Zadeva: BRESKVE SO!
Pozdravljeni, prijatelji!
Najboljše vipavske breskve sorte VETERAN so v polnem zorenju. Zdaj je čas, da sadjarjem pokažete svojo solidarnost in jih naročite. Tako vi kot oni boste v plusu: sadjarji bodo pospravili svoj pridelek, vi pa boste jedli SLASTNO SADJE Z OKUSOM iz lokalnega okolja. Ta sorta je primerna tako za takojšnje uživanje kot za predelavo v sokove, marmelade, kompote, itd.
Vaše naročilo mi pošljite na mail
sadovi.narave@gmail.com in obvestila vas bom kje in kdaj jih boste lahko prevzeli (tisti, ki ste mi naročilo že poslali, ga ni potrebno pošiljati še enkrat, lahko pa ga potrdite).
Pomembno: Sadjarjev je več in imajo različne platoje, zato prihaja do odmika v kilaži sadja. Cena na kg breskev je enotna in sicer 1 eur/kg. V platojih pa je od 4 – 4,5 kg. Naroča se po platojih.
Breskve so iz integrirane pridelave, nekatere kmetije so v prehodu v ekološko kmetovanje. Letos so imeli v Vipavski dolini točo in so nekateri sadeži rahlo »popikani«, vendar enako slastni. Lahko se zgodi, da bo treba kakšno breskev malo obrezati, vendar je cena zelo ugodna, ker se na tržnicah po regijah tako sadje prodaja po 2 eur/kg, v Ljubljani in okolici pa dosega tudi 3 eur/kg.
Poleg breskev bodo sadjarji pripeljali tudi:
- Motni jabolčni sok iz sorte jonatan, brez dodanega sladkorja. Pakiran je po 5 l v embalaži bag-in-box, s pipico za točenje, cena je 7 eur.
- Zelo dober česen po ceni 8,5 eur/kg.
- Krompir po ceni 5 eur/10 kg.
Vse to bo na voljo na mestu prevzema v omejenih količinah.
Pošljite to sporočilo tudi svojim prijateljem, znancem, sodelavcem, sosedom... verjemite mi, tudi oni bodo z veseljem pojedli kakšno sočno breskev.
Naročila zbiram tudi za regije po Sloveniji... tja bomo platoje odpeljali, ko bo dovolj naročil.
KDOR PRVI PRIDE, PRVI MELJE
So(n)čen pozdrav,
Anita
P.s.: Prav vesela bom, če bom zaradi količine vaših naročil in usklajevanja dobav kakšno noč prebedela. Ko bomo sadjarjem polepšali sezono, si bom pa oddahnila. Časa za spanje ni, breskve zorijo... zdaj pa AKCIJA