Kaj bo danes za kosilo/recepti...

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 27, 2011 9:17 am

Re: Kaj bo danes za kosilo/recepti...

Mi je zelo žal, ampak jaz brez mesa ne funkcioniram dobro. Imam za sabo dve spontani vegi obdobji (beri: meso se mi je zagnusilo in ga nisem mogla jesti) dolžine enkrat več kot leto, drugič malo manj. V obeh primerih sem se fajn zredila (beri tam proti 10kg), nohti so se mi lupili v plasteh, lasje izpadali še bolj kot sicer, bila sem konstantno utrujena in brezvoljna. Kot se je obakrat obdobje začelo spontano, se je tako tudi zaključilo: zadišal mi je šnicl, potem sem bila še več tednov naravnost krvoločna (beri: če ni meso, ni hrana) in v tem obdobju se je normaliziralo tako počutje kot teža.
Poznam nekaj ljudi, ki so vegetarjanci že desetletja in izgledajo super - polni energije, zdravi, športniki. Poznam pa tudi punco, ki jo vidim cca. 2x na leto in izgleda naravnost grozljivo. Vsakič, ko jo vidim, je še bolj suha (pa je že tako okostnjaček) in bleda. Izgleda res tako bolehna in krhka, kot da jo bo veter prelomil na pol. Je samo senca tiste živahne punce, ki sem jo spoznala pred 5 leti. Verjamem, da razlog tiči v njeni miselnosti, da ji za življenje zadostuje joga in sadje. Mogoče krvne skupine nimajo nič s tem (ampak kakšno naklučje, tudi jaz sem 0!), še vedno pa verjamem, da se eni lažje prilagodijo takšni prehrani kot drugi. Seveda spoštujem odločitev vsakega posameznika in moja je takšna, da za dobro počutje jem vse.
vsaka prava coprnica rabi mačko... ali 3
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Dravograd

Odgovor Po jun 27, 2011 9:18 am

Skor cele počitnice si sama kuham :rolleyes:
You will always be lucky if you know how to make friends with strange cats.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 27, 2011 9:21 am

Kakšne stvari si pa najrajši skuhaš? :)
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Po jun 27, 2011 9:26 am

Jaz se trudim jesti čimbolj zdravo in raznoliko, manj mesa in več zelenjave, ki jo naravnost obožujem.

Najrajši imam gobice v vseh oblikah, morsko hrano in testenine s kakšno dobro zelenjavno omako. Pa največji užitek mi je pojesti nekaj kar sem sama nabrala - včeraj sem šla v gozd in se vrnila s polnim kozarcem malin, robid in borovnic, pa gozdne jagode... gob žal nisem dobila :P

Jaz bi z lahkoto živela brez mesa, važno da imam svoj sir, zelenjavo in gobe :) Ampak moj pa ne more brez mesa, čeprav se vseeno trudim, da bi se bolj uravnoteženo prehranjeval.

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 27, 2011 9:29 am

Razumem vse "ki ne morejo brez", sem bila ista. Sedaj pa z vegansko hrano normalno živim (oki še bolj moram paziti da se ne zredim :D ). Je pa zame pri vsem glavni stavek: brez prisile! Če se siliš ne jesti ali jesti kaj, bo samo še slabše. Tudi telo rabi čas da se navadi, preverjeno. :D
Glede krvnih skupin, krave imajo več kot 200 različnih krvnih skupin, pa vse več ali manj isto jejo. :D Tudi ljudje imamo več kot samo 4, samo da so te štiri prve odkrili, o ostalih se pa ne govori ....
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Po jun 27, 2011 9:31 am

Me pa fascinira presnojedstvo ali kako se temu že reče, ko ješ surove jedi. Sem zadnjič brala tisto revijo Odprta kuhinja, kjer je bil en intervju in me je ženska ful očarala s svojim načinom prehranjevanja in miselnostjo. Predvsem me to fascinira v smislu zdravja in mladosti, si želim, da bi bila tudi jaz tako trdna, da bi se lahko tako prehranjevala. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 27, 2011 9:37 am

Mene pa fascinirajo tisti, ki se prehranjujejo s prano. :)
To mislim čist resno, brez cinizma. Me fascinira, ampak ne na tak način, da bi verjela, da je to alternativa zame. ;)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Dravograd

Odgovor Po jun 27, 2011 9:53 am

taperverčki je napisal/-a:Kakšne stvari si pa najrajši skuhaš? :)

Zdrave, zdrave,... Najraje kakšno zelenjavo na žaru, večinoma zelenjavne stvari na polno načinov pa za prilogo kakšen kuskus ali riž. Kar je pri roki (beri. pri ustih :rolleyes: ) :nyam:
Ammm, a ma kdo idejo kaj bi lahko dans naredla? Neki kar ne traja predolgo in ni zapleteno, ker se težko prmikam zarad noge :girlblush:
You will always be lucky if you know how to make friends with strange cats.
Uporabniški avatar

zvesti pes
zvesti pes

Odgovor Po jun 27, 2011 9:56 am

Jaz bom naredila solato in ji vmešala na čebulici popraženo zelenjavo, pečene šampinjone in malo popečenih toast rezin. Za poobedek pa maline zmiksane z jogurtom in breskvo. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 27, 2011 9:58 am

taperverčki je napisal/-a:Mene pa fascinirajo tisti, ki se prehranjujejo s prano. :)
To mislim čist resno, brez cinizma. Me fascinira, ampak ne na tak način, da bi verjela, da je to alternativa zame. ;)

Poznam nekoga ki baje to počne. Suh je ko prekla, bled, slabokrven, bolehen, vodene oči ima, moči nobene - komej stoji pokonc in zgleda kot da se bo vsak hip sesedel. Seveda trdi da je odličnega zdravja in da se fantastično počuti. Klinc pa tako "prehranjevanje".
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 27, 2011 10:20 am

Moj kolega se je eno obdobje prehranjeval presno. Trdil je, da človek itak rabi samo (če se prav spomnim) okrog 1000 kalorij dnevno, ostalo je balast, zato je imel "odlično" preračunane obroke ... No, bil je shiran, samo glava je ostala (saj ste jih že videli, ane, klasična "lizika"), brez energije. Odkar je spet navaden vegetarijanec (lahko, da je vegan, ni pa več presnojedec), je spet normalen ...
Res se je treba poslušati in jesti tisto, kar odgovarja telesu ...
Tole s krvnimi skupinami je pa po moje res bolj larifari. Midva sva oba ničli, jaz rabim nekaj mesa na teden (mogoče dvakrat, niso neki veliki obroki) :blush: , moj dragi bi lahko živel od zelenjave.
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 27, 2011 1:49 pm

Danes za kosilo kvinoja z zelenjavo. Isti princip kot rižota, samo da uporabiš kvinojo. Simpel, zdravo in okusno. :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 27, 2011 1:52 pm

taperverčki je napisal/-a: nohti so se mi lupili v plasteh, lasje izpadali še bolj kot sicer.

Pri meni je ravno kontra. Odkar sem vegi nohti in lasje rastejo kot nori. :lol: Ti je pa sodeč po opiso manjkalo cinka.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 27, 2011 2:22 pm

Danes za kosilo popečen koruzni kruh z maslom, hrenom in ementalerjem, zraven pa paradižnik, samo narezan in soljen. Vic je v tem, da je potrebno sir pred peko posoliti, če ne je stopljen ementaler brez okusa.
Vse skupaj traja 5 min, je ful dobro, zdravo in poceni. Bom naslednjič poslikala.
Za poobedek pa sveže češnje in nektarina. :nyam:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 27, 2011 2:24 pm

Kar se presne hrane tiče...jaz sem bila presnojedec pred več kot 10 leti kakšne 3,4 mesece. Teža mi je padla za 12 kg, potem pa obstala, kronične težave z želodcem (ki sem jih imela že od malega) so od takrat naprej praktično zgodovina. Imela sem ogromno energije, bi se je držala še naprej, če en bi imela luštov po mleku, jogurtu in siru.
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 27, 2011 2:26 pm

Enkrat mi je razlagal en zdravnik, naj paradižnika ne bi solili, ker potem kalij iz paradižnika in natrij in soli reagirata in naredita nekaj, kar ni preveč zdravo. Ker je moje znanje kemije zelo rudimentarno, sem pozabila, kaj je tisto nekaj, od takrat pa res vedno na to pomislim preden posolim. Paradižnike, kajpak :girlblush:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 27, 2011 2:27 pm

jst paradajz tko hitro pojem, da nima časa narediti kaj dosti česarkoli, nesoljen pa mi je brezvezen. :D

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 27, 2011 2:35 pm

:) Mi bomo imeli pa šampinjone v testu, krompirček, solata in zlicitirano Malibu torto (malo kasneje). :nyam:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Kraj: Obala

Odgovor Po jun 27, 2011 2:36 pm

Cats je napisal/-a:Enkrat mi je razlagal en zdravnik, naj paradižnika ne bi solili, ker potem kalij iz paradižnika in natrij in soli reagirata in naredita nekaj, kar ni preveč zdravo. Ker je moje znanje kemije zelo rudimentarno, sem pozabila, kaj je tisto nekaj, od takrat pa res vedno na to pomislim preden posolim. Paradižnike, kajpak :girlblush:

A to samo če daš sol na paradižnik al tudi, če ješ zraven kaj drugega slanega? Recimo že kruh? Ker jaz ga sicer ne solim, mi pa ne pomaga dosti, če jem zraven kaj drugega, kar je slano :rolleyes:
You dont know me, you just wish you did. :playboy:
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Po jun 27, 2011 2:39 pm

Danes sem skuhala boranjo (beri: gora domačega stročjega fižola in mladega krompirčka z malo piščanca). :nyam:

Rozika, lahko je tudi posledica pomanjkanja beljakovin in železa, ki itak primanjkuje večini žensk v rodni dobi, nekaterim pa pomaga b-kompleks. Btw: koliko časa pa ti že vztrajaš na veganski prehrani?

Glede paradajza sem ista kot Helena. Meni je najboljši samo malo posoljen in z malo sveže bazilike. Mmmmm, pa mozarella zraven in imaš kosilo za vse prste polizat! :nyam: Nasplošno imam sol zelo rada (baje je to tipično za nas, ki imamo nizek pritisk), paradižniku pa sploh ne maram brez soli.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 26 gostov