Nudim / iščem / kupim / podarim

Moderator: andreja

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Kranj - Tržič

Odgovor Po jun 23, 2014 8:35 am

Re: Nudim / iščem / kupim / podarim

Kakor je meni znano in me je tatek naučil, potem je elektrika speljana navpično od vtičnice ali "šalterja" za luč. Če ti to kaj pomaga :D Pri navadnih stenah je ponavadi, vsaj pri nas doma imamo tako, zgoraj na vrhu nek krogec, po katerem sem se jaz vedno orientirala. V tem stanovanju, kjer sem pa sedaj, so pa stene po večini iz knaufa in ni nobenega krogca nikjer. Vrtala še nisem in upam, da mi ne bo potrebno :D

Pomagala pa nisem kaj preveč ane :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 23, 2014 9:05 am

oaza88, ker pri naju zal tale teorija jagodkinega oceta ne drzi (elektrika pod vsemi koti :S pac, se je ocitno sparalo s kablom al kaj :S ), imava masinco, ki ti meri prakticno vse sorte napeljav v stenah. Ce rabis, povej ;)

Namescanje polick, ki prenesejo skakanje, na katerokoli steno je lahko dokaj zoprno, v knauf pa itak se bolj. Ampak, ja, obstajajo posebni vijaki za knauf in prenesejo marsikaj.
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 23, 2014 9:27 am

U bistvu niso posebni vijaki temveč posebni vložki za v steno. Se drugače razširi, ko šrauf notri pride. Pri nas drži tud recimo štrike za mokro perilo, mačjih poličk pa res nimamo.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 23, 2014 9:28 am

ja, pri nas sicer grejo cevi s kabli lepo navpično od štekarjev, ker smo zaradi že življenjske ogroženosti pred 3 leti obnovili celotno napeljavo, ne vem pa, kje oz. v kateri višini gre potem vodoravno naprej, kamor pač mora it :girlblush: tistih krogcev pa tudi ni, zaradi knaufa.
uuuu super, Leia - ko bom rabila, si sposodim, hvala že vnaprej - zdaj moram najprej teren pripravit (beri: omehčat Trdnjavo, ki se že itak spotika, da imamo preveč mačjih stvari vsepovsod :girlsad: ..... po moje da bo tole moja želja za 25 obletnico poroke - to bi pa že moralo palit, kaj pravte? rofl ).

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 23, 2014 8:59 pm

:sos: Iščem super-duper posvojitelje, pod pogoji Mačje hiše. :bye:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 25, 2014 4:28 pm

Meni bi pa zanimalo, če ima kdo izkušnje z dodajanjem jedilne želetine (pripravkov s kolagenom)
psom, ki imajo težave s sklepi? Pripravljate želatino sami ali kupujete kakšen pripravek, kateri?

Hvala :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 25, 2014 8:19 pm

a ima kdo izkušnje s spletnim nakupovanjem pri (avstrijski) ikei? kakršnakoli informacija glede cene pošiljanja oz. dostave bo dobrodošla...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 25, 2014 8:28 pm

Po moje je enostavneje, če povprašaš, če gre kdo tja in ti pripelje ... Izkušenj s spletnim nakupom pa žal nimam ... Pa sodeč po temle po moje ni možno naročati iz tujine: http://www.ikea.com/at/de/catalog/categ ... q|txt21#V3
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 25, 2014 8:53 pm

če bi razumela nemško, ne bi spraševala ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 25, 2014 9:14 pm

gugl trenslejt zna iz nemščine spodobno prevesti v angleščino :D (tako si jaz pomagam ;) ) piše, da je možno naročiti nekam v Avstrijo, od tam pa nato sama organiziraš prevoz ...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 25, 2014 9:18 pm

Nekje sem videla letak za kombi prevoz iz Ikee - ampak kje :misterij: :S
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 25, 2014 9:20 pm

Tisto najdeš pa tudi na FB - zadeva ni ravno najcenejša, vendar če kupuješ kaj večjega, se mogoče že splača ...
https://www.facebook.com/selitveni.si

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 25, 2014 9:22 pm

Cats je napisal/-a:Nekje sem videla letak za kombi prevoz iz Ikee - ampak kje :misterij: :S

Jaz sem zelo zadovoljna s Hišnikom Janezom - http://www.hisnik-janez.si/

vidim, da ima sedaj tudi cenejše opcije (prej je bilo vedno 70 eur)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 25, 2014 9:24 pm

no, bom še tako vprašala: se da določene stvari naročiti preko neta, pa da potem prideš prevzet osebno? sam prevoz oz. prevzem namreč ni problem, fora je v tem, da se gre za zadevo, ki je sicer v prodaji ampak dostikrat nimajo na zalogi (oz. v fizični trgovini)..

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 25, 2014 9:28 pm

kozmopolitanka je napisal/-a:a ima kdo izkušnje s spletnim nakupovanjem pri (avstrijski) ikei? kakršnakoli informacija glede cene pošiljanja oz. dostave bo dobrodošla...

Nazadnje ko sem gledala (lani) se ni dalo več v Slovenijo naročat. Ene 3 leta nazaj smo nekaj naročili z Ikejino dostavo, tako kot ti sprašuješ, in je bilo OBUPNO. Tako da sploh nisem presenečena, da so ukinili. Na dostavo smo čakali nekje 3-4 tedne, če se prav spomnim, živa groza. Pa dostava je bila ravno tako za plačat, kljub precej velikemu naročilu.

no, bom še tako vprašala: se da določene stvari naročiti preko neta, pa da potem prideš prevzet osebno? sam prevoz oz. prevzem namreč ni problem, fora je v tem, da se gre za zadevo, ki je sicer v prodaji ampak dostikrat nimajo na zalogi (oz. v fizični trgovini)..

A pa je taka stvar, da jo sploh lahko online naklikaš? Ker če je v trgovini velikokrat ni na zalogi, potem tudi na speltu ne bo? Pa zalogo za artikel lahko preveriš za vsako trgovino posebaj drugače. In če je slučajno ni, vedno piše na kateri datum spet bo.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 25, 2014 9:36 pm

Zgleda, da v spletni trgovini to ni možno (ker se menda vse pošilja iz centralnega skladišča). Edino, kar lahko narediš, je, da vnaprej preveriš zalogo v spletni trgovini (takole je videti: http://www.ikea.com/at/de/catalog/avail ... /30111087/ ) in potem greš, ko je na zalogi. Mislim, da ob torkih dobivajo novo zalogo (ne me držat za jezik ;) ). Če boš pa na morju, je pa tudi italijanska blizu in imajo precej drugačno zalogo (dejansko drugačne izdelke in povsem druge cene), tako da mogoče še tam preveri ...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 25, 2014 9:48 pm

hvala za vse informacije

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jun 27, 2014 9:56 am

Drage moje, zanima me, če ima katera od vas svež pehtran? Ker bi ga potrebovala manjšo količino, za količino ene potice (ne vem, koliko to je, ampak veliko predvidevam, da ne). Pa če ga katera ima in ga ne potrebuje, če bi mi ga odstopila malček v zameno za donacijo Mačji hiši :) :girlblush:

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jun 27, 2014 11:01 am

Moja mami ga ima cel kup ampak zdaj sta tle dva izziva...en je da ne vem od kod si (pošiljanje se najbrž ne bi najbolje obneslo), drug (in tretji) pa da je pehtran na vikendu, jaz v Ljubljani, mami pa na Hvaru. :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jun 27, 2014 11:28 am

Sem na relaciji Kranj - Tržič vsakodnevno :D naslednjo sredo sem tudi v Ljubljani :D

Mami naj kar uživa, če bo pa do srede tu, ga pa lahko v sredo prevzamem :D
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov