Sesalci, frizure, vložki...skratka, babji čvek

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Prebold

Odgovor Sr jul 13, 2011 9:53 am

Re: Sesalci, frizure, vložki...skratka, babji čvek

Ne vem, če kaj veliko profitiraš s premično klimo... Kolikor sem gledala cene, so enake kot nekoliko cenejša stenska klima. Tako da je treba res premisliti, kaj se ti na dolgi rok bolj splača. Tudi pri nas bi klima (v stanovanju je že vse predpripravljeno zanjo), vendar tudi pri nas letos še ne bo "materiala" zanjo. In ko sem gledala mobilne klime, sem bila presenčena na d majhno razliko med njimi in stenskimi.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 13, 2011 10:05 am

Mja, samo moraš razumeti, da je pri nas glavna zunanja stena spomeniško zavarovana, tako da ven ne morem montirat ničesar ... Teoretično bi šlo, če bi jo vlekli na drugo stran stavbe, vendar pa to pomeni gromozanske stroške (ja, je bilo par predračunov narejenih :) ).
Saj bolj ko berem o izkušnjah, bolj mi je jasno, da je zelo malo uporabnikov zadovoljnih z njimi, ampak trenutno imamo v stanovanju ob 9ih zvečer 32 stopinj, tako da vidim samo še klimo, pa naj bo katera koli :D
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 13, 2011 10:13 am

Leia, vem da tega nočeš slišat, ampak iz prve roke :blush: ti povem, da je to stran vržen denar. Ker moraš imeti okno nekaj cm odprto, da ven napelješ topli zrak, ti vročina vdira nazaj v prostor. Ker ni zunanje enote, pomeni, da se vse dogaja v tisti škatli, ki jo imaš notri in je grozljivo glasno. Tudi če imaš ventilator na najmanjši jakosti, ne moreš delat zraven tega hrupa ma res čisto nič. Pa tudi piha čisto drugače kot "taprava" klima - se počutiš, kot da si cel čas na prepihu, ohladi se pa še vedno ne tok, ko bi pričakovala.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 13, 2011 10:26 am

jaz to že rada slišim ;) (no, razen tega, da je to iz prve roke ;) ) kdo drug se pritožuje :D ampak je menda iztuhtal način, kako montirati navadno klimo (jaz še vedno dvomim, da bo tako simpl, ker me še vedno skrbi postavitev zunanje enote ;) )
itak sem jaz že od začetka proti prenosni, ker je imela kolegica ful slabe izkušnje z njo ... samo saj pravim, pri 32 stopinjah zvečer pač nisi več posebej racionalno bitje ;)
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 13, 2011 3:09 pm

Moja nova pridobitev. :D
http://www.shrani.si/f/1X/9U/rVJ6ITJ/cevli.jpg Čevljem se reče FiveFingers, model treksport. V takih "čevljih" se hodi podobno kot da bi bila bosa. :)
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr jul 13, 2011 3:19 pm

oooo to sem pa tud jest gledala, da bi jih kupila :) za na kolo bi jih mela, samo so pa čist preveč dragi...
Luštni so, men so zelo všeč! :)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 13, 2011 3:22 pm

Moje osebo mnenje. Če pomislim koliko sem dajala vsako leto za draga čevlje in ortopedske vstavke (in gledala kako je bilo stanje vedno slabše), je tole poceni, pa še veliiiko več možnosti je da se bo stanje mojih podplatov vsaj malo popravilo, pri ortopedskih vstavkih tega ni pričakovati. Je pa to patent od vibram in ima dve leti garancije. :)
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr jul 13, 2011 3:35 pm

A si si jih zaradi platfusa kupila? Pa vložki ne pomagajo? Moj ima čist raven podplat in zunanje robove stopal (ne znam razložit) tako izbočene, da ga vsi čevlji žulijo, razen Crocsi, ki so dovolj široki... pa je ravno razmišljal, da bi si šel vložke delat... zoprna reč je platfus ja :girlsad: jaz ga nimam, hvalabogu.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 13, 2011 3:55 pm

SAMO NE VLOŽKOV, RES! Platfus nastane ker se mišice "polenijo". Ko imaš vstavke ratajo še bolj lene in se vse skupaj poslabša. Preizkušeno! Poleg platfusa imam sedaj še hallux valgus, nekateri zdravniki in jaz pravijo/mo da je hallux poslabšanje platfusa. Ortopedi in zdravniki pravijo "čim več hodi bos, da se mišice okrepijo". No, ti čevlji omogočajo skoraj boso hojo, mišice delujejo isto kot pri bosi hoji, samo ne pika te toliko. Kupila sem jih pri gospodu ki je imel tudi sam platfus in se mu je popravil. Kupila sem jih, ker se mi zdi po osmih letih platfusa in 4 letih haluksa, sprobanih xy število vložkov, prebrani literaturi itd. to rešitev. Če bi še naprej vztrajala pri vložkih, bi pristala na operaciji ki za določen čas malo umili bolečine zaradi haluksa, se pa stanje prej ali slej poslabša.
Nočem te strašiti, platfus je veliko bolj "mil" in se ga tudi lažje odpraviti kot halux, mu pa toplo priporočam čevlje, ker je učinek res kot da bi hodil bos. ;) :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Sr jul 13, 2011 5:17 pm

rozika je napisal/-a:Moja nova pridobitev. :D
http://www.shrani.si/f/1X/9U/rVJ6ITJ/cevli.jpg Čevljem se reče FiveFingers, model treksport. V takih "čevljih" se hodi podobno kot da bi bila bosa. :)

Sej tudi zgleda precej podobno... :rolleyes: :mocking:
You dont know me, you just wish you did. :playboy:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 13, 2011 5:18 pm

Ja. :D :D
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Sr jul 13, 2011 5:30 pm

Ti si šla prav do zdravnika zaradi tega? Kakšne posledice pa lahko pustijo te platfusi, haluxi ipd...? Razen to, da ti ni noben čevelj prav in da si ožuljen? :blush: Sem morala prav pogooglat kaj je to hallux, sem prvič slišala za kaj takega, sem že videla takšne primere nog, ampak nikoli nisem temu posvečala take pozornosti, tudi nisem mislila, da je s tem kaj narobe... :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 13, 2011 5:36 pm

Če stopalo ni ok, potem "čudno" stopanje kompenzirajo kolena in/ali hrbtenica. :negative:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jul 13, 2011 5:45 pm

Posledica platfusa je lahko halux, poleg tega pri platfusu mišice in sklepi bolj trpijo. V podplatih imamo tri "loke" ki skrbijo za pravilno gibanje podplata, pri platfusu se "sesujeta" (mišice popustijo) dva, pri haluksu pa vsi trije. Podplat je namesto "navzgor" obrnjen "navzdol". Pri haluxu so težave s mišicami in sklepi še toliko hujše, moja zdravnica pravi "kdor ima halux, ga na koncu še glava boli (od haluksa), pri meni je kljub temu da imam 18 let bolečina prilezla že do križa. Če nepravilno hodimo se celo telo narobe giblje. Pri haluxu palec spodriva ostale prste proti zunanji strani. Poleg tega se kost pri palcu zaradi večjega pritiska na njo odebeli. Zato vsi priporočajo široke čevlje. Umilijo bolečino, vzrok ostane, težave pa se stopnjujejo, samo od človeka do človeka različno hitro. Če ima človek smolo, se kost toliko odebeli da začne zelo boleti in mora na operacijo. Kako pri operaciji razrežejo kost bom raje tiho. :fool: Seveda to samo za nekaj časa umili težave, ker ne odpravijo vzroka (mišice ne delajo pravilno/dovolj) se začne kost spet debeliti. Zdravniki so se včasih še trudili preprečiti/zdraviti platfus in halux, pa so ugotovili da njihove metode ne delujejo. No, edino denarja od ortopedskih vložkov se ne branijo.
Upam da moje pisanje ni preveč komplicirano. :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jul 15, 2011 11:24 am

Kje je že bila debata o mravljah in faraonkah? :rolleyes:
ne najdem vaših nasvetov, kako se jih znebiti, pa bi rabila kakšnega za svojo mamo, ki ima težave z njimi...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jul 15, 2011 11:30 am

pri nasvetih za dom?
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jul 15, 2011 12:03 pm

Še enkrat updejtam stanje o nepranju las: začuda si je moje lasišče spet čudežno opomoglo, ko sem menjala znamko suhega šampona. Meni je super tisti zeleni Naturija (ki pa je za moje pojme predrag) in očitno modri Swiss-o-par ali nekaj podobnega. Vmes pa sem porabila še eno piksno Seta od Ilirije in tisti čas sem spet jamrala, da so se mi kraste in srbeče lasisče vrnili. 10 dni namesto Seta uni modri, pa je lasišče kot prerojeno. :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jul 15, 2011 12:50 pm

Leia je napisal/-a:pri nasvetih za dom?

Thanks! Budala jaz... :dash:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor So jul 16, 2011 12:19 pm

moj dec ma 5.8 rd -.-" in kot vsako leto si lomim možgane kaj mu naštimat
pa sem razmišljala o nekih toplicah za vikend samo nisem čist sigurna v to
kaj ve običajno podarjate svojim ob takih priložnostih?
Dogs have owners, cats have staff
Uporabniški avatar

čvekava papiga
čvekava papiga

Kraj: večinoma Ljubljana

Odgovor Po jul 18, 2011 2:05 pm

moj me verjetno skozi okno porine, če mu toplice nabavim. Običajno nabavljam kaj o čemer mi čez leto sanja, ali pa kaj povezanega s tem, se pa znajdejo vmes tudi moji izdelki v obliki oblačil, ker je rad unikaten :), samo to dam bolj za zraven.

še dva odgovora ... tele čeveljce s prsti je moj brat naročil preko dealextrema in je zadovoljen, so bili pa znatno cenejši, ker ne skrivajo, da so kitajska roba.

Pa še glede prenosne klime. midva jo imava, sva jo podedovala. Kupila je, sploh po dosedanjih izkušnjah ne bi. ohladi sicer malo, je pa problem res, ker mora biti idprto okno, pa tudi cev po kateri zrak potuje je topla in segreva okolico. midva imava cev zavito v dve brisači, čez špranjo okna je obešena dekica in zataknjen stiropor, pa še ventilator, ki piha ven. Jo pa laufava samo v spalnici pol ure pred spanjem, potem vse odklopiva, na stežaj odpreva okno in zaženeva še ventilator, tako da potem noter piha proti stropu. Imava pa čez dan minimalno 30 stopinj, če je zunaj vroče.
sem odkrila, da bi lahko namontirala cev v dimnik (gre za starejsi blok in je polno nekih odprtin), ampak do tega se nisem prišla. spalnico ki je velika slabih 10 kvadratov komaj ohladi, pa naj bi bila primerna za 40. Aha, potem je pa tu še problem nabirajoče se vode ki jo je prav tako potrebno potem nekam nosit, ker če ne mački polijejo ...
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov