, 2012 8:26 am

Ma nimam! Zdej sem manj prišparala :lol:
Pa pike se mi zdi so še kar iste... :S
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 03, 2012 8:36 am

Niso iste pike. Oz. iste so samo pri ekstremnih prekoračitvah, pri manjših so se pa tudi pike zmanjšale v primerjavi s prej.
Podpis: unaksojoenmesecnazajdvametrapredtablozakoncvrhnikenamerilioseminsedemdesetinjezatodobilatripikeintristoevrovkazni
nopolovičkastopetdestzdejbijopazaistiprekršekodneslabrezpikpavsennčneduška
:crazy:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 03, 2012 8:39 am

U, a res? :O kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul
:yeey: :yeey: :yeey: :yeey: :yeey: :yeey:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 03, 2012 8:43 am

KLIK
Evo prej 300eur+3pike, zdej bi dala pa 40eur+0pik. :shout:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 03, 2012 8:46 am

Aja, 68 sem vozila, ne 78. Torej bi ble še zmer iste pike, sam plačala bi malo manj. V coni 30 se najbl pozna razlika.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 03, 2012 9:04 am

Uf, jaz sem za 69km/h v coni 60 pred leti plačala okrog 2000 sit. Madona, se je podražilo od takrat. :O Še dobro, da od takrat delam fotosešne samo v drugih državah, kjer mi (zaenkrat) še nobenega albuma niso poslali domov.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 03, 2012 9:40 am

Jaz pa iz racionalno varnostnih razlogov (nočem bit špil frderber :D ) ne bom komentirala svoje morda domnevno kdaj tudi prehitre vožnje :D

taperverčki je napisal/-a:Aja, 68 sem vozila, ne 78. Torej bi ble še zmer iste pike, sam plačala bi malo manj. V coni 30 se najbl pozna razlika.

Eh na zdej... pokvarla si vse :S se mi je zdelo, da je prelepo, da bi bilo res :girlsad:
:P :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po sep 03, 2012 4:46 pm

ker sem malo muco, ki sem jo pred nekaj tedni dala sterilizirat in se nato noč in dan grizla, ker sem jo spustila nazaj ven, pravkar
videla na bližnjem travniku :yahoo: . Gospodična je kar zrasla, na travniku je čakala miško in je izgledala v kar dobrem stanju.
Je pa postala popolnoma divja, ne pusti bliže kot na 10 metrov. Porihtana je, naj samo začne prihajat jest, pa bom
čisto srečna :angel:
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr sep 05, 2012 3:09 pm

Ker sem pravkar dobila potrditev, da je 'cat in the flat - ok'
premor
'mjav, mjav, yes?'
yes
'ok ok'
:yahoo: