Vegansko vegetarijanski kotiček

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 24, 2012 8:40 am

Re: Vegansko vegetarijanski kotiček

Saj so riževi itak boljši! :D Mene je sojino mleko v vsakem poskusu sesulo, "jogurti" tudi dejajo zgago (dobesedno :mocking: ), medtem ko s tofujem in sojinimi namazi nimam čist nobenih težav. Me prav zanima, v čem je razlika. :scratch:
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 24, 2012 9:25 am

Tudi jaz imam probleme s sojinimi napitki :S , tofu pa mi ne povzroča nikakršnih težav :) .

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 24, 2012 1:26 pm

Meni ustvari zgago puding kuhan na mleku soje, ostalo je ok.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 24, 2012 2:37 pm

mi pa soje, odkar sem videla, kako upostošenje narave (+med živalmi +med ljudmi) naredijo pridelovalci v južni ameriki :bad: , ne uporabljamo več
"Ein Tier zu retten verändert nicht die Welt.
Aber die ganze Welt verändert sich für dieses eine Tier." Tierschutzverein München
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 24, 2012 2:43 pm

Soja je že skoraj v vsaki običajni hrani, sploh zadnje čase je moda tlačit jo v vse žitne izdelke, mesne izdelke in še kam (to renata ve boljše povedat). Meni okus ne odgovarja sploh več, zato je skoraj ne jem več v nobeni obliki, razen če mi jo poturijo. Če si kupim tofu, pa obvezno kupim takega, ki je iz organske pridelave.

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Sr okt 24, 2012 3:26 pm

fiorina je napisal/-a:mi pa soje, odkar sem videla, kako upostošenje narave (+med živalmi +med ljudmi) naredijo pridelovalci v južni ameriki :bad: , ne uporabljamo več

Je bil enkrat na tvslo dolg dokumentarec na to temo, res grozljivo. Sama kupujem samo še bio sojine izdelke, se pa zaradi uničevanja deževnega gozda izogibam vsemu, kar vsebuje palmovo olje. Kupila bi samo, če bi se mi dalo raziskovat, da je iz obnovljivih virov :rolleyes:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 24, 2012 3:40 pm

Še najmanj soje pojemo vegani in vegetarijanci. Največ se je poje skrite v mesnih jedeh, torej v pleskavicah, čevapčičih, gotovih jedeh, klobasah in hrenovkah, paštetah... Je pa tudi v večini pekovskih izdelkov, torej kruhu, keksih itd in na splošno v vseh pripravljenih živilih. Na deklaracijah jo najdemo v različnih oblikah, kot sojo, sojino moko, rastlinsko maščobo, lecitin, pa en cel kup E-jev tudi skriva sojo (E471, E322, E472, E472b, E472e, E 475...).
Zdaleč največ in to v večini gensko spremenjene pa jo pojedo rejne živali. :(
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 24, 2012 5:18 pm

Ma dej, sej več ne vem kaj jest...gensko spremenjeni organizmi tle, dodatki taki tm, nebio, neeko itd. skrajni cajt da začnem sama zelenjavo gojit bom mela vsaj ta aspekt pokrit. :devil: (sorry sm direkt iz Duškota pa očitno se me še drži :D )
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 24, 2012 5:46 pm

Te moram razočarat... N-Č ti ne pomaga domača zelenjava, če sosed ful šprica, pa avtomobili mimo vozijo, pa kisel dež, pa slaba podtalnica... :truce:
Da o "slabih" semenih sploh ne začnem! :negative:

ps: sem tudi ukinila sojo po tistem dokumentarcu! No, vsaj res trudim se...
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 24, 2012 5:48 pm

80% soje gre za živino, seveda večinoma GSO itd. Eko soja ni GSO.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr okt 24, 2012 8:09 pm

Alexx ja sej vem, da tud ni tko simpl pa splih sosedi mahnjeni na špricanje so očitno kr pogosta navlaka po Sloveniji, sam vseen je najbrž boljš no...
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 01, 2012 9:26 am

Vsem veganom ob današnjem Svetovnem dnevu veganstva :rose: :greeting:

Filmček:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZDwqkB0No4A

Slika

Z današnjim dnem se začenja tudi mesec veganstva. http://vegan.si/
"Some say I dream too big, I say they think too small." (Esther the Wonder Pig)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 01, 2012 9:55 am

Veselo praznujte! :) :martini: <3
P.S. Pride kdo na nedeljski Vege tek v Celje?

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po nov 05, 2012 9:33 am

Še tu: Vegi lojne pogače. Rabite: kokosovo olje in semena. Kokosovo olje daste na toplo da se zmehča (ne sme se čisto stopiti ker bo potem oblikovanje kroglic nemogoče), potem ga pretlačite z vilico in fino premešate s semeni. Olja naj bo ravno toliko da se semena še držijo skupaj. Vse skupaj oblikujete v kroglice in postavite na hladno da se strdi. :)

čvekava papiga
čvekava papiga

Odgovor Po nov 05, 2012 9:20 pm

Jutri, 6. 11. ob 19:00, Slovensko vegansko društvo pripravlja vegansko večerjo v Infoshopu na Metelkovi.
Večerja bo potekala v prijetnem ambientu pisanih pogrinjkov, romantičnih sveč, toplega kamina in francoskih šansonov.

Prostovoljni prispevek znaša 2€, možna pa bo tudi včlanitev v društvo, vendar zaenkrat še brez članskih izkaznic :girlblush:

Toplo ste vabljeni, da se podružite z nami, poklepetate s somišljeniki, okrepite stara in sklenete nova poznanstva ter se zraven še dobro najeste! Več nas bo, bolj bo luštno ;)

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 08, 2012 1:48 pm

Ne vem a se je to že kdaj debatiralo ali ne :blush: Ampak bi res rada vedla kje kupujete moko brez glutena, tiste ki jo? Lahko je fizična trgovina ali pa spletna, ker fizične ni nujno da imam vse blizu.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 08, 2012 1:58 pm

Uno Fenix al neki takega majo že vse trgovine na polici z zdravo hrano. Še v Logatcu jo dobiš v obeh bolj frekventnih trgovinah.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 08, 2012 2:12 pm

Jaz sem brezglutensko vedno v DMu kupila. Ampak pozor, dobro preberi drobni tisk, ker enkrat sem kupila moko z že dodanim sredstvom za vzhajanje, pa tega nisem videla in sem v testo za brownije kot ponavadi dala dvojno dozo pecilnega praška - ma so bežali po celi pečici, k vulkan :lol: :lol:

all

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 08, 2012 2:27 pm

taperverčki je napisal/-a:Uno Fenix al neki takega majo že vse trgovine na polici z zdravo hrano. Še v Logatcu jo dobiš v obeh bolj frekventnih trgovinah.

Naš sosed je nima... v Sparu je tudi nisem opazila, večje štacune so pa predaleč za peš. :negative:

Kul, bom šla v DM pogledat. :good:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če nov 08, 2012 2:54 pm

Skuiki je napisal/-a:Si zadnjič v slaščičarni ogledujem torte in vprašam za eno res okusno zgledajočo, kakšna torta pa to je.
In povedo da je čokoladna veganska in da je ta del vitrine, v katerega gledam, povsem veganski :good:

Bila sem pa v novi prodajalni slaščičarne Zvezda, če smem delati reklamo :)

tudi pri Mihaleku imajo veliko izbiro veganskih, brezglutenskih, presnih ipd. slaščic. kolegica ima otroka s kupom alergij, tako da je zelo zadovoljna z njihovo ponudbo.

rozika je napisal/-a:Danes sem probala njihove "veganske žele bonbone". Če mene vprašate, prva realna kopija navadnih žele bonbonov.

Na katerem koncu trgovine naj jih iščem? Sem naš tavelik spar preiskala že nekajkrat, pa jih ne najdem :S
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov