Vrtnarski kotiček

Moderator: andreja

Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Sr jun 04, 2014 7:59 pm

Re: Vrtnarski kotiček

jest bi tud mela plantažo jagod, ta starejša hči mi hoče na vsak način še zelene pobirat dol. pojedla jih je pa letos že da ne govorim kolk.
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 05, 2014 6:28 am

Aja? Leto za jagode?!? :O Jst pa niti ENE same SAMCATE jagode na celi gredici!! :(

Maline sem imela 3, zato pa češenj tolko, da se je skor drev polomil in da jih nismo mogli vseh pojest in smo na koncu vino naredili iz njih.
(zaenkrat se še poseda po fermentaciji, enkrat konc poletja bo pa lahko šla kakšna steklenička češnjevega vina na licitacije...)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 05, 2014 7:11 am

presneto nazaj, da moram obesit semle eno panoramsko sliko našega vrta - reeees je leeep! :yahoo:
Ampak jagod pa nimamo posajenih, Leia, niti ene ne... :P
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 05, 2014 7:42 am

Jaz mislim, da se splača ;) Če lahko na dobrem kvadratu in pol pridelam toliko jagod, si predstavljaj, koliko jih je lahko šele pri vas! :) Res pa prvo sezono še ne pričakuj čudežev (sploh če bodo sadike cvetele, ko jih kupiš).

Oja, vaš vrt je res lep! :) (Jaz svojega ne bom pokazala, ker je tako majčken, da je vedno treba nekaj kombinirat, potem pa ... pač ni najlepši ;) )
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 05, 2014 8:31 am

auč, kolk pa eni ne razumejo namigov... :fool:
:P

Ma ne vem, če bomo našli kdaj kje plac za jagode, ker požremo toooolk solate pa ker rabimo tooooolk ozimnice... :O
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 05, 2014 8:43 am

Pa, lej, mrbit se kakšna tudi do vas prikotali, ker jaz jih po moje toliko ne morem pojest :lol:
Jagode so pa itak najpomembnejša ozimnica! Eno miceno gredico, kakšnih 30 cm, dodate pa imate kar fajn zalogo. Potem morate pa poslat kakšnega neumnega kmeta po sadike (ker taki imamo srečo pri izboru ;) )

A sem jih že pokazala? Ma, tudi če sem jih ... Niso samo lepe ;)

Slika
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež. -- Albert Einstein
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 05, 2014 8:53 am

Namigov NE razume, pa še draži non-stop! :threaten:
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 05, 2014 10:47 am

namige razume - sem prebrala, da se bo kakšna tudi do nas prikotalila.
"mrbit" pa nisem prebrala rofl
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Če jun 05, 2014 8:12 pm

čakte da men tud kej zraste da se bom lohk hvalila. še najbol paradajzom kaže.
“Dogs come when they're called; cats take a message and get back to you later.” Mary Bly
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jun 13, 2014 5:52 am

No da potrdim - Leiine jagode so njami ful! :good:

Tole je pa naš vrtiček, slikan z balkona, pred slabim tednom dni, v sončku:
Slika

Tistele glave solate zraven paradižnika so že naša druga runda. Prvih 2,5 gred smo že ...khm...pokonzumirali :girlblush:
Smo pa, pred leti, ko so še otroci toliko zrasli, da je bil njihov prispevek pri pojedeni količini solate bolj opazen, komaj našli dovolj veliko skledo za mešanje solate. Ena ideja je bila, da bi kupili kar tisto banjico za dojenčke kopat, če ne najdemo česa bolj primernega ... rofl
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jun 13, 2014 5:54 am

P.s.:
a opazite vsiljivca? Jaz sem ga šele zdajle! rofl
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jun 13, 2014 7:31 am

Tole ni vrtiček, halo? Cel vrt! ;) Pa še lep! :good:

ps: na sredini, ja... a je mačko?
»You move to an area and you multiply until every natural resource is consumed and the only way you can survive is to spread to another area. There is another organism on this planet that follows the same pattern. Do you know what it is? A virus.« Matrix
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jun 13, 2014 7:45 am

Uh... po principu "kdor vpraša, je neumen za minuto, kdor ne vpraša, pa celo življenje" bom razkrila svojo vrtnarsko nevednost in vprašala, kaj za božjo voljo so tisti trije osamljeni kosmato izgledajoči rdeči kupčki desno od krem kosmatega vsiljivca med zelenjem? :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jun 13, 2014 7:52 am

Tisto je - ce se ne motim - ena super sorta solate, pri kateri pobiras liste, ne cele glave :) Moram enkrat kaksno tako staknit za na nas vrticek (ki mu pomanjsevalnica res pripada ;) )
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jun 13, 2014 7:54 am

A se gremo ugibat? :rolleyes: Mogoče ta'skravžlana rdeča solata?

(Leia prehiteva) :P
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jun 13, 2014 8:16 am

Obstaja skravžljana rdeča solata? :O *Zofka na metli s polno hitrostjo leti v nasprotno smer*
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jun 13, 2014 8:37 am

Leia je napisal/-a:Tisto je - ce se ne motim - ena super sorta solate, pri kateri pobiras liste, ne cele glave :) .... )

točno tako, ne motiš se. Letos jo imamo prvič. Listi se obraščajo in imaš skoz solato. Kaj je sploh lahko boljšega za solatoholike?! :yahoo:

Vsiljivca je pa uganila Alexx - sosedov gromozanski blont oranžko (poštiman, se razume 8) ) hodi meditirat večinoma med naše korenje, no tule mu je rit zdrsnila med peteršilj ... rofl

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jun 13, 2014 8:56 am

Obstaja ja, pa fajn je...še boljša je pa taka zelena k se jo tud reže pa v 14 dneh je kot da je nisi nikol rezu. :)
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jun 13, 2014 12:41 pm

matr oaza za tole pa rabš že traktor za obdelovat! pa tud enga plevelčka ni videt :D
Uporabniški avatar

udomačen tiger
udomačen tiger

Odgovor Pe jun 13, 2014 12:44 pm

ma ja, saj imam traktor na dvonožni pogon, celo dva :good:
Za plevel pa tudi skrbi en priden par rok, včasih tudi dva (noben od njiju ni moj :lol: :girlblush: ).
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Zabava, čvekanje, šale

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov